@Koudy: Děkuji, co vlastně prosím máš?
@Prospero: Děkuji za zkušenosti, jsem za každou podobnou radu rád

Co se akustiky týče, určitě nějaké dodatečné úpravy ještě budou a další neplánované, jako třeba poličky, aj., není problém nějak vkusně dodělat, pokud budu vědět, že to má smysl. Koberec je, tedy ne celoplošně, ale je a schválně z přírodních vláken, které mimo kvalitu snad i lépe pohltí zvuk, než nějaké plastové náhražky, pohovka a křeslo už také, stejně jako další čalouněné židle.
Obecně mi jde nyní hlavně o to sbírat tipy a poznatky. Je tady spousta nadšenců, kteří váží cestu i daleko pro poslech něčeho, co je zajímá, spousta zkušených lidí, kteří mají, či měli už mnoho reprobeden a mají přehled. Jde mi spíše o obecné tipy v takovém smyslu, že třeba každý ví, že nějaké levné bedny značky ELAC hrají dobře leda tak pro někoho, kdo nemá hudební sluch. Ale někdo bude mít dobrou zkušenost třeba s Aurum Cantus, jiný to potvrdí. Někdo zase bude mít srovnání s vícero modely a značkami a tak mi doporučí třeba ten Canton, atd.. Jde mi o to najít dle zkušeností doporučení na více značek a modelů tak, abych věděl, na co se nejlépe zaměřit. Samozřejmě každý má pak jiné požadavky a barvu, či "teplotu" zvuku nemá smysl řešit, jen neberu-li ježdění po finanční stránce, což je vždy řešitelné, jde o čas, hodně špatně v poslední době stíhám pracovně i soukromě a kvůli všemu jezdit nemohu. Když budu mít užší výběr řekněme 5 reprobeden dle potvrzování zkušeností lidí, to už je zvládnutelné a určitě by to bez poslechu nedávalo smysl.
Co se ještě @Koudy týče toho upgrade basáku na VMA II, vychází to asi na 8 tisíc vč. úpravy výhybky, na což si netroufám, abych měl jistotu, že je to správně. To není moc, spíše trošku spekuluji kvůli pochybnostem, bedny pro tyto měniče nebyly dělány a nevím, zda bude rozdíl fakt takový, aby se to vyplatilo. Ale je dost dobře možné, že po upgrade budu natolik spokojen, že přestanu spekulovat. Četl jsem názory, že je basové pásmo nesrovnatelné, středy čistější a výšky jemnější, původní VMA II je mají totiž bez použití EQ vůči ostatním pásmům docela uřvané..