Výměna zesilovače a přehrávače ??

Dotazy a žádosti o radu co nakoupit, vylepšit, změnit ve vašich sestavách, ...
Odpovědět
psychopath77
Kontaktovat uživatele:

Výměna zesilovače a přehrávače ??

Příspěvek od psychopath77 »

Dobrý den všem,

jsem tu na fóru nový a jak už to tak bývá hnedle bych Vás rád požádal o radu:o)

Mám aparát skládající se na jedné straně z regálových bedniček QLN 601MKII doplněných o subwofer Proson Rumble 8 a na straně druhé se nachází gramofon Pro-Ject 2-Xperience, přenoska Sumiko BP2, kabel Pro-Ject Phono RCA-Si a předzesilovač Pro-Ject Tube Box SE II. Někde mezi tím se nachází zesilovač Onkyo A-9555 a přehrávač DVD/SACD/CD Onkyo DV-SP506. Z toho ještě bokem vylézají sluchátka GRADO LABS SR125 a všechno to mám zabaleno do panelákové místnosti o ploše cca 20m2.

Tak trochu cítím, a již nějakou dobu poslouchám, že s tím zesilovačem Onkyo jsem se trochu nechal unést. Dříve jsem vlastnil zesilovač Sony TA-FB940QS a i ten se mi zdál zvukově příjemnější. Jenže samozřejmě nějak to hraje ve studiu na nějakých bednách a jinak to hraje doma na tom co máme. Navíc se mi líbil ten DVD přehrávač od Onkya a chtěl jsem to mít stejné.

Teď ale přemýšlím o opětovné změně a rád bych Vás požádal o radu s výběrem. Jelikož se neustále potýkám s prostorem, chtěl bych něco kompaktního a asi bych zůstal u univerzálního přehrávače. Cena by se měla pohybovat někde do 45tis. Z toho co jsem zatím mohl slyšet se mi zatím nejvíc líbí:

Zesilovač Vincent SV 121 http://www.hifionline.cz/zesilovace/int ... nt-sv-121/
Přehrávač BD/DVD/SACD/CD Cambridge Audio 650BD http://www.hifionline.cz/blu-ray/1673-c ... dio-650bd/

Nemám s těmito značkami zkušenost a nerad bych se opět přepočítal ta Vás prosím o názor na mou volbu a případné návrhy na co jiného se při výběru zaměřit.

Rado
Kontaktovat uživatele:

Re: Výměna zesilovače a přehrávače ??

Příspěvek od Rado »

Ahoj, protože máš kromě Pro-Jectu všechny značky, které nabízí studio Melissa v Brně, zkusil bych pátrání začít tam. Jak QLN, tak i proson pan Holcner pouštěl přes Cambridge audio i Vincenta. Pokud chceš nové kousky, šel bych cestou přes Melissu, kde si sám zjistíš, co si sedne.

Jinak myslím, že z druhé ruky se tu k prodeji občas objevuje zesilovač jak Vincent, tak Camridge audio se zajímavými cenami. Co se týče toho přehrávače, pokud chceš kombo přehrávač, asi víš proč, ale osobně bych šel do CD přehrávače, který bude za stejné peníze kvalitně trochu lepší. CA 340 s úpravou od firmy Casea a máš vystaráno. Je to výborný přehrávač. Jinak firma Oppo dělá přehrávače, které přehrají více formátů, zkus popátrat.

Gramofon se zesilovačem a přenoskou upravovat nemusíš, v cenové kategorii, ve které se pohybuješ, je to vynikající volba. Zkus tu pohledat o úpravě phono zesilovače Pro-Ject Tube box SEII na přenosky Sumiko. Úprava údajně stojí za to...

Odpovědět