Výber prvého gramofónu

Dotazy a žádosti o radu co nakoupit, vylepšit, změnit ve vašich sestavách, ...
lechos
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Re: Výber prvého gramofónu

Příspěvek od lechos »

bazarový plasťák Technics řady BD (řemínek) DD (přímý náhon) může splnit nároky, skvělý dizajn, sedí do sestavy (š430mm) nemá snahu chytat brum, náhradní přenoska pasuje kterákoli, jsou v nabídce syst. 1/2" i T4P podle libovůle automat není nutný strobo a jemná regulace otáček - parádička za příplatek ale hodí se pro vyšší požadavky model SL1200 to je dělo

Miro_CZ
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Miro_CZ »

Ty biwiring kabely nejsou biwiring, ale biamping a to je ti na nic, protože to Onkyo nemá možnost zapojení bi-amp! To jen tak na úvod. Dál je vidět, že ty kabely dělal nějakej jantar, protože mají na jedný straně 3 ze 4 konektorů červený, takže bys musel dávat hodně bacha při zapojování :D

No a jinak k otázce co všechno budeš potřebovat:
- repro kabely
- kabel na připojení tý TV - ideálně jestli má digitální výstup (optika nebo koax)
- kabely ke gramci
- na ten Chromecast buďto něco jednoduchýho, jen na tenhle stream, nebo jsou různý hifi streamery, který mají rovnou i třeba internetový rádia

Fidji99: Já zrovna bral svoje první (a nynější) repro ze soukromé inzerce, ale zajel jsem si pro ně osobně, zkontroloval, poslechl, jsou ještě v záruce atd. Zkrátka tak, jak by to při bazarový koupi mělo bejt. Přecijen i při osobním převzetí vidíš, jestli je to normální hifista, nebo nějakej šmelinář..

PavelDosko
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od PavelDosko »

zakladni chybou zacinajiciho hifisty je spech a nakup vseho najednou bez poslechu ...

Belq
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Belq »

Obhliadku reprakov už mám dohodnutú, omrkne mi ich bratranec, dlhoročný DJ 😀

EDIT: Reproduktory skontrolované, okrem drobných škrabančekov a chýbajúcich kolíčkov (čo je vlastne uvedené aj v inzeráte) sú v skvelom stave, hrajú, aj basujú veľmi pekne, všetky konektory sú pevné. Už si ich len koncom týždňa vyzdvihnúť a odviesť domov :)

Largo
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Largo »

Google Chromecast audio by som nepodceňoval. Lacné a dobré . Dá sa zohnať za 42 euro . Má vlastný DAC 192/ 24 ale údajne využíva “len” 96/24. Dá sa pripojiť digi aj analógovo . Ak digi tak sa využije DAC zosilnovaca, ak analóg tak funguje DAC Chromecastu . Streamovanie je bezproblémové , Spotify , TuneIn radia, zo serveru, čokoľvek aj mobilu, iPadu atď. Mám ho a rozdiel medzi streamovanou hudbou z neho alebo cez prehrávač Denon, alebo Onkyo s funkciou Chromecast nerozoznám.
Stačí si do mobilu alebo tabletu nainštalovať príslušné aplikácie , ktoré Chromecast podporujú a je ich dosť .
A vlastne aj Chromecast audio ma už zabudovanú podporu internetových rádii a Spotify .

Fidji99
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Fidji99 »

Belq,

no gratulujem, mas myslim, ze skutocne dobry zaklad na pocuvanie oblubenej hudby.

No a len tak pre srandu, chod si niekedy vypocut tie ohavy, co si chcel kupit este pred piatimi dnami ;-).
A akoby povedal, tvoj (asi) oblubeny spisovatel: " Quoth the Raven “Nevermore.”

lechos
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od lechos »

libovolný aparát zaujme tak rok max. než se okouká a hle, už je na světě nový, možná lepší a hezčí (nebo i levnější) měl jsem pár audio hi-fi sestav (bez vyjímky japany) ale už si dal pokoj, ta poslední je na dožití, malé závady opravím si sám, běžná věc

Miro_CZ
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Miro_CZ »

Tak gratulace, pak se pochlub fotkou, až budeš mít zapojeno :)

Než ti to přijde, tak si zatím pořiď nějaký ty reprokabely - stačí obyčejná měděná 2,5mm dvojlinka ;) Nebo tam můžeš nechat i ty biamp, co ti k tomu dá, ale budeš mít ke každýmu repro připojený jen 2 ze 4 vodičů..

A nějaký ten koax k připojení televize - tam taky stačí něco obyčejnýho levnýho.

Na ten Chromecast by mělo stačit tohle, připojený ideálně přes optiku ;) https://www.electroworld.cz/google-chro ... gINZ_D_BwE

zahradnick
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od zahradnick »

Miro_CZ píše:
16 zář 2018 14:40
Ty biwiring kabely nejsou biwiring, ale biamping a to je ti na nic, protože to Onkyo nemá možnost zapojení bi-amp! To jen tak na úvod.
Kabely z inzerátu Wharfedale se na biwiring použít dají, jen by musel mít například o level vyšší model Onkyo 9030 se čtyřmi páry svorek pro repro A+B.

Miro_CZ
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Miro_CZ »

zahradnik: To je to o čem píšu - nejedná se o bi-wiring kabely, ale jsou to bi-amping kabely. A ne ani s lepším zesilovačem by nemohl bi-amping kabely použít pro bi-wiring, protože oboje je něco jinýho.

zahradnick
Kontaktovat uživatele:

Miro_CZ: Samozřejmě by mohl, jak s 9030, tak například s Tvým a9000r. Viz english manual k 9030 strana 12 nebo english manual k a9000r strana 16.

Miro_CZ
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Miro_CZ »

zahradnik: To je jako mluvit do zdi. Najdi si rozdíl mezi bi-wire a bi-amp. Oboje je něco jinýho a ty očividně pleteš jedno s druhým. Vím, že můj zesilovač umí bi-amp a ty kabely který jsou k tomu repru jsou pro bi-amp. Ale v popisu toho inzerátu je chybně napsáno, že jsou to kabely bi-wire. Tak si někde najdi, jakej je v tom rozdíl ;)

TRANSIWATT
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od TRANSIWATT »

Miro_CZ píše:
18 zář 2018 13:14
zahradnik: To je to o čem píšu - nejedná se o bi-wiring kabely, ale jsou to bi-amping kabely. A ne ani s lepším zesilovačem by nemohl bi-amping kabely použít pro bi-wiring, protože oboje je něco jinýho.
Prosim tě, mohl bys mi vysvětlit Tvojí představu o rozdílnosti kabelů pro biviring a biamping ?
Pominu li mechanické provedení, je to podle mne totéž. Jedinou podmínkou pro biwiring jsou čtyři svorky na reprobedně (oddělená výšková a basová větev reprovýhybky); a pro biamping potřeba dvou dle možnosti stejných zesilovačů. Pokud se rozhodneme použít zesilovač pro biwiring, NEMUSÍ MÍT dva páry svorek (A,B) ,k těm svorkám je pouze zařazen v zesilovači samostatný vypínač A a B jinak je to stejný signál z koncového stupně rozdělen až před těmi vypínači a veden pak samostatně na dva páry svorek. Většinou jde pod jednu svorku upevnit oba kabely (s vidličkou na konci), pokud by byl problém tak jen elektromechanický a ten jde vyřešit.
Naposledy upravil(a) TRANSIWATT dne 18 zář 2018 15:13, celkem upraveno 1 x.

TRANSIWATT
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od TRANSIWATT »

Miro_CZ píše:
18 zář 2018 15:01
zahradnik: To je jako mluvit do zdi. Najdi si rozdíl mezi bi-wire a bi-amp. Oboje je něco jinýho a ty očividně pleteš jedno s druhým. Vím, že můj zesilovač umí bi-amp a ty kabely který jsou k tomu repru jsou pro bi-amp. Ale v popisu toho inzerátu je chybně napsáno, že jsou to kabely bi-wire. Tak si někde najdi, jakej je v tom rozdíl ;)
Mirečku, prosím tě, ŽÁDNÝ stereofonní zesilovač NEUMÍ biamping. K biampingu jsou zapotřebí zesilovače dva.
Snad nějaké speciály , které mají uvnitř jedné skříně dva koncáky pro každý kanál (celkem teda čtyři pro l a p kanál)

zahradnick
Kontaktovat uživatele:

Miro_CZ: Podíval ses do toho manualu? Jasně se tam používá stejný druh kabelů jako jsou kabely v inzerátu a jasně se tam píše, že se jedná o zapojení bi-wiring. Ano, je možné tyto kabely použít i pro bi-amping, ale to jsem přece nikdy nepopíral.

Odpovědět