Výber prvého gramofónu

Dotazy a žádosti o radu co nakoupit, vylepšit, změnit ve vašich sestavách, ...
Bazi 36
Kontaktovat uživatele:

Re: Výber prvého gramofónu

Příspěvek od Bazi 36 »

Tohle ani neber jako nejakou radu,ja kdybych chtel nekdy zakotvit u vinylu,rozhodne bych taky zacinal s nejakym projectem,ale vidim,ze vzhledem k financim se snazis usetrit az tzv na dřeň,coz se pak bude uplne mijet pri porizovani kvalitnich LP,ktera chces poslouchat. Me stoji slusne cédo max 400kc,ale vetsinou se daji v akci sehnat i dejme tomu za 220kc,oproti tomu dobra elpicka zacinaji na vice jak 700kc a neni vyjimkou,ze kvalitni rockova alba 70.let made in japan stoji kolem 15 stovek. I toto bych pred nakupem gramo sestavy zohlednil.

Belq
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Belq »

Ahojte, gramo si nechám na ďalšiu výplatu.

Onkyo A-9010 a k tomu bazárové Q Acoustics 3020, prevažne na posluch rock/metalu a progressivu.. neurobím blbosť? :)

Vďaka

LUK

Příspěvek od LUK »

Miro_CZ píše:
13 zář 2018 11:29
Nevím jak to LUK myslel, nebo jestli jsi něco nevynechal, ale jen ty tři věci co jsi poslal hrát nebudou - chybí tomu zesilovač.
Napsal jsem mu mnohem delší zprávu než je ta jedna věta kterou se tu o ní zmínil Belq. A neboj se, doporučil jsem mu i zesilovač, nejsem zas až tak natvrdlej abych doporučil pasivní repro a neřekl že je k nim potřeba i zesilovač.

Largo
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Largo »

Do pozornosti dávam nový typ namiesto 9010, Onkyo a 9110, pre autora vlákna bude možno zaujímavá funkcia PMBass , kedže uvádza že si potrpí na basy. 9010 ju nemá . Ešte však nie je v ponuke.
Kombinácia 9010 a Q ac. 3020 sa ponuka na viacerých zahraničných obchodoch, zrejme si budú rozumieť . A to nepíšem preto, že som ich predajca, naopak chcem potencionálneho kupca upozorniť , že sú to síce skvelé reproduktory ale basová zložka v ich prejave je menej výrazná . Mal som ich zapojené k Onkyu 775, ktoré má tiež funkciu PMBass + basy na zosilnovaci na pozícii 3-6, vtedy aj tieto repro hrajú slušne spodné frekvencie, potvrdené aj meraním orientačne na iPade od cca 40 Hz.
Ešte by bolo dobre uviesť aký bude zdroj hudby, kedže gramo sa odsúva na neskôr .

Largo
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Largo »

Teraz pozerám , že 9110 je pravdepod. bez DAC . Ten ma 9130.

Miro_CZ
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Miro_CZ »

LUK píše:
13 zář 2018 15:45
Miro_CZ píše:
13 zář 2018 11:29
Nevím jak to LUK myslel, nebo jestli jsi něco nevynechal, ale jen ty tři věci co jsi poslal hrát nebudou - chybí tomu zesilovač.
Napsal jsem mu mnohem delší zprávu než je ta jedna věta kterou se tu o ní zmínil Belq. A neboj se, doporučil jsem mu i zesilovač, nejsem zas až tak natvrdlej abych doporučil pasivní repro a neřekl že je k nim potřeba i zesilovač.
Ano, proto jsem tam napsal, JESTLI JSI NĚCO NEVYNECHAL (myšleno jako Belq v tom příspěvku) ;)

Largo: Vím o něm, ale bude dražší, proto jsem ho tady ani nezmiňoval. U toho A-9010 jsou hlavně dobrý recenze, kde ho hodnotí jako prakticky nejlepší stereo zesilovač v týhle ceně, proto jsem ho nadhodil :)

LUK

Příspěvek od LUK »

Miro_CZ: Já vím, jen uvádím na pravou míru.

RedBaron
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od RedBaron »

Na zánovní Onkyo 9010 se mi práší v kanclu, no nehrálo to špatně a k nějakým citlivým dvoupásmům to má vcelku pěknej zvuk, D/A převodník je tam 24/96 s digitálními vstupy jen optika a koax, nikoliv USB.

Largo
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Largo »

Upresnim : Prevodník Wolfson 192/24, Optika 96/24, koaxiál 192/24

Largo
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Largo »

Upresnim : Prevodník Wolfson 192/24, Optika 96/24, koaxiál 192/24

Belq
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Belq »

Ahojte,

Ďakujem všetkým veľmi pekne za pomoc a rady. Objednal som Onkyo A-9010, teraz vybrať reproduktory.

Padli tu nejaké tipy, akurát stále netuším, čo si vybrať. Začínam mať pocit, že audiofilia je asi veľmi osobitá záľuba a každý vidí (počuje) veci inak..

Vcelku ma zaujali stĺpové Onkyo SKF-4800, recenzie po nete majú úžasné, ale asi to za tú cenu také terno nebude, čo je škoda, tie stĺpovky predsa len vzbudzujú rešpekt :)

Boli mi poradené aj Wharfedale Diamond 121, budú hrať basy lepšie, ako spomínané Q Acoustics 3020? Prípadne vziať tie 3020 a dokúpiť subwofer? Za akú cenu sa dá zohnať niečo budgetové, aby to aj nejako hralo?

Dik

jirotel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od jirotel »

Ahoj, za ty penize bych radsi volil veci z druhe ruky :) a posunes se uplne nekam jinam :)

Fidji99
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Fidji99 »

Hej, pripajam sa.

Inac je to relativne jednoduche -> charakter a kvalitu zvuku ovplyvnuje [podla mna] v poradi
repro -> zdroj -> zosilovac [a samorzrejme akustika miestnosti, ale to zatial nemusis riesit]
Cize pri vybere by som sa zameral na repro, ked ho budes pocuvat, nech hra s vykonovo a charakterovo adekvatnym zosilovacom,
nad akym uvazujes.

Je tiez dolezite vediet aku mas velku miestnost, a ci mozes repro umiestnit aj trochu do priestoru, lebo repro v rohu ti bude hrat inac ako v napr. pol metra od steny.

Ja osobne by som kupil repro nove/alebo second hand u predajcu hi-fi, cez internetovy bazar by som na 1.x nesiel.

Largo
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Largo »

Možno by bolo dobre uviesť sumu do ktorej by sa mali repro zmestiť . Bez toho sa tažko radí.

Odpovědět