Výběr repro beden kolem 20 tis.
Výběr repro beden kolem 20 tis.
Zdravím,
aktuálně vybírám bedny do mého obýváku (místnost 3,5 x 6 m). Chci bedny pro stereo poslech, poslouchám všechno možné, ale nejvíce jazz/ art rock / a sem tam i něco od klasiky. Chápu, že do 20tis neseženu žádnou high end parádu, ale přeci jenom na výběr toho je poměrně dost a rád bych zúžil okruh toho na co se zaměřím a vyrazím do nějakého studia poslechnout na minimum (jelikož nemám pořádné studio poblíž, tak vícero cestování by mě za chvíli udělalo výraznou část v rozpočtu pro nákup xD)
Ideálem jsou pro mě bedny co zahrají slušně i při nižší hlasitosti (ne v každou denní dobu to mohu v paneláku ,,osolit"...)
Zatím jsem si vytipoval tyto a budu zde vděčný za jakoukoli zkušenost ale nechám si i rád poradit z jiného soudku...
(Řadím dle mých aktuálních preferencí...)
1)Acoustic energy AE 109
2)Indiana Line Tesi 661
3)Cambridge audio aeromax 6
4)AQ Wega 55MKII
5)PSB Alpha T20
6)Q Acoustics 3050i
7)Monitor Audio - Monitor 300
Díky za jakoukoli radu, zkušenost či postřeh (klidně i za tip co rovnou ze seznamu vyškrtnout xD)...
aktuálně vybírám bedny do mého obýváku (místnost 3,5 x 6 m). Chci bedny pro stereo poslech, poslouchám všechno možné, ale nejvíce jazz/ art rock / a sem tam i něco od klasiky. Chápu, že do 20tis neseženu žádnou high end parádu, ale přeci jenom na výběr toho je poměrně dost a rád bych zúžil okruh toho na co se zaměřím a vyrazím do nějakého studia poslechnout na minimum (jelikož nemám pořádné studio poblíž, tak vícero cestování by mě za chvíli udělalo výraznou část v rozpočtu pro nákup xD)
Ideálem jsou pro mě bedny co zahrají slušně i při nižší hlasitosti (ne v každou denní dobu to mohu v paneláku ,,osolit"...)
Zatím jsem si vytipoval tyto a budu zde vděčný za jakoukoli zkušenost ale nechám si i rád poradit z jiného soudku...
(Řadím dle mých aktuálních preferencí...)
1)Acoustic energy AE 109
2)Indiana Line Tesi 661
3)Cambridge audio aeromax 6
4)AQ Wega 55MKII
5)PSB Alpha T20
6)Q Acoustics 3050i
7)Monitor Audio - Monitor 300
Díky za jakoukoli radu, zkušenost či postřeh (klidně i za tip co rovnou ze seznamu vyškrtnout xD)...
Re: Výběr repro beden kolem 20 tis.
paolo, na eshope ich mas ale za 26 tis. Kc
- http://www.rothaudio.eu/reprosoustavy-r ... ssion-QX-4
- http://www.rothaudio.eu/reprosoustavy-r ... ssion-QX-4
Díky za tip... Ještě upřesním, že zesilovač mám NAD 350...
Jinak teď mám ještě nabídku na velice zachovalé ty Cambridge, ale Ostravu mam kapku z ruky, nemá někdo s nimi zkušenost ať si to tam nejedu poslechnout zbytečně?
Jinak teď mám ještě nabídku na velice zachovalé ty Cambridge, ale Ostravu mam kapku z ruky, nemá někdo s nimi zkušenost ať si to tam nejedu poslechnout zbytečně?
Miero
A je lepší si připlatit než koupit nějakou kafku?
V této cenové toho moc není na výběr.
Důležitý parametr je váha reprosoustav.
Snažím se poradit tak, aby to mělo smysl a význam.
A je lepší si připlatit než koupit nějakou kafku?
V této cenové toho moc není na výběr.
Důležitý parametr je váha reprosoustav.
Snažím se poradit tak, aby to mělo smysl a význam.
Rothaudio
Inzerát je staršího data, ale jsou stále na prodej: https://www.hifionline.cz/hifibazar/pro ... /vma-ii-s/
Mám stejný obývací pokoj v bytě, bedny cca 2,8 m od sebe na delší straně. Obecně zde lepších výsledků měly bedny s předním bassreflexem. Aktuálně mám z druhé ruky AURUM CANTUS V3F za třetinu ceny nových. Nedávno jsem doma zkoušel taky Elfton Vigo, které byly velmi dobré. Viga jsem minulý týden viděl v inzerci za 23Kč. Nemít ty Aurumy tak je bych je bral.
Teď koukám že někdo v Praze nabízí Davis Acoustics Vinci 2 za 18tis. Nebyla by to taky zajímavá volba k vyzkoušení? Máte s nima někdo nějakou zkušenost?
Rozhodně bych nezapomínal na Xavian -- umí dělat výborné malé sloupky velmi silně inspirované britskou školou zvuku.
Slyšel jsem jejich Jolly a paráda.
Deliziosy jsou sice mírně přes dvacet tisíc, ale hraje to asi velice solidně a navíc je to krásná xavianovská práce, viz:
https://www.hifi-voice.com/testy-a-rece ... -deliziosa
Na tebou jmenované žánry dobrá volba.
Slyšel jsem jejich Jolly a paráda.
Deliziosy jsou sice mírně přes dvacet tisíc, ale hraje to asi velice solidně a navíc je to krásná xavianovská práce, viz:
https://www.hifi-voice.com/testy-a-rece ... -deliziosa
Na tebou jmenované žánry dobrá volba.
O těch Xavianech hodně uvažuju, jedny jsem ted viděl bazarové cca za 20 (myslim Accordy) a nebo se trochu placnout přez kapsu víc než jsem původně zamýšlel a jet si poslechnout a případně pořídit nove Deliziozsy...
Nebo ješte uvažuju o Focal Chorus 615, ty jsou teď akorát za 20...
Este mozes skusit pozriet http://vmaudio.cz/ a vypocut si a pripadne i kupit co ma Martin skladom. Objednavat zakazkovu vyrobu prilis nedporucujem, hlavne ak by ti vadilo cakat povedzme rok na to kym sa to vyrobi.
Accordy za 20? Silně pochybuju, to by byl kup roku...
Nicméně Accordy už jsou regulérní sloupy, možná by to bylo dlouhodobě na ten tvůj prostor 6x3 moc. Aspoň moje hifistická zkušenost tohle říká -- že do menších prostor velké bedny prostě nenatěstnáš a dlouhodobější větší poslechovou spokojenost přinesou v menších prostorech menší bedny.
S tímhle spousta lidí nebude souhlasit, píšu svoje zkušenosti.
Navíc jsem prostě fanoušek sloupků, ne sloupů, to se přiznám.
(sloupek = šířka max. 20cm, výška max. 90cm, 2 nebo 2,5 pásmo, typicky 2,5cm kopulka plus buď 1x 18cm nebo 2x 13-15cm středobasy, příklady třeba Spendor A4 a právě Xavian Deliziosa ........ všechno větší, ať už repráky, jejich počet, pásma nebo velikost bedny, to už jsou sloupy)
Zkrátka - mám podobný prostor jako ty (6x4m), taky poslouchám na střední a nižší hlasitosti, kdybych se teď vracel ke stereu, koupím si dobré sloupky a kvalitní integráč 100-150 W/ch. Čistý lehký zvuk, skvělé vokály, melodický prokreslený zvuk na dlouhodobý každodenní poslech.
Bedny: Xavian Deliziosa, Xavian Jolly nebo Usher V-602, všechny jsou krásné.
K tomu CA A 851A.
(moje zazobanější verze by si koupila Spendor A4 a Hegel H190)
Říkali by mi low-endista a já bych se jen smál jako buddha...
Tak nakonec se objevila příležitost v podobě výprodeje vystavených modelů Xavian a dnes jsem si po skoro 2hodinovém srovnávání s Alteou a novou Delisiozou odvezl domu Gran Colonny (ty původní 2,5pásmové s uzavřenou ozvučnicí) a musím říct, že hrajou skvěle...
Takže díky všem za rady, myslím, že někteří z vás mě dobře nasměrovali...
Takže díky všem za rady, myslím, že někteří z vás mě dobře nasměrovali...