Výběr vhodných reprosoustav do 30k

Dotazy a žádosti o radu co nakoupit, vylepšit, změnit ve vašich sestavách, ...
RedBaron
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Re: Výběr vhodných reprosoustav do 30k

Příspěvek od RedBaron »

Otázkou je jestli místo dvou zesilovačů na Bi-Amp by lépe nehrál jeden slušný lepší zesilovač za cenu těch dvou, takže ten přínos nevím nevím ;-)

Dark side of the moon
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Dark side of the moon »

RedBaron:
To je samozřejmě možné. Já jen využívám volné koncové stupně v AVR a oproti standartnímu připojení je Bi-Amp lepší.

axton
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od axton »

Zdravím tě Catliker
Výše uvedený Denon jsem BOHUŽEL měl také s opravdu to byl snad nejhorší zesilovač, který jsem kdy vlastnil.
Jeho zvuk alespoň částečně zachránily stařičké Quadral tribun, se kterými se to opravdu dalo bez nervů nějakou dobu poslouchat. Jestli to bylo tím páskovým výškovým reproduktorem,to kdo ví,ale opravdu tam byl znát velký posun, třeba oproti jiným značkám.
Chce to vyzkoušet,co ti bude sedět.
Udělej si výlet nějak do studia i se zesilovačem a budeš nejlépe vědět,co se ti k němu hodí.
Chápu, že se jej zbavovat nechceš,on vzhledově vypadá velmi pěkně,ale to je asi tak vše.
Byl jsem rád, když jsem jej prodal za poloviční cenu.
Přílohy
IMG_20180518_134505_HDR.jpg

axton
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od axton »

I přes to, že je ti to jistě proti srsti, já bych dal na radu ostatních o opravdu vyměnil i zesilovač.
Ono každé zboží má svého kupce a při troše trpělivosti by se i 720ka na inzerci prodala, byť se ztrátou, ale věř tomu, že nový zesilovač ti to vše vynahradí velikou radostí při poslechu.
Udělej si radost, jsou přeci vánoce:-)

Catliker
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Catliker »

Ahoj všem,

Tak jsem nakonec pořídil ty Dynavoice DF-6 (z bazaru téměř jako nové) a musím říct, že jsem spokojený i s ve spojení s tím velice zde kritizovaným Denonem. Zatím to mám zapojené tak nějak provizorně na kabel 2x1,5 mm, žádný bi-wiring. Basů je tak akorát mi přijde ( stojí to na 3 cm žulových kvádrech a odhmotňovácích hrotech). Hraju si s tím x-change proklemováním a ladím nasměrování reprosoustav. Přes Vánoce mám domácí úkol v kabelech (klidně něco poraďte) a tom biwiringu a pak se uvidí/uslyší. Obvolával jsem i různá Hifi studia a zase musím říct, že jako obecně úplná kritika na ten Denon nebyla... Ono jde asi obecně o to, že ten Denon má svůj zvuk, který je globálně trochu jiný, než je nějaká místní "reference", nebo jak to napsat. Možná ho do značné míry léčí i ty Danavoice, těžko říct. Asi si zajdu někam poslechnout úplně absolutní Hi-End, ať vím co mám slyšet a hlavně jestli to vůbec slyším, protože si zcela upřímně myslím, že nejsem žádný netopýr...:(

P.S. Axton, alespoň máme shodný vysavač a s ním jsem velice spokojený :D

PavelDosko
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od PavelDosko »

to mi prijde jako prelepovani naplasti dalsi naplasti, nicmene ti skoro cokoliv s temito bednami bude hrat lepe nez nepodareny Denon 720

Vohrada
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Vohrada »

Catliker píše:
21 pro 2020 18:41
Hraju si s tím x-change proklemováním a ladím nasměrování reprosoustav.
Osvědčilo se mi ucpat zadní bassreflex (bedny pak nejsou tak háklivé na umístění blízko u stěny) a nechat volný přední.
A hlavně to chce HODNĚ zkoušet různé umístění a nasměrování (leckdy i naprosto "nelogické" nasměrování přináší v konkrétním prostoru výrazné zlepšení).

Miro_CZ
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Miro_CZ »

Catliker: Gratulace k novým bednám, určitě zvukově potěší! Co se týká zesilovače - kdysi jsem si taky koupil svoje první velký bedny a připojil na jeden zesilovač, co jsem měl doma a liboval si, jak to dobře hraje. Ani to nebyl obecně nenáviděný zesilovač, ale celkově dobrý a ničím nevadící Marantz. Nakonec jsem stejně neodolal a zkusil, jestli by to nehrálo líp s jiným, no a po vyzkoušení jsem se už zpátky na ten původní nikdy nevrátil ;)
Není to o tom chodit do studií poslouchat úplný high-end za stovky tisíc a hledat "jak by to mělo znít" a jestli slyšíš že si v orchestru čtvrtý trumpetista zprava zrovna otočil stránku v notovým sešitu. Občas ale i změna za o kousek lepší/povedenější komponent přinese ohromnou změnu ve zvuku, kterou pozná i běžný smrtelník bez netopýřích uší. A nemusí to být změna za zesilovač v ceně dvou průměrných platů, vyplatí se pohledat i třeba tady na bazaru. Takže abych to shrnul - za mě rozhodně doporučuji alespoň vyzkoušet půjčit si nějaký zde doporučovaný zesilovač, případně objednat třeba z eshopu a do 14 dní vrátit a sám uslyšíš, jestli slyšíš rozdíl a stojí ti za upgrade. Aspoň ti to pak nebude už nikdy vrtat v hlavě, jak by to vlastně mohlo být ;)

Satanáš
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Satanáš »

Mam pokoj cca 25 až 30 m². Regálů bych se nebál a osobně bych koupil nějaké Cantony, třeba CT. Nepoddekózní zesilovač mám z přelomu osmdasátek a devadesátek referenční Pioneery A 616 a A 656. K tomu repro Heco Presence 443 a podobně velké regály Wega osazené kompletně Cantonem. Ani snad nebudu psát za kolik jsem to pořídil, cenově jsem hodně níž, ale o nějaké dece nebo absenci basů nemůže být ani řeč. A to se bavíme u bede o roce výroby 79 a 76. Poslouchám zásadně na direct bez korekcí a jenom gramofon a cd a kazety. Referenční řadě Pioneeru někdo právě vyčítá až přílišnou přesnost. Ty hrají až moc bez deky a chyby v nahrávce neodpouští. Novější Pioneery ale nic moc. K Bi-wire: pokud se nepletu, tak na bi-wire potřebuješ 2 zesilovače. Ale já si radši na dva zesilovače pustim 2 plnotučný páry regálovek než abych experimentoval s bi-wire. Nicméně na tak malý pokoj budou regálové třípásmové Cantony ideální. Proti rs338 to bude skok vpřed, teslácké kaloty jsou naprd. A ten Denon bych nechal upravit jak tu nekdo psal jestli si ho chceš nechat na dele.

Satanáš
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Satanáš »

Aha tak bedny už koupeny, tak gratulace a k tomu denonu, jak jsem už psal upravit nebo vyměnit. Jinak hudbu posloucháme podobnou ja Pink floydy zasadne z dobovych zapadnich lp.
Axton: přesně tak, jak je něco pod dekou, trochu to opravdu zachrání staré dobré bedny ze 70tek jako např Quadral, Heco, Canton.

Catliker
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Catliker »

Satanáš píše:
25 pro 2020 11:52
Mam pokoj cca 25 až 30 m². Regálů bych se nebál a osobně bych koupil nějaké Cantony, třeba CT. Nepoddekózní zesilovač mám z přelomu osmdasátek a devadesátek referenční Pioneery A 616 a A 656. K tomu repro Heco Presence 443 a podobně velké regály Wega osazené kompletně Cantonem. Ani snad nebudu psát za kolik jsem to pořídil, cenově jsem hodně níž, ale o nějaké dece nebo absenci basů nemůže být ani řeč. A to se bavíme u bede o roce výroby 79 a 76. Poslouchám zásadně na direct bez korekcí a jenom gramofon a cd a kazety. Referenční řadě Pioneeru někdo právě vyčítá až přílišnou přesnost. Ty hrají až moc bez deky a chyby v nahrávce neodpouští. Novější Pioneery ale nic moc. K Bi-wire: pokud se nepletu, tak na bi-wire potřebuješ 2 zesilovače. Ale já si radši na dva zesilovače pustim 2 plnotučný páry regálovek než abych experimentoval s bi-wire. Nicméně na tak malý pokoj budou regálové třípásmové Cantony ideální. Proti rs338 to bude skok vpřed, teslácké kaloty jsou naprd. A ten Denon bych nechal upravit jak tu nekdo psal jestli si ho chceš nechat na dele.
A uměl by někdo poradit, kdo by tu úpravu udělal?

Satanáš
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Satanáš »

O uprave psal uzivatel Mesky, tak treba bude vedet. Ja jedu stary Pioneery, jeste poctivy referencni 6kova rada bez do, 14 kilo kus.

Dinosaurjr
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Dinosaurjr »

axton píše:
21 pro 2020 16:14
I přes to, že je ti to jistě proti srsti, já bych dal na radu ostatních o opravdu vyměnil i zesilovač.
Ono každé zboží má svého kupce a při troše trpělivosti by se i 720ka na inzerci prodala, byť se ztrátou, ale věř tomu, že nový zesilovač ti to vše vynahradí velikou radostí při poslechu.
Udělej si radost, jsou přeci vánoce:-)
Tak třeba budu výjimka, zrovna na tento zesilovač vzpomínám velmi rád. Sháněl jsme reprobedny na inzerát, ale prodejce, že prodá CD player a zesik Denon +repro-které jsem moc chtěl, ale buď vše nebo nic. No co dalo dělat, přijel jsem, poslech jsem na jeho zapojení a přístojích. Jako nehrálo to úplně blbě, ale ani perfekt, zkrátka žádnej vodwaz. Pak jsme připojil vlastní starý cestovní poslecháč (integráč), a to už bylo o něčem úplně jiném. Prodejce rozdíl mezi nimi neslyšel (na rozdíl ode mne) anebo chtěl zkrátka jen prodat. Dohodli jsme cenu, všechno jsem naložil a valil 170 km zpět dom. Denon PMA-720AE s DO v šampani, v krásném designu AE, zcela bez ťukance, voněl novotou no krása a radost pohledět. Doma jsem ho připojil na svůj aparát asi na 3 songy a hned jsem si drbal hlavu (kuwa co se to zas koupil...) a vystavil inzerát, druhý den jsem mu věnoval asi hodinový poslech (a měl ho tam - očekávaný disharmonický projev se projevil bolehlavem), třetí den si pro něj přijel nový kupec a s nadšením si jej odvážel. Denon CDC 720 šel také brzy z domu. Takže repro byly za opravdu příznivou zůstatkovou cenu, to jsem ani nečekal! Fakt na něj dodnes rád vzpomímám při pohledu na bedny. (A řešit u tohoto zesiku nějaký Bi- no to nevím nevím. Snad jen na naučení se přehazování koncovek. O poslechu hudby to není. Je mi líto, že to píšu napřímo. KDybys chtěl jiný zesilovač i kolegové vřele rádi poradí jiný povedený muzikální kousek. Hold on.)

mesky
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od mesky »

Catliker:
o té úpravě denona PMA 980R jsem se tu zmínil, tam je to odzkoušené, hraje teď úplně normálně. Pokusím se něco napsat:
Schéma 720ae jsem nenašel od 710ae jo, myslím že to bude to samé a navíc je to skoro na jedno brdo i s tou 980kou. Je tam jenom nevýhoda, že nemá odnímatelný spodní víko. Je potřeba vymontovat plosnak, vyměnit několik kondiku, zároveň to celé prohlédnout, případné studené spoje přeletovat, vyplatí se rovnou i vyčistit relé, pak to zase vydrží x let.

Bazi 36
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Bazi 36 »

Takže výměně několika kondíků a "namazání pantů" se v tomhle vlákně řiká odborná úprava zesilovače, jo? No, já věděl, že to tu bude na brambůrky, těšim se na "dvojku".
P.S.: Catliker, tys asi špatně čet, řikal sem, ten zesilovač vyměnit, né vzít další hrst zlaťáků a upravovat něco, co stálo nový 7, slovy "sedum" litrů. :lol:

Odpovědět