Výběr vhodných reprosoustav do 30k

Dotazy a žádosti o radu co nakoupit, vylepšit, změnit ve vašich sestavách, ...
Miro_CZ
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Re: Výběr vhodných reprosoustav do 30k

Příspěvek od Miro_CZ »

Dinosaurjr píše:
26 pro 2020 00:54
axton píše:
21 pro 2020 16:14
I přes to, že je ti to jistě proti srsti, já bych dal na radu ostatních o opravdu vyměnil i zesilovač.
Ono každé zboží má svého kupce a při troše trpělivosti by se i 720ka na inzerci prodala, byť se ztrátou, ale věř tomu, že nový zesilovač ti to vše vynahradí velikou radostí při poslechu.
Udělej si radost, jsou přeci vánoce:-)
Tak třeba budu výjimka, zrovna na tento zesilovač vzpomínám velmi rád. Sháněl jsme reprobedny na inzerát, ale prodejce, že prodá CD player a zesik Denon +repro-které jsem moc chtěl, ale buď vše nebo nic. No co dalo dělat, přijel jsem, poslech jsem na jeho zapojení a přístojích. Jako nehrálo to úplně blbě, ale ani perfekt, zkrátka žádnej vodwaz. Pak jsme připojil vlastní starý cestovní poslecháč (integráč), a to už bylo o něčem úplně jiném. Prodejce rozdíl mezi nimi neslyšel (na rozdíl ode mne) anebo chtěl zkrátka jen prodat. Dohodli jsme cenu, všechno jsem naložil a valil 170 km zpět dom. Denon PMA-720AE s DO v šampani, v krásném designu AE, zcela bez ťukance, voněl novotou no krása a radost pohledět. Doma jsem ho připojil na svůj aparát asi na 3 songy a hned jsem si drbal hlavu (kuwa co se to zas koupil...) a vystavil inzerát, druhý den jsem mu věnoval asi hodinový poslech (a měl ho tam - očekávaný disharmonický projev se projevil bolehlavem), třetí den si pro něj přijel nový kupec a s nadšením si jej odvážel. Denon CDC 720 šel také brzy z domu. Takže repro byly za opravdu příznivou zůstatkovou cenu, to jsem ani nečekal! Fakt na něj dodnes rád vzpomímám při pohledu na bedny. (A řešit u tohoto zesiku nějaký Bi- no to nevím nevím. Snad jen na naučení se přehazování koncovek. O poslechu hudby to není. Je mi líto, že to píšu napřímo. KDybys chtěl jiný zesilovač i kolegové vřele rádi poradí jiný povedený muzikální kousek. Hold on.)
Díky za krásný vánoční příběh! Šťastný konec jako z Popelky, já věděl, že to mám dočíst do konce *2thumbsup*

Catliker
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Catliker »

Ahoj všem,

když jsou ty Vánoce, tak bych zde chtěl napsat trochu toho pozitivního a vlastně poděkovat za tu spoustu hejtů, která se na mě kdysi snesla, a která mě nakopla pořádně o všem přemýšlet....

Po 4 letech už vím, že Denon PMA 720 je základní zesík, na druhou stranu s equalizerém ve winampu, se ten zvuk dal celkem ještě opravit a nebylo to tak děsivé, jak tu kde kdo psal...Joo asi to nebylo to pověstné HI END možná ani HiFi řešení, ale hrál jsem většinou z počítače a jak říkám šlo to...

Před pár dny jsem si udělal radost a ke svým (za mě užásným Dynavoice DF-6), jsem si pořídil Denona PMA 2500NE a rovnou i streamer DNP 800NE...Mám tak nyní celkem hezkou věžičku Denonů (ještě s gramcem DP 400 s Ortofon 2M red a Tuner Tu 1500AE) :)

K těm Dynavoicům je tohle skvělé párování a spousta lidí to takto po světě má a doporučuje to i samotný Dynavoice...Slyšel jsem i třeba Yamahu S2200 a mně osobně se zvuk té 2500 líbí více v žánrech, které poslouchám. Je to takové hutnější, asi ne tak muzikální, ale mému uchu lahodící více.

Hraju teďka ze všeho možného, ale musím říct, že i Spotify s 320 kbit/s přes Streamer má v těch skladbách tolik nového, co jsem nikdy předtím neslyšel a zjišťuji, že spoustu skladem vlastně vůbec neznám....O Tidalu samozřejmě vím také, ale Spotify platí žena a to se vyplatí :D

Takže vlastně díky ještě jednou všem hejtrům, já se z kritiky nepoložil a naopak mě nakopla. Ale zase trocha úcty také neuškodí, chybu z neznalosti může udělat každý :)

Tož hezké Vánoce.

Catliker

Liamee
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Liamee »

Nakoplo tě to k tomu, že teď máš už slušnej zesilovač za 60 000,-, ale k němu jen pořád ještě levný a pořád ještě základní nijak zvlášť dobrý malý sloupky. No tak to potom jo. K těmhle repro je adekvátní zesilovač tak kolem 15 000,-. Naopak k zesilovači jako je Denon PMA-2500NE, aby naplno ukázal co umí, by byly odpovídající repro z kategorie tak kolem 80 000,-, 90 000,- a ne základní sloupky ani ne za 25 000,-. Znatelně líp bys na tom byl s přesně opačnou kombinací, zesilovač za 25 000 a repro za 60 000,-.

Leony5
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Leony5 »

Nemohu jinak než souhlasit s Liamee, DF-6 sem měl cca dva roky, není to za ty peníze špatné, ale. Střední pásmo je u těchto soustav katastrofální, plechové, jinak to je poslouchatelné. Zesík jsem také slyšel několikrát u kámoše, nebudu to hodnotit, není to zvuk podle mého gusta, ale budiž, slušné.

Catliker
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Catliker »

Liamee píše:
30 pro 2024 18:12
Nakoplo tě to k tomu, že teď máš už slušnej zesilovač za 60 000,-, ale k němu jen pořád ještě levný a pořád ještě základní nijak zvlášť dobrý malý sloupky. No tak to potom jo. K těmhle repro je adekvátní zesilovač tak kolem 15 000,-. Naopak k zesilovači jako je Denon PMA-2500NE, aby naplno ukázal co umí, by byly odpovídající repro z kategorie tak kolem 80 000,-, 90 000,- a ne základní sloupky ani ne za 25 000,-. Znatelně líp bys na tom byl s přesně opačnou kombinací, zesilovač za 25 000 a repro za 60 000,-.
Jaké repro doporučujete? :)

Leony5
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Leony5 »

Možná by stačilo doladit stávající reprosoustavu, velký kompromis bude určitě ve výhybce, a celkovém naladění. Korpus a měniče na tom až tak špatně nejsou.

axton
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od axton »

Zdravím
Gratuluji k novému Denonu. Tohle už je šikovné železo.
Netuším jestli jsi na něj četl recenzi od pana Březiny na Hifivoice, ale v komentářích pod článkem se zmiňují reproduktory značek Kef. Xavian, Canton. Monitor audio. Polk reserve.
Otázkou je, kolik dovolí pustit prasátko na nákup jiných repro.
Podle toho by jsi zde mohl dostat pár tipů, když uvedeš, jaký je rozpočet.
Je celá sestava stále umístěna ve stejné místnosti?
Ono totiž nemusí být dáno, že když ti aktuální Dynavoice v těch 12m2 zní pro tvé uši hezky, tak dražší sloupky od jiného výrobce budou zaručeně taktéž.
Z mého pohledu. by to chtělo si budoucí vybrané repro prvně před koupí půjčit domů a zjistit jestli ti opravdu ve tvé místnosti přinesou, to co se očekává.
Samozřejmě, né vždy jde tohle udělat, obzvláště, když se jede třeba na repro z inzerce několik desítek kilometrů.
Není to jednoduchý proces a pokud už by ses rozhodl pro investici do lepších repro, zkus tomu věnovat více trpělivosti a času.
Pokud už bys měl i možnost při výběru, půjčil bych si i regálové se stojany. Můžou velmi příjemně překvapit.
Mě třeba v 16m2 zahrály regálové na stojanech lépe, než sloupy, ale to nemusí být tvůj případ.
Přímo dané repro si netroufám radit, jelikož nemám takové zkušenosti, ale určitě ti zde nějaké tipy dají místní zkušenější, co už mají hodně naposloucháno.

Tak hodně zdaru při vybírání a zkoušení.

drfish
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od drfish »

Teď se tady na bazaru prodávají za 45 Spendor A4. Ty bych bral hned.

Lemon
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Lemon »

Do 12 m2 bych spíše doporučil regálové repro se stojany. Spíše mrkni na bazar. Tam docílíš mnohem lepší poměr cena/výkon než u nových. U reproduktorů bych se nebál jít do bazaru.

mcm
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od mcm »

Liamee píše:
30 pro 2024 18:12
bedny mohou pomoct ale to nevyřeší základní vlastnost toho zesilovače a to že hraje hraje ploše a nezáživně - na tom se shodlo více lidí - takže jak by diplomaticky řekl Březina hraje to "neúnavně a můžeš to poslouchat hodiny" - třeba jako když posloucháš šum deště na pozadí to taky zní neúnavně :) pokud chceš ale hudbu která má koule a dynamiku tak si poslechni jiný zesilovač.

viz
https://www.highendforum.cz/viewtopic.p ... 789#p56840

pro zajímavost parametry od výrobce v porovnání s jiným zesilovačem:

Denon 2500NE - 80 W + 80 W - (20 Hz - 20 kHz, 8 ohms) - T.H.D. 0.07%
Yamaha AS-700 - 90 W + 90 W- (20 Hz - 20 kHz, 8 ohms) - T.H.D. 0.019%

za domácí úkol si najděte cenu Yamaha AS-700 vs Denon 2500NE :)

Lemon
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Lemon »

Tak ta recenze těžko uvěřit. Měl jsem Sony TA-F345R což je stejný jako v recenzi Sony TA-F245R akorát má trochu větší výkon a pochybuji, že měl větší detail a prostor než Denon za 60 tisíc. Ten Sony jsem prodal, protože hrál pod dekou a bez detailu. Nyní mám pro zábavu 10 vintage zesilovačů a například Pioneer A-60 z roku 1980 hraje božsky. To mě stál 5000 Kč. oproti tomu Sony se to nedá srovnat. Hraje podstatně lépe o několik tříd. To by spláchnul do záchodu i Denona za 60 tisíc. Což se mi nechce až tak věřit. Ale nevím neměl jsem ho možnost slyšet. Pravdou je, že tyhle starý stroje pokud se jim dá péče a vymění se některé součástky dokáží hrát lépe než novodobé zesilovače za desítky tisíc.

Oldear
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Oldear »

Lemon

A-60 ?
Tak to máš nějak pomíchané. Tento zesilovač se začal vyrábět v roce 1983, testy v dobových odborných časopisech měl obstojné, ale žádný zázrak. Já jej kupoval v Německu v roce 1984 za cenu cca 1000 DM, ( byl i v Tuzexu - cca 2500 Bonů ). Vlastnil jsem jej asi 3 roky, pak se porouchal přepínač Line Straight ( vypnuté korekce a cesta rovnou ke konci ) a tehdy to opravna nedokázala opravit. Vzhledem k tomu, že jsem před tím používal 8800 a vlastně pořád vlastním, tak se A-60 absolutně nechytal - neuměl hrát basy. Jestli by "spláchnul" toho Denona, silně pochybuji, ale s Denonem nemám praktickou zkušenost.

Lemon
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Lemon »

Máš pravdu je z roku 1983. Pravda je, že oproti jiným zesilovačům co mám, má basovou složku méně výraznou. Ale jak jsem psal oproti tomu Sony o dost lepší. Takovej stařík jako Kenwood kr-4200 kterého vlastním, hraje lépe. Ale je z repasovaný. Nicméně tazatel už zesilovač má a teď jde o to vybrat adekvátní repro.
V těch zesilovačích nejsou tak dramatické rozdíly oproti reproduktorům. Na těch záleží nejvíce.

Oldear
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Oldear »

Reprobedny k Denon 2500NE si musí tazatel vybrat sám, nejlépe poslechem s tímto siličem. Z logiky věci je potřeba hledat v cenových kategoriích cca 100 - 120 litrů a ve verzi sloupy. Psát konkrétně je zbytečné - musí se to slyšet na tom siliči. Do 30 litrů to nebude nikdy adekvátní sladění.
Hodně úspěchů.

koudy42
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od koudy42 »

Ideal bazar/demo kousky a dostane se kvalitou vys a neni potreba resit rozehrani reprosoustav. Za sebe muzu s klidnym svedomim doporucit Triangle (Lyrr), velmi muzikalni repro, ktere v dane cenovce urcite neudela ostudu. Netroufam si rici jaky bude vysledny projev s Denonem, ale poustim na nich vse od klasiky po elektronickou hudbu *thumbs up*.

Odpovědět