Výber prvého gramofónu

Dotazy a žádosti o radu co nakoupit, vylepšit, změnit ve vašich sestavách, ...
Miro_CZ
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Re: Výber prvého gramofónu

Příspěvek od Miro_CZ »

Nevím sice cenu, za kterou chceš koupit, ale tady jsou pěkný sloupy, který budou do začátku asi fajn ;) hifi-bazar/reprosoustavy/monitor-audio- ... 18928.html

Každopádně jak už tady padlo - jakou máš představu o ceně a v jakým prostoru to bude hrát? Jak budou umístěný? Atd.

Belq
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Belq »

Zdravím,

premýšľal som o niečom, do max 300€.. objavil som, kde u nás v meste majú aj spomínané Q Acoustics 3020, tak sa tam idem zastaviť..

Momentálne obývačka 5x4m.. na ďalší rok sa sťahujeme do domu, kde budú v spojenej obývačke s kuchyňou (5x4m + 4x4m).. bazárovkám sa samozejme nebránim, naopak :)

Belq
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Belq »

Onkyo A-9010 mi bol zrušený v dvoch obchodoch, vraj je vypredaný aj u dodávateľov.. čaká sa na nový model.

Q Acoustics 3020 mi v dvoch obchodoch predali, jeden dnes ráno, takže som si ich nevypočul :D

Ale kúpil som si LP Rainbow - Rising na bázare v super stave za 15€.. tak sa teším :)

teraz mám zas dilemu, či počkať na nový Onkyo (pán v Avaco Prešov mi tvrdil, že Onkyo sú veľmi poruchové, vraj s nimi majú zlé skúsenosti), alebo ísť do niečoho iného.

Miro_CZ
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Miro_CZ »

Onkyo ti tady tak nějak nabídl RedBaron na minulý stránce, tak se s ním zkus domluvit, za kolik by ti ho přenechal ;)

Poruchovosti bych se nebál, to jsou kecy prodejců. Žádná ze zavedenejch značek na tom není výrazně hůř nebo líp než jiná. Jestli čekat na to nový je na tobě, ale jak tady psal Largo - 9110 bude bez DACu, ten bude až u 9130, která bude samozřejmě poměrně dražší.

Já bych na tvým místě vzal A-9010 od RedBarona a k tomu ty sloupky Monitor Audio Bronze tady z bazaru a budeš mít pěknou sestavu do začátku za pěknej peníz.

Belq
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Belq »

Onkyo od RedBarona beriem, o repráčiky som písal.. tak snáď to všetko vyjde, ako má :)

Keďže sa mi podarilo lacno kúpiť zosilovač, čo, ak by som rozpočet na repro navýšil napríklad na 450€? Prevažne na rock/metal, dobré basy podmienkou.. a ak by bol basák spredu, bola by to výhoda, asi nebudem mať moc možnosť nechávať za nimi meter miesta :D

Ideálne stĺpy, nemám stolík a tak by som msuel dokupovať aj stojany.. Čo napríklad Dynavoice Challenger M-65 EX ? Tie majú bohužiaľ basy zo zadu..
Naposledy upravil(a) Belq dne 15 zář 2018 14:32, celkem upraveno 1 x.

Largo
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Largo »

Aha stĺpy , zle som čítal
Tak tieto napr., papierovo od 33. Hz
https://reprosustavy-a-reproduktory.heu ... g0QAvD_BwE

Largo
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Largo »

Trošku cez rozpočet , ale našetriť sa nakoniec oplatí
https://www.whathifi.com/q-acoustics/3050i/review

Miro_CZ
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Miro_CZ »

V týhle ceně bych se asi pořád držel bazaru. Za 400 - 600E seženeš bedny, co stály nový 1100 - 1500E. Jinak řečeno koupíš něco, co bude zvukově daleko za tím, co bys za to koupil nový. A nemusí to být zrovna nějaký starý vykopávky, klidně se dá držet do 5 let stáří.

Belq
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Belq »

Našiel som v ponuke na bazare Dynavoice DF-5 za 10000kč (https://www.hifionline.cz/hifibazar/pro ... oice-df-5/)

1000€+ bedne za 400€ sa mi nájsť nepodarilo :D

čo za prenosku by ste mi odporučili kúpiť k niektorému Pro-Jectu (Debut III štandardne vybavený OM5E, prípadne Essential III s OM10)

Belq
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Belq »

Tak som siahol po tých Wharfedale Pacific Evo 30, síce mi nevyhovujú farebne, ale to oželiem, prípadne do budúcna poriešim :)

Snáď budú hrať výborne, recenzie majú fajn.

Largo
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Largo »

Na whathifi je recenzia z roku 2003, nie sú trošku staré ? Starnutie materiálu a pod.

Belq
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Belq »

Pevne verím, že nebude problém.. našiel som kopu recenzií od ľudí z posledných 2-3 rokov, kde si ich stále veľmi chvália.. a navyše sa stále predávajú. Optické vady neriešim a vraj hrajú bezchybne, tak snáď bude všetko v poriadku :) navyše k nim majiteľ pribalí aj 2 biwiringové QED Airlock kabely..

Možno veľmi amatérska otázka, ale čo z a kabely ešte potrebujem poriešiť? Bedne, aj Onkyo mi prídu v priebehu týždňa. Zatiaľ to všetko napojím na TV (Samsung UE48J6272SUXXH), prípadne chcem aj Google chromecast (alebo nejakú alternatívu).. v blízkej dobe príde aj gramo, zatiaľ to vyzerá na Pro-Ject Essential III s prenoskou OM10 :)

Fidji99
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Fidji99 »

Opticka vada na reproduktore, je asi ako obuchane auto v autobazare.
zvykne svedcit o nesetrnom/neopatrnom zaobchadzani,
no a predajca ti urcite povie, ze to nema ziadny vplyv a ze hra dobre.

Poriadne si pozri KDE su tie vady a spytaj sa ako vznikli, a asi vies posudit, ci to sedi s tym, co ti predavajuci povie,
lebo repro je v podstate nabytok.
Ak je nieco na prednej strane, pri menicoch, co vyzera ako stopa po naraze,
utekaj od toho.

"no viete, boli tu sestrine deti, a trochu blbli a potom sme sa stahovali, a smyklo sa nam to na schodoch,
ale inac jak nove, mlady pane"

Skutocne, minimalne prve repro by som nebral od niekoho sukromne, ale siel by som do nejakeho hifi obchodu,
a kde zvyknu mat predvadzacie kusy a kde sa budes moct obratit v pripade problemu.

Aby si nedopadol, ako chlapci na 10 rocnych BMW kupenych za dobry peniaz ;-)

Odpovědět