Výběr vhodných reprosoustav do 30k
Re: Výběr vhodných reprosoustav do 30k
Za 30K toho moc kloudnýho nepořídíš ani v bazaru. Chce to zastavit se za některým ze zdejších konstruktérů a domluvit se na prioritách a ceně. Podle mě nejrozumnější řešení...
U konstruktera to nebude o nic levnejsi, myslel jsem ze se bavime o repro s vetsim rozpocet, kdyz zesilovac stal vice penez. Z druhe ruky to urcite nebude prusvih, jen nepujde o nakupovani s vyhodami z hifi studia, coz nemusi byt pro nekoho (ja) buhvi jaky benefit nakup noveho zbozi. Hlavne nebude tolik tratit pri naslednem prodej, kdyz pujde vys
.

tady nestále panuje přesvědčení že když je něco drahé tak je to automaticky dobré - reálně ten zesilovač hraje někde na úrovní té Yamahy která je v kategorii cca 10000 - 15000. Takže si na to odpověz sám jestli je dobrý nápad pořizovat k zesilovači v kategorri cca 15000 bedny za 100-120 litrů.Oldear píše: ↑31 pro 2024 20:06Reprobedny k Denon 2500NE si musí tazatel vybrat sám, nejlépe poslechem s tímto siličem. Z logiky věci je potřeba hledat v cenových kategoriích cca 100 - 120 litrů a ve verzi sloupy. Psát konkrétně je zbytečné - musí se to slyšet na tom siliči. Do 30 litrů to nebude nikdy adekvátní sladění.
Hodně úspěchů.
Koudy42: je to jako s tvýma monoblokama, můžeš si nechat vytvořit něco pro sebe s odpovídající a jasnou kvalitou, většinou pak už výš ani chodit nemusíš...
mcm: Porovnavas jen zakladni parametry, nebo jsi oba zesilovace mel na porovnani doma? Ja slysel tu Yamahu a to bych fakt doma nechtel. Nudnejsi a nezazivnejsi zvuk bez stavy aby jeden pohledal. To i Marantz PM7000N z podobne tridy, ktery ma asi taky o neco horsi specifikace, hral o tridu lepe. O dost dynamictejsi a zivejsi, s lepsi kontrolou basu, byt mel takovy ten svuj Marantzovsky melodictejsi zvukovy charakter.
S tymto sa stotoznujem:
“bedny mohou pomoct ale to nevyřeší základní vlastnost toho zesilovače a to že hraje hraje ploše a nezáživně - na tom se shodlo více lidí - takže jak by diplomaticky řekl Březina hraje to "neúnavně a můžeš to poslouchat hodiny”
“bedny mohou pomoct ale to nevyřeší základní vlastnost toho zesilovače a to že hraje hraje ploše a nezáživně - na tom se shodlo více lidí - takže jak by diplomaticky řekl Březina hraje to "neúnavně a můžeš to poslouchat hodiny”
@Maxpower: urcite souhlas, ale bohuzel na to 30k nebude nejspis stacit, pokud nepujde o kamarada nebo by tazatel musel hodne veci zaridit ci vyrobit sam. Nejake dostupne a pekne DIY modely se obcas objevi v inzerci napriklad od Alese Bileho ap., verim ze v teto cenovce neurazi zvukem, spise naopak.
Ohledne zesilovace, tazatel snad vybiral usima, takze nema cenu nic dal rozebirat.
Ohledne zesilovace, tazatel snad vybiral usima, takze nema cenu nic dal rozebirat.
Koudy42: “ Ohledne zesilovace, tazatel snad vybiral usima, takze nema cenu nic dal rozebirat” Vcelku o tom pochybujem. Vyber bol Denon alebo Denon
Ale nic to nemeni na tom, ze se takto rozhodl a vlastni ho .... 

Mel jsem moznost primeho porovnani mezi yamahou 2200 a tou 2500...ten zvuk Denona se mi libil vic...mam rad obecne hodne basu a s tema dynavoice se mi to skutecne libi....
Uprimne ja tady jen nechapu tu diskuzi, ze jsou nejake zesiky za 3000 ktere hrajou lepe, jeste k tomu 30/40 let stare...kdo z vas toho denona skutecne slysel?...ja ho ani nemohl unest, jakej to je tank...vse je u nej poctive a ten vykon je tez monstrozni...
Jinak za plnou cenu samozrejme nebyl, ale to jen tak okrajem....
A pana Brezinu respektuji a jeho recenze ctu..zesilovac velice chvalil, tak nejak nerozumim tomu proc je takto hanen...
Uprimne ja tady jen nechapu tu diskuzi, ze jsou nejake zesiky za 3000 ktere hrajou lepe, jeste k tomu 30/40 let stare...kdo z vas toho denona skutecne slysel?...ja ho ani nemohl unest, jakej to je tank...vse je u nej poctive a ten vykon je tez monstrozni...
Jinak za plnou cenu samozrejme nebyl, ale to jen tak okrajem....
A pana Brezinu respektuji a jeho recenze ctu..zesilovac velice chvalil, tak nejak nerozumim tomu proc je takto hanen...
Ahoj. Tím bych se, být tebou, vůbec netrápil...má někdo tvé uši? Tvé vnímání hudby či barev? Těžko...tudíž je úplně jedno co si kdokoliv anonymní od klávesnice, včetně mě, myslí o tvém zesilovači. Konstruktivní rada tady již zazněla. Čapni železo a jezdi, ať máš alespoň představu. Buďto vybereš, nebo riskneš bazar na nějaký tip od člověka, z jehož příspěvků máš pocit, že bere věci podobně a přibližně podobně také slyší (např. popisem zvuku zmíněného Denona). To je prostě podvědomý výběr například u přátel a myslím že fórum je pouhou obdobou přátelství a sympatizace "na dálku". Takže klid, zvaž možnosti a užívej ten parádní pocit, že jsi ve fázi výběru a to nejlepší tě teprve čeká. 

Presne tak, uzivej poslechu a kdyz neni potreba tak si nech stavajici repro. Pripadne zkus nejake Fyne repro, to ma pry take pekne zastoupenou basovou slozku
.

Ahoj, jestli chces ozvi se mi pres SZ mozna bych mel reseni, pokud by si byl z nedaleka muzu ti bedny predvest na tvem zesilovaci kdyby sis ho dovezl.
Mistnost mensi je take k dispozici.
Porovnat by si to mohl s mym a nebo synovym aparatem, nekolikanasobne drazsim, pro zajimavost.
Mistnost mensi je take k dispozici.
Porovnat by si to mohl s mym a nebo synovym aparatem, nekolikanasobne drazsim, pro zajimavost.
Když jsem kupoval bedny "z druhé ruky" tak šup zesík a gramec do zapůjčeného auta
a davaj na trasu 50 km, vyplatilo se...zajíc v pytli a rady trafikantů už never.
a davaj na trasu 50 km, vyplatilo se...zajíc v pytli a rady trafikantů už never.
.... a co poslechový prostor, ten sis nezapůjčil?