jsem naprostý začátečník v oblasti HIFI a rád bych si pořídil nějakou skromnější sestavu na rozjezd.
K Vánocům jsem dostal gramofon Audio Technica AT-LP120-USB, který mám aktuálně připojený ke svým reproduktorům Creative GigaWorks T3. Což, jak jistě tušíte, není moc ideální řešení a rád bych tedy zainvestoval do něčeho kvalitnějšího.
Kromě zmíněných T3 se mi doma válí nevyužité pasivní reproduktory, které jsem dostal od otce (viz. foto příloha). Bohužel však moc nevím, co jsou zač - vím jen, že byly koupené někdy v 80. letech v Německu + několik parametrů (viz. foto příloha). Jsme přesvědčen, že to tehdá nebyl žádný kšunt.
Napadlo mě, že bych si koupil nějaký zesilovač a reproduktory s ním zkusil. V případě, že by nehrály dobře, bych následně koupil i reproduktory.
Kromě přehrávání desek na zmíněném gramofonu bych rád reproduktory připojil i ke svému PC, kde poslouchám hudbu převážně ze Spotify + vlastní sbírky MP3/FLAC. Základní deska PC je H97N-WIFI rev 1.0, používám integrovanou zvukovou kartu. Přepokládám, že připojit PC k zesilovači přes kabel 3.5 jack to cinch by moc rozumne nebylo. Je vhodné využití S/PDIF vystupu? Co k tomu potřebuji?
Co jsem zatím vybíral, přišel mi fajn zesilovač Pioneer A-30. Nejsem si ale jistý tím propojením s PC. Případně je pro mé použití lepší např. reciever Yamaha R-N301, který má právě nějakou podporu přímo pro spotify?
Celkově bych se rád vešel do max 10 tisic korun za zesilovač + řešení propojení s PC. Pokud by zmíněné reproduktory nehrály dobře (nebo jste je dokázali předem odsoudit

Předem děkuji za jakékoli rady.