Obecně nemusí, ale právě u tohoto konkrétního kabelu musí pro biwiring mít zesilovač svorky pro repro A+B, protože tenhle kabel má 4 banány na každé straně.TRANSIWATT píše: ↑18 zář 2018 15:07Pokud se rozhodneme použít zesilovač pro biwiring, NEMUSÍ MÍT dva páry svorek (A,B) ,k těm svorkám je pouze zařazen v zesilovači samostatný vypínač A a B jinak je to stejný signál z koncového stupně rozdělen až před těmi vypínači a veden pak samostatně na dva páry svorek. Většinou jde pod jednu svorku upevnit oba kabely (s vidličkou na konci), pokud by byl problém tak jen elektromechanický a ten jde vyřešit.
Výber prvého gramofónu
-
- Kontaktovat uživatele:
Re: Výber prvého gramofónu
Naposledy upravil(a) zahradnick dne 18 zář 2018 15:45, celkem upraveno 1 x.
-
- Kontaktovat uživatele:
Belq: omlouvám se za "únos" tvého vlákna a přeju super poslech na nové sestavě
TRANSIWATT píše: ↑18 zář 2018 15:13Mirečku, prosím tě, ŽÁDNÝ stereofonní zesilovač NEUMÍ biamping. K biampingu jsou zapotřebí zesilovače dva.Miro_CZ píše: ↑18 zář 2018 15:01zahradnik: To je jako mluvit do zdi. Najdi si rozdíl mezi bi-wire a bi-amp. Oboje je něco jinýho a ty očividně pleteš jedno s druhým. Vím, že můj zesilovač umí bi-amp a ty kabely který jsou k tomu repru jsou pro bi-amp. Ale v popisu toho inzerátu je chybně napsáno, že jsou to kabely bi-wire. Tak si někde najdi, jakej je v tom rozdíl![]()
Snad nějaké speciály , které mají uvnitř jedné skříně dva koncáky pro každý kanál (celkem teda čtyři pro l a p kanál)
Nech si laskavě to trapný oslovení, krávy jsme spolu nepásli, pokud si dobře vzpomínám. Anglicky snad umíš, tak tady máš vysvětlenej rozdíl mezi biwire a biamp.TRANSIWATT píše: ↑18 zář 2018 15:07Prosim tě, mohl bys mi vysvětlit Tvojí představu o rozdílnosti kabelů pro biviring a biamping ?
Pominu li mechanické provedení, je to podle mne totéž. Jedinou podmínkou pro biwiring jsou čtyři svorky na reprobedně (oddělená výšková a basová větev reprovýhybky); a pro biamping potřeba dvou dle možnosti stejných zesilovačů. Pokud se rozhodneme použít zesilovač pro biwiring, NEMUSÍ MÍT dva páry svorek (A,B) ,k těm svorkám je pouze zařazen v zesilovači samostatný vypínač A a B jinak je to stejný signál z koncového stupně rozdělen až před těmi vypínači a veden pak samostatně na dva páry svorek. Většinou jde pod jednu svorku upevnit oba kabely (s vidličkou na konci), pokud by byl problém tak jen elektromechanický a ten jde vyřešit.
https://denon.custhelp.com/app/answers/ ... -bi-wiring
A pro jistotu ještě obrázek:

Biwire kabely mají na straně zesilovače 2 konektory a na straně bedny 4 konektory. Biamp mají na obou stranách 4 konektory. Ty kabely v inzerátu jsou biamp a těžko bude připojovat 4 banánky do dvou svorek na zesilovači, pokud by teda jedny neustřihl a nepřipojil holej drát.
-
- Kontaktovat uživatele:
Miro_CZ: Ano, máš to správně, obrázek chápeme. Ale pokud máš na zesilovači svorky pro dvoje repro a zapneš je najednou, tj. A+B, můžeš kabely, kterým ty říkáš biamping, použít pro biwire zapojení a to je vše. Pro jistotu přidávám rovnou dva obrázky. První je z manualu k Onkyo A-9000R a druhý z manualu k Denonu PMA-2500NE.
Hoši, nehádajte sa kvôli kravinám.. a užívajte si radšej hudbu
Reproduktory aj so zosilovačom už hrajú, znejú krásne.. oproti PC reproduktorom je to nehorázny posun.. k tomu mám Chromecast audio, skvelá vec..
Zajtra mi dôjde aj Pro-Ject Essential III OM10.. už sa teším, zatiaľ je to všetko v takom bojovom režime, v blízkej dobe pribudne aj nejaký stolík, nech to nejak vyzerá..

Reproduktory aj so zosilovačom už hrajú, znejú krásne.. oproti PC reproduktorom je to nehorázny posun.. k tomu mám Chromecast audio, skvelá vec..
Zajtra mi dôjde aj Pro-Ject Essential III OM10.. už sa teším, zatiaľ je to všetko v takom bojovom režime, v blízkej dobe pribudne aj nejaký stolík, nech to nejak vyzerá..
Džízas, kam asi to tzv. HIFI forun dokráčí, když tady někteří jedinci komparují reprobedny s PC reproduktory. Chce se mi brečet.
Každej nějak začínal, tohle je zdravá radost z velkého pokroku, který se pak s narůstajícími částkami výrazně zpomaluje a už nikdy nebude takhle velkej 

Oldear:
"oproti PC reproduktorom je to nehorázny posun"
komparácia, -ie žen. r. prirovnávanie, porovnávanie;
gram. stupňovanie prídavných mien a prísloviek;
poet. prirovnanie
Nehorázny posun, nie je komparácia.
Belq:
Nech ti robia radosť!
"oproti PC reproduktorom je to nehorázny posun"
komparácia, -ie žen. r. prirovnávanie, porovnávanie;
gram. stupňovanie prídavných mien a prísloviek;
poet. prirovnanie
Nehorázny posun, nie je komparácia.
Belq:
Nech ti robia radosť!
Belq sa sem prisiel poradit, nasli sa ludia, ktori mu ochotne poradili.
Vymenil PC repro za nieco, na com mu hudba dokaze robit radost.
Radost z hudby a objavovania noveho, je bohuzial, na co niektori uz zabudli.
A proto uz chteji jenom brecet.
Super, gratulaceBelq píše: ↑24 zář 2018 14:53Reproduktory aj so zosilovačom už hrajú, znejú krásne.. oproti PC reproduktorom je to nehorázny posun.. k tomu mám Chromecast audio, skvelá vec..