Výběr vhodných reprosoustav do 30k

Dotazy a žádosti o radu co nakoupit, vylepšit, změnit ve vašich sestavách, ...
Bazi 36
Kontaktovat uživatele:

Re: Výběr vhodných reprosoustav do 30k

Příspěvek od Bazi 36 »

Catliker píše:
15 pro 2020 07:36
Bazi 36 píše:
15 pro 2020 05:42
To s tím biwire zapojením, které's zmínil na konci, beru jen jakési připomenutí toho, že se nám blíží Silvestr, nicméně, jako první bych se zbavil toho příšernýho zesíku, byť uvádíš, že si ho chceš nechat až do konce života, takže ještě předlouhý čtyři roky. Né vážně, se svym slabšim bráškou 520AE onehdá vyhrály zlatou malinu v kategorii "Nejvíc poddekózní zesilovač na světě". Možná ti to nepřijde, páč's ho u sebe neměl možnost srovnat se základníma zesíkama jinejch značek, ale třeba ty slušný Evo, který tu padly, tou sedmsetdvácou totálně zabiješ.
Pardon, ale nějak nechápu to s tím Silvestrem...má smysl to zapojovat do biwire nebo nemá nebo to nejde, protože to neutáhne zesík?
S tim Silvestrem jsem to myslel tak, že až s tou spotřebkou (zesík, bedny) vyzkoušíš biwire, tak "Možná přijde i kouzelník".

Lemon
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Lemon »

Napiš rozpočet. Jseš ochotný jít i do bazaru? Tam je nejlepší poměr cena/ kvalita zvuku.

Catliker
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Catliker »

Jak jsem psal...já to nechci kupovat a řešit všechno znova...chci pouze k té sestavě repro....já chápu, že když má člověk desítky tisíc hraje všechno geniálně...na druhou stranu u této sestavy za cca 55k očekávám, rozumný zvuk, není to málo peněz...já jen čekal rady typu...mám denon líbí se mi s ním to a to a to...jen by mě teda zajímalo jaký zesilovač nový je v ceně do 10k lepší než ten Denon

Bazi 36
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Bazi 36 »

Když bych zustal jenom u těch nejprofláknutějších nadnárodních společností, tak jsou, oproti konkrétnímu modelu 720AE, lepší všechny, tedy Marantz, Yamaha, Pioneer i Onkyo, asi tak.

Lemon
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Lemon »

Já co mám zkušenost, tak za cenu co jsem prodal Denona jsem koupil Dual cv 1460 a tam je oproti Denonu rozdíl fakt velkej. Ty nový zesilovače do 10 nejsou bůhví co, ale ten Denon je v této kategorii opravdu jeden z nejhorších. Recenze nemluví pravdu. K tomu Denonu bych koupil nějaké dynamicky hrající repro. Možná ty DF-6 nebo DF-8 by mohla být dobrá volba.

Tapir1
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Tapir1 »

V této cenové kategorii třeba Marantz PM6006, Onkyo A-9150 nebo Cambridge Audio AXA35. Z bazarových je pak třeba aktuálně k mání Marantz PM8003,výborný streamer Yamaha R-N500 nebo CA 650A. Pokud trváš na těch sloupech, pak tedy ty DF-6 a pohrát si s jejich nastavením a případně utlumením, jak je ve vlákně již zmiňováno. Osobně bych však doporučil spíše Q Acoustics 3050i z bazaru.

Catliker
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Catliker »

Bazi 36 píše:
15 pro 2020 07:55
Catliker píše:
15 pro 2020 07:36
Bazi 36 píše:
15 pro 2020 05:42
To s tím biwire zapojením, které's zmínil na konci, beru jen jakési připomenutí toho, že se nám blíží Silvestr, nicméně, jako první bych se zbavil toho příšernýho zesíku, byť uvádíš, že si ho chceš nechat až do konce života, takže ještě předlouhý čtyři roky. Né vážně, se svym slabšim bráškou 520AE onehdá vyhrály zlatou malinu v kategorii "Nejvíc poddekózní zesilovač na světě". Možná ti to nepřijde, páč's ho u sebe neměl možnost srovnat se základníma zesíkama jinejch značek, ale třeba ty slušný Evo, který tu padly, tou sedmsetdvácou totálně zabiješ.
Pardon, ale nějak nechápu to s tím Silvestrem...má smysl to zapojovat do biwire nebo nemá nebo to nejde, protože to neutáhne zesík?
S tim Silvestrem jsem to myslel tak, že až s tou spotřebkou (zesík, bedny) vyzkoušíš biwire, tak "Možná přijde i kouzelník".
Já nechápu, proč by to nemělo jít, když je to nabízené, podporované...?

Tapir1
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Tapir1 »

Myslel to asi tak, že bi-wiring možný je, ale žádný velký zvukový přínos stejně nemá. Alespoň ne v těchto cenových kategoriích. Howgh.

Bazi 36
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Bazi 36 »

Catliker,
vidim, že bys to asi nikdy nepochopil, tak teda polopaticky (nakreslil bych ti sem obrázky s oblíbenou postavičkou kocoura Mikeše v roli průvodce záhadami elektroniky, ale to tu nejde). Výrobci nedávaj ty čtyři konektory na levný bedny kvůli tomu, aby se při biwire zapojení zlepšil zvuk, ani je tam necpou s doporučením, aby sis koupil další zesík a zapojil biamp. Dávaj je tam proto, aby se levný budky líp prodávaly. Prostě jebnou na Škodovku zpětný zrcátka z Audiny a na nos ti budou věšet bulíky o tom, že teď při jízdě za zády uvidíš "Svět podle Prota", kapíšto? Jestli si chceš mermomocí koupit dražší biwire kábl, než je ten obyč, popř. rovnou dva jednoduchý za dvojnásobek ceny, abys po nocích poslouchal, jak ti teď "zaručeně" mnohem líp cvrlikaj "slavíci z Madridu", nezabrání ti v tom zřejmě ani Prymula!

dadaft
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od dadaft »

Catliker -- líbí se ti Dynavoice, tak kup Dynavoice, jsou to solidní bedny, do malého prostoru budou stačit DF-5 až na hlavu, tomu věř, pečlivě hledej umístění a pohraj si se záslepkama a nastavením výšek.
http://www.audiodrom.net/cs/reprosousta ... ition-df-5
A přestaň chodit na hifi fóra.
Pak to bude OK.

dadaft
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od dadaft »

P.S. A za těch ušetřených 10t oproti DF-8 kup nový Denon PMA-800NE, ať to máš sladěné.

Dark side of the moon
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Dark side of the moon »

Bi-Wiring:
Zase bych ty výrobce tak nepomlouval. Psal jsem si s supportem KEFu, oficiální odpověď byla, že Bi-Wiring v podstatě žádný význam nemá, Bi-Amp ano.

dadaft
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od dadaft »

Dark side of the moon --- teoreticky by to opravdu nemělo mít vliv,
ale třeba tady
http://www.audiodrom.net/cs/reprosousta ... e-diva-660
ovšem autor popisuje velmi výrazný vliv bi-wiringu, a to u levného Denonu řady 800 a IL Diva.
Možná by to fachčilo i u těch DF-5.
Být Catlikerem,
tak vyměním všeobecně značně kritizovaný Denon 720AE za všeobecně velmi chválený Denon PMA-800NE, k tomu Dynavoice DF-5 a bi-wiring.
To by v tom byl čert, aby to nehrálo...

weiron
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od weiron »

Catliker:
Pořiď si kabely v metráži kde je možnost z nich umotat jak Bi tak singl-W. Je lepší si to doma sám vyzkoušet. V mám případě jsem vždy slyšel změnu k lepšímu. Je to celkem výrazná změna v čistotě a rozlišení na výškách.

Dark side of the moon
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Dark side of the moon »

Já jsem posledních 20 let provozoval bi-wiring i bi-amp. U bi-wiringu jsem žádnou změnu nepozoroval, ale stejně jsem ho měl zapojený, jistota je jistota, že :).
Po pořízení nových KEF jsem se pro jistotu zeptal na jejich supportu, odpověď viz. minulý příspěvěk.
Bi-amp přinesl slyšitelné zlepšení.

Odpovědět