Vyber s gramom,phono a prenosky

Dotazy a žádosti o radu co nakoupit, vylepšit, změnit ve vašich sestavách, ...
Leben
Kontaktovat uživatele:

Vyber s gramom,phono a prenosky

Příspěvek od Leben »

Ahojte,
potreboval by som radu skusenych.Zakladam vlastne vlakno,aby som "nespinil" zvysne. Mam v umysle kupit novy gramec. Volba padla nakoniec padla na The Classic (tanier hlinik,nechcem MDF ) a phono Leben RS30Q (demo kus). Avsak,viem,ze to phono je vyborne,aj ho kupim,no napadla ma alternativa. Investovat dane financie do gramca,kupit len 2MBronze + Pro-Ject Phono Box S a zvysok narvat do gramca Pro-Ject Xtension 9 . Dalsim predajom phona a prenosky stratim co najmenej. Casom by to slo na Leben + Quintet Bronze . Videl som aj ponuky na Super Pack s Ortofon Quintet Black ,ok...ale ziada si to na zaciatok Phono Box RS,cize dalsie investicie a vyssie straty. Poradite ? Nebude to Phono Box S uz moc malo ?

zabiny007

Re: Vyber s gramom,phono a prenosky

Příspěvek od zabiny007 »

Leben píše: ....Casom by to slo na Leben + Quintet Bronze....
A není ten Leben jen MM? Anebo počítáš se step up trafem?

Leben
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Leben »

Az teraz som to zistil,ano je...v tom pripade sa uz stracam riadne. Leben vypadava,nakolko by som po 2M Bronze Quintet Bronze. Do uvahy prichadza RCM audio Sensor,bazarovy kusok,to ale ma cas.

Renown
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Renown »

Asi bych si koupil The Classic, ale nevím jestli se už prodává.
Co se týká phona, asi bych šel do Phono Box RS, ten i včetně bateriového napájení bude levnější než RCM.

Leben
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Leben »

Renown
Dakujem za nazor,vazim si ho. Cize ostat pri The Classic,osadit Quintet Bronze a Phono Box RS k tomu. Do buducna bud napajanie k RS alebo predaj a kupa RCM.

TJK
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od TJK »

PJ The Classic vypadá moc fajn. Trošku mi připomíná LP12 od britských Linn.

Renown
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Renown »

Project dlouho s takovým gramofonem čekal. Byl "v plánu" již několik let, ale do výroby se dostane až letos. Je to vzpomínka na Thorens TD166, nebo Linn LP12. Prostě klasika. Ale s moderními materiály. Nejsou tam pružiny, jsou tam kulové silentbloky, izolace od prostředí je mimořádná. Vyrábí se v provedení Rosewood, Walnut a Eucalyptus. V Mnichově byly k vidění i phona, ale i další elektronika, s bočnicemi v těchto druzích dřeva, což k sobě krásně pasuje.

akim5

Příspěvek od akim5 »

Omlouvám se, že vstupuji do tohoto vlákna, ale když už tady padla řeč o The Classic a Xtension 9, tak bych se rád zeptal těch, kteřím už s těmi stroji zkušenost mají, jaká jsou hlavní specifika po sobě jdoucích modelů. Tedy jaký je posun mezi The Classic a 2Xperience SB, a po-té mezi 2Xperience a Xtension? Ptám se proto, že teď hraju na RPM 1.3 Genie a zvažuju upgread, ale teď nevím jestli zvolit levnější The Classic, nebo 2Xperience, vůbec ty gramofony neznám...

Renown
Už jsem se tě na to ptal a tys mi doporučil 2Xperience, ale to ještě nebyl uveden The Classic, proto se teď na to ptám.

TJK
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od TJK »

Můžu porovnat Technics 1210 s denonkou dl-103, Debut Carbon s Bronzkou a 2Xperience s Silverkou. Když jsme s kamarádem porovnávali Naše vybaveníčka (on Carbona já Technicse) tak jsme se shodli (možná jsem ho ubil argumentami :D ) že můj bývalý Technics na tom byl o chlup líp (Bronzka hrála lépe basy byla o dost dynamičtější, Denonka přesnější, věrnější, prostorovější). Pak jsem přes "přítele" "Renowna pořídil 2Xperince se Silverkou. Ta je po všech strankách lepší než byl Technics. Série 2M napříč netrpí nedostatkem basu. Zbytek spektra, tak i prostor, lokalizace, dynamika, rytmika nahrávek a obecně drive zvuku přikládám kombinaci rameno + přenoska. Tak je opravdu velmi ale velmi podařená.

akim5

Příspěvek od akim5 »

TJK
Děkuji za info, příští týden půjdu na jeden "poslech", kde si budu moci prohlédnout 2Xperience, ale ten bude mít přenosku Sumiko Blue Point 2 EvoIII, tak uvidím/uslyším (primárně tam ale jdu kvůli něčemu jinému, tak nevím, jestli na to budu mít dost času). Teď zvažuju, že bych mohl vzít s sebou ten můj RPM s 2M Bronzkou... No každopádně jsem zvědavý :-)

Leben
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Leben »

akim5
Renown Ti uz neodpisoval,tak to zhrniem,doporucoval mi The Classic pred Xtension 9,cize urcite by Ti ho doporucil namiesto 2Xperience SB,ktory ma na rozdiel The Classic tanier z MDF a The Classic osvedceny hlinik,lepsie tlmenie a aj ramienko je carb.alumin., co je lepsie MC prenoskam. Rozhodne The Classic.

akim5

Příspěvek od akim5 »

Leben
Nejdřív se Ti chci omluvit, že jsem se Ti takto naboural do tvého vlákna! Ale chci Ti poděkovat za tuto informaci, The Classic je asi o 10 tis. levnější než 2Xperience SB, proto mě zajímalo to srovnání. Každopádně je to pro mě dobrá zpráva, okruh možných kandidátů se zmenšuje ;)

akim5

Příspěvek od akim5 »

Musím poopravit ten můj postřech, The Classic není levnější o 10tis. než 2Xperience, The Classic vyjde na 995 Eur, ale i tak je stále levnější.

LawIAR
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od LawIAR »

A nestacilo by napriklad Acoustic Signature Wow + Pro-ject tube box DS + ten Quintet?

Vychadza to cenovo podobne ako Classic + RS s napajanim + Quintet, ale mi to pride ako racionalnejsi pomer investovanych penazi do komponentov.

Odpovědět