Výběr vhodných reprosoustav do 30k
Výběr vhodných reprosoustav do 30k
Ahoj všem,
předem bych se chtěl omluvit, jsem tu nový a tak prosím při hodnocení a radách trochu přimhuřte oči a omluvte případné nedostatky...nuže přesuňme se k problému...
Během předchozích let jsem jednak s ohledem na finanční možnosti a také nabídku a různá doporučení zakoupil zesilovač Denon Pma 720 AE, Gramofon Denon DP 400 s přenoskou Ortofon 2M Red a Tuner Denon TU 1500AE. K této sestavě, kterou bych opravdu nechtěl měnit (vše až na Tuner jsem si zakoupil nové "a na dlouho"), hledám nyní odpovídající reprosoustavu (Nyní poslouchám na darovaných RS 338)...Předmětem mého poslechu jsou ze 60% Pink Floyd a dále pak Metallica, Nighwish, Black Sabbath, Deep Purple atd. Poslouchám muziku z PC ve vysokém rozlišení, desky, rádio, ale i si třeba pustím DVTV atd. prostě jak je nálada a chuť.
Po dlouhém a velice únavném výběru patří mezi mé favority Firma Dynavoice a jejich řada Definition. Myslíte si, že je to dobrá kombinace a popř. jaký model zvolit pro místnost cca. 12 metrů čtverečních? Místnost je rozumně akusticky oddělená, tzn. nemusím úplně řešit hlasitost a rád bych měl repro sloupové a nové. Má někdo tuto kombinaci popř. něco velice podobného s čím je spokojený a co by doporučil pro tuto konkrétní sestavu jak komponent tak žánru? Možná megalomansky říkám, že nejvíce se mi líbí DF-8, ale nebude to přeci jen až moc? Utáhne zesilovač zapojení Bi-Wiring?
Děkuji za rady a těším se na vaše názory.
Michal
předem bych se chtěl omluvit, jsem tu nový a tak prosím při hodnocení a radách trochu přimhuřte oči a omluvte případné nedostatky...nuže přesuňme se k problému...
Během předchozích let jsem jednak s ohledem na finanční možnosti a také nabídku a různá doporučení zakoupil zesilovač Denon Pma 720 AE, Gramofon Denon DP 400 s přenoskou Ortofon 2M Red a Tuner Denon TU 1500AE. K této sestavě, kterou bych opravdu nechtěl měnit (vše až na Tuner jsem si zakoupil nové "a na dlouho"), hledám nyní odpovídající reprosoustavu (Nyní poslouchám na darovaných RS 338)...Předmětem mého poslechu jsou ze 60% Pink Floyd a dále pak Metallica, Nighwish, Black Sabbath, Deep Purple atd. Poslouchám muziku z PC ve vysokém rozlišení, desky, rádio, ale i si třeba pustím DVTV atd. prostě jak je nálada a chuť.
Po dlouhém a velice únavném výběru patří mezi mé favority Firma Dynavoice a jejich řada Definition. Myslíte si, že je to dobrá kombinace a popř. jaký model zvolit pro místnost cca. 12 metrů čtverečních? Místnost je rozumně akusticky oddělená, tzn. nemusím úplně řešit hlasitost a rád bych měl repro sloupové a nové. Má někdo tuto kombinaci popř. něco velice podobného s čím je spokojený a co by doporučil pro tuto konkrétní sestavu jak komponent tak žánru? Možná megalomansky říkám, že nejvíce se mi líbí DF-8, ale nebude to přeci jen až moc? Utáhne zesilovač zapojení Bi-Wiring?
Děkuji za rady a těším se na vaše názory.
Michal
Re: Výběr vhodných reprosoustav do 30k
Myslím, že na 12m2 velké sloupové repro není vhodné. Pokud tedy nemáš místnost speciálně zvukově upravenou. Tady bych se díval spíše po regálovkách, které dokáží rozplést poměrně zvukově náročnou hudbu, kterou jsi uvedl (i když třeba Nigtwish mají zrovna zvukově velmi mizerné CD, kde ani dobrý zesík a bedny příliš nepomohou). Třeba Wharfedal Evo 4.2, Klipsch RP-600M. Podívej se na testy a pak zajdi někam na poslech.
DF8 jsou bedny s plnotučným zvukem, dovedu si je představit i v tom pokoji 12 m čtverečných, ale spíš s ucpanými basreflexy a/nebo digitální korekcí. Pro mě pořád menší zlo než regálovky s malou plochou basáku, kterým úplně chybí spodní dvě oktávy a dohánějí to "plnotučností" na 100 Hz.
Kdysi jsem měl půjčené regálovky AQ Labrador 29 MKIII a to mě teda nenadchlo, vůbec to nemělo grády a proto se regálovek bojím...měl jsem pocit, že to je takové slabé a naprosto bez basů
Tomu repertoáru rozumím , ale 12 m2 je opravdu málo... Já jedu podobný hudební sortiment na DF-6kách v pokoji 22-23 m2 a je to jen tak tak. Ale na tuhle muziku je Definition opravdu fajn (aspoň mé ucho staršího data výroby to tak slyší).
Do výběru bych zvážil zahrnout také Wharfedale Evo, v této kategorii velmi dobrý poměr cena/výkon... na tu místnost dostačující s přehledem a rezervou např. Evo 4.2, ale upřednostňuješ sloupky tak Evo 4.3 i když to už je mírně přes cenový limit ...
Také jsem pro Wharfedale Evo . Super poměr cena / výkon.
Ber DF8, krásná citlivost 94 db, laditelné výšky ve 4 variantách, větší membrány a tím nižší kmitočet, bassreflex dopředu i dozadu - to si doladis i v malém prostoru. Sám hraju v podobném pokoji s magnátama monitor supreme 2000.
Je fakt, že na DF-6 si to ucpávkama bassreflexu a proklemováním pro nastavení výšek dokážu doladit hodně...
To s tím biwire zapojením, které's zmínil na konci, beru jen jakési připomenutí toho, že se nám blíží Silvestr, nicméně, jako první bych se zbavil toho příšernýho zesíku, byť uvádíš, že si ho chceš nechat až do konce života, takže ještě předlouhý čtyři roky. Né vážně, se svym slabšim bráškou 520AE onehdá vyhrály zlatou malinu v kategorii "Nejvíc poddekózní zesilovač na světě". Možná ti to nepřijde, páč's ho u sebe neměl možnost srovnat se základníma zesíkama jinejch značek, ale třeba ty slušný Evo, který tu padly, tou sedmsetdvácou totálně zabiješ.
Jak píše Bazi s tím Denonem bude hrát všechno pod dekou. Měl jsem ho, tak potvrzuji.
Nechci to tu plevelit, mám staršího denona pm980r, taky potvrzuji, hned po pár tónech deka, bez jiskry, delší poslech byl nezáživný a bez barvy. Nechá se to odstranit pomocí několika kompenzačních kondiku. Pak to frčí úplně skvěle a rád na něj hraju, že má i dobrý prostor.
Monitor Audio silver 100.
Pardon, ale nějak nechápu to s tím Silvestrem...má smysl to zapojovat do biwire nebo nemá nebo to nejde, protože to neutáhne zesík?Bazi 36 píše: ↑15 pro 2020 05:42To s tím biwire zapojením, které's zmínil na konci, beru jen jakési připomenutí toho, že se nám blíží Silvestr, nicméně, jako první bych se zbavil toho příšernýho zesíku, byť uvádíš, že si ho chceš nechat až do konce života, takže ještě předlouhý čtyři roky. Né vážně, se svym slabšim bráškou 520AE onehdá vyhrály zlatou malinu v kategorii "Nejvíc poddekózní zesilovač na světě". Možná ti to nepřijde, páč's ho u sebe neměl možnost srovnat se základníma zesíkama jinejch značek, ale třeba ty slušný Evo, který tu padly, tou sedmsetdvácou totálně zabiješ.