Výber prvého gramofónu

Dotazy a žádosti o radu co nakoupit, vylepšit, změnit ve vašich sestavách, ...
zahradnick
Kontaktovat uživatele:

Re: Výber prvého gramofónu

Příspěvek od zahradnick »

TRANSIWATT píše:
18 zář 2018 15:07
Pokud se rozhodneme použít zesilovač pro biwiring, NEMUSÍ MÍT dva páry svorek (A,B) ,k těm svorkám je pouze zařazen v zesilovači samostatný vypínač A a B jinak je to stejný signál z koncového stupně rozdělen až před těmi vypínači a veden pak samostatně na dva páry svorek. Většinou jde pod jednu svorku upevnit oba kabely (s vidličkou na konci), pokud by byl problém tak jen elektromechanický a ten jde vyřešit.
Obecně nemusí, ale právě u tohoto konkrétního kabelu musí pro biwiring mít zesilovač svorky pro repro A+B, protože tenhle kabel má 4 banány na každé straně.
Naposledy upravil(a) zahradnick dne 18 zář 2018 15:45, celkem upraveno 1 x.

zahradnick
Kontaktovat uživatele:

Belq: omlouvám se za "únos" tvého vlákna a přeju super poslech na nové sestavě

Miro_CZ
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Miro_CZ »

TRANSIWATT píše:
18 zář 2018 15:13
Miro_CZ píše:
18 zář 2018 15:01
zahradnik: To je jako mluvit do zdi. Najdi si rozdíl mezi bi-wire a bi-amp. Oboje je něco jinýho a ty očividně pleteš jedno s druhým. Vím, že můj zesilovač umí bi-amp a ty kabely který jsou k tomu repru jsou pro bi-amp. Ale v popisu toho inzerátu je chybně napsáno, že jsou to kabely bi-wire. Tak si někde najdi, jakej je v tom rozdíl ;)
Mirečku, prosím tě, ŽÁDNÝ stereofonní zesilovač NEUMÍ biamping. K biampingu jsou zapotřebí zesilovače dva.
Snad nějaké speciály , které mají uvnitř jedné skříně dva koncáky pro každý kanál (celkem teda čtyři pro l a p kanál)
TRANSIWATT píše:
18 zář 2018 15:07
Miro_CZ píše:
18 zář 2018 13:14
zahradnik: To je to o čem píšu - nejedná se o bi-wiring kabely, ale jsou to bi-amping kabely. A ne ani s lepším zesilovačem by nemohl bi-amping kabely použít pro bi-wiring, protože oboje je něco jinýho.
Prosim tě, mohl bys mi vysvětlit Tvojí představu o rozdílnosti kabelů pro biviring a biamping ?
Pominu li mechanické provedení, je to podle mne totéž. Jedinou podmínkou pro biwiring jsou čtyři svorky na reprobedně (oddělená výšková a basová větev reprovýhybky); a pro biamping potřeba dvou dle možnosti stejných zesilovačů. Pokud se rozhodneme použít zesilovač pro biwiring, NEMUSÍ MÍT dva páry svorek (A,B) ,k těm svorkám je pouze zařazen v zesilovači samostatný vypínač A a B jinak je to stejný signál z koncového stupně rozdělen až před těmi vypínači a veden pak samostatně na dva páry svorek. Většinou jde pod jednu svorku upevnit oba kabely (s vidličkou na konci), pokud by byl problém tak jen elektromechanický a ten jde vyřešit.
Nech si laskavě to trapný oslovení, krávy jsme spolu nepásli, pokud si dobře vzpomínám. Anglicky snad umíš, tak tady máš vysvětlenej rozdíl mezi biwire a biamp.

https://denon.custhelp.com/app/answers/ ... -bi-wiring

A pro jistotu ještě obrázek:

Obrázek

Biwire kabely mají na straně zesilovače 2 konektory a na straně bedny 4 konektory. Biamp mají na obou stranách 4 konektory. Ty kabely v inzerátu jsou biamp a těžko bude připojovat 4 banánky do dvou svorek na zesilovači, pokud by teda jedny neustřihl a nepřipojil holej drát.

zahradnick
Kontaktovat uživatele:

Miro_CZ: Ano, máš to správně, obrázek chápeme. Ale pokud máš na zesilovači svorky pro dvoje repro a zapneš je najednou, tj. A+B, můžeš kabely, kterým ty říkáš biamping, použít pro biwire zapojení a to je vše. Pro jistotu přidávám rovnou dva obrázky. První je z manualu k Onkyo A-9000R a druhý z manualu k Denonu PMA-2500NE.
biw9000.JPG
biwdenon.JPG

Belq
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Belq »

Hoši, nehádajte sa kvôli kravinám.. a užívajte si radšej hudbu :)

Reproduktory aj so zosilovačom už hrajú, znejú krásne.. oproti PC reproduktorom je to nehorázny posun.. k tomu mám Chromecast audio, skvelá vec..

Zajtra mi dôjde aj Pro-Ject Essential III OM10.. už sa teším, zatiaľ je to všetko v takom bojovom režime, v blízkej dobe pribudne aj nejaký stolík, nech to nejak vyzerá..

Oldear
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Oldear »

Džízas, kam asi to tzv. HIFI forun dokráčí, když tady někteří jedinci komparují reprobedny s PC reproduktory. Chce se mi brečet.

RedBaron
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od RedBaron »

Každej nějak začínal, tohle je zdravá radost z velkého pokroku, který se pak s narůstajícími částkami výrazně zpomaluje a už nikdy nebude takhle velkej :-)

kite19
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od kite19 »

Oldear:
"oproti PC reproduktorom je to nehorázny posun"

komparácia, -ie žen. r. prirovnávanie, porovnávanie;
gram. stupňovanie prídavných mien a prísloviek;
poet. prirovnanie

Nehorázny posun, nie je komparácia.
Belq:
Nech ti robia radosť!

Fidji99
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Fidji99 »

Oldear píše:
24 zář 2018 16:46
Džízas, kam asi to tzv. HIFI forun dokráčí, když tady někteří jedinci komparují reprobedny s PC reproduktory. Chce se mi brečet.
Belq sa sem prisiel poradit, nasli sa ludia, ktori mu ochotne poradili.
Vymenil PC repro za nieco, na com mu hudba dokaze robit radost.

Radost z hudby a objavovania noveho, je bohuzial, na co niektori uz zabudli.
A proto uz chteji jenom brecet.

Miro_CZ
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Miro_CZ »

Belq píše:
24 zář 2018 14:53
Reproduktory aj so zosilovačom už hrajú, znejú krásne.. oproti PC reproduktorom je to nehorázny posun.. k tomu mám Chromecast audio, skvelá vec..

Zajtra mi dôjde aj Pro-Ject Essential III OM10.. už sa teším, zatiaľ je to všetko v takom bojovom režime, v blízkej dobe pribudne aj nejaký stolík, nech to nejak vyzerá..
Super, gratulace :) Spokojenost na konci je to hlavní! Myslím, že oproti těm bednám, co jsi chtěl na začátku jsi skončil s podstatně lepší sestavou. Až budeš mít pozapojováno, můžeš se pochlubit i fotkou ;)

Odpovědět