Vyosený magnet? ARN226

Dotazy a žádosti o radu co nakoupit, vylepšit, změnit ve vašich sestavách, ...
Odpovědět
castaway
Kontaktovat uživatele:

Vyosený magnet? ARN226

Příspěvek od castaway »

Ahojte, pred pár mesiacmi som kúpil tento basák od CZ firmy. Keďže som práve prerábal ozvučnice nechal som ho ležať. Časom som sa dočítal. že je dobré na ARN226-05 pridať magnety čo by malo zvýšiť jeho vlastnosti.

Keď už som sa do toho púšťal až teraz a prirovnával som ho všimol som si, že magnet na novom ARN226 je vysosený od stredu. Na foto je to vidieť. Podľa môjho hrubého merania je vyosený asi o 1,5mm. Čo si o tom myslíte?
Ďakujem!

Obrázek

Obrázek

Obrázek

Obrázek

Obrázek

Jarda69
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Re: Vyosený magnet? ARN226

Příspěvek od Jarda69 »

Shodou okolností jsem podobnou věc před lety přes net řešil. Pokud se nic nezměnilo, tak ničemu zásadně nevadí.
Při velikém vyosení by mohlo dojít k významnějšímu poklesu mag pole a to by se podepsalo na všech parametrech.
Vydrž co na to ostatní.
Každopádně už jsou repro Tesla out, za ty ceny.

castaway
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od castaway »

ďakujem, možno som sa unáhlil otvoril som druhú beňu v nej je rovnaký repro ARN 226-05/4 len kupovaný asi pred 10rokmi a má to tak isto..možno to tak má byť, možno je to spôsob akým je tam ten magnet zaistený..neviem ale je vyosený aj od koša

Jarda69
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Jarda69 »

Nic v tom nehledej. Je to obyčejný šlendrián. Být by to nemělo. Taky mám nakoupenou plnou skříň Tesla repro. Nakonec jsem si nechal vysvětlit, že stavět bedny z Tesly, fakt nemá cenu a je to škoda času i peněz :) Respektive, s basáky by se ještě dalo něco vytvořit, ale zbytek stejně musíš vzít u jiné firmy. S tímhle basákem by si rozumněla Vifa ring radiátor. Ale poměr cen je špatný a nakonec se vyplatí dát Vify obě.
Obrázek

castaway
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od castaway »

ďakujem za typ :) ozvučnica je uzavretá 30l, repráky sú vyrátané, vyladené dokonca aj odmerané (vďaka TheLastUnicorn)

výšky:Monacor DT-28N
stredy:ARO667
bas:ARN664

chcem vymeniť bass bohužiaľ mám len ARN226/5 takže im chcem pomôcť pridaním magnetov. Viem, ARN226 sa ARN664 nevyrovnajú.

Jarda69
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Jarda69 »

Tak jasně. Z toho basáku a Vify by šlo i dvoupásmo, ale když už máš hotovou bednu...

Jarda69
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Jarda69 »

Nebo něco takoveho. Popis je trochu zmatený, ale zřejmě se jedná o upravenou verzi pro výškáč XT
http://www.troelsgravesen.dk/Peerless_HDS830860.htm
Součástky samozřejmě normální. Stačí běžné svitky. Nemá cenu, aby byla vyhybka dražší než zbytek bedny.

castaway
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od castaway »

Ja už ale finishujem vlastne už iba mením repro skúšam a chystám sa lepiť ten magnet.

Obrázek

tu som ukázal pôvodné
http://www.zvukarina.cz/forum/viewtopic.php?f=13&t=6839

ale máš pravdu nemá to cenu. Niečo ľutujem niečo nie. Zašlo to tak ďaleko, že som to nemohol vzdať.

Jarda69
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Jarda69 »

Já jsem ten tvůj projekt na netu viděl. Viděl jsem i ohlasy na ten středák. To, že má max 6W, to bude domu asi fuk, ale údajně zkresluje jako prase. Až si zase budeš mít chuť hrát (něco sám postavit), tak zkus třeba to z odkazu. Pokud už se ten basák nedělá, tak něco podobného. Bednu kolem 30L, dvoupásmo. Třípásmo může být lepší, ale je to za jinou cenu a složitější vyhybku.
Je zase fakt, že kolikrát ty staré repráky překvapí. Sice to nemusí být uplně hi-fi, ale může to znít zajímavěji. Kdysi jsem měl něco z velikých kulatých repro z televize. Mám pocit, že výroba z Ruska. Měli vysokou citlivost a celkem zajímavý zvuk. Byla to veliká náhoda, že někdo vyhodil dvě stejné televize ;)

castaway
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od castaway »

to že ARO667 skresľujú počujem od teba prvý krát o tom som nevedel ale radšej o tom nejdem ani googliť :) Mne sa zdajú, že hrajú pekne práve ich počúvam. Chcel som ich pôvodne nafarbiť na čierno aj som o tom veľa čítal ale príliš sa toho bojím, že ich pokazím a budem musieť zháňať iné a zase do toho dávať peniaze.

Ak bude čas do niečoho sa chcem pustiť ale od nuly dám to narezať stolárovi z poriadneho dreva možno nejaké stĺpové aké reprá atď. to ešte netuším čo a ako či zničím tieto na úkor zníženia nákladov určite si najdem nejaký overený úspešný návod s vyrátanou(zmeranou) výhybkou, reprákmi ktoré sa dajú v pohode zohnať aj dnes a tak aby všetko bolo jasné hneď o začiatku.

Toto vzniklo tak, že som chcel aby boli krajšie a postupne som sa dostal k veľkým výdavkom ktoré som ani nečakal, narátalo sa to a teraz viem, že to bola chyba renovovať staré 30 ročné tesly *headbang* . Veľa ľudí mi to aj hovorilo ale práce už boli začaté. Dokonca som volal s úplne neznámim stolárom ktorý mi veľmi ochotne poradil čo s odlúpnutou dýhou (tiež sa chytal za hlavu prečo som nezačal od nuly a nenarezal nové dosky). V tej chvíli sa mi oprava zdala lepšia cesta ako komplet stavať nové. Za tú cenu by som už celkom fajn aj kúpil ale chcel som sa zabaviť a niečo nové naučiť a to sa teda podarilo. Nabudúce spravím veľa vecí inak toto bolo veľa tmelenia brusenia kupovania všetkého možného a výsledok aj tak nie je profi - mal som veľké oči..
Je to hotové tak ako to je a na domáce občasné počúvanie je to fajn. Hrá to super, lepšie ako pred tým možno placebo možno to robia tie bennic kondiky, nová výhybka a noví výškáč od monacor. Stará výhybka bola doslova na rozpade hodím foto do albumu kondíky boli rozbité. Nabudúce by som chcel niečo stĺpové do domáceho kina/obývačky.

ešte pridám odkaz na album postupne pridám nejaké nové ak urobím

https://goo.gl/photos/riyFf1MptZjy2d9k9

EDIT: ešte som zisťoval pôvod tých repro, slúžili v kine na postranné ozvučovanie ako sukundárne možno zadné (neviem) kde pracoval otec môjho otca, ten ich doniesol môjmu otcovi on ich trochu dal do poriadku a teraz som ich poriadil ja..takže môžu mať kľudne 30-40 rokov. napriek tomu hrajú veľmi dobre.

Jarda69
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Jarda69 »

Není třeba panikařit. Kdysi jsem slyšel repro dělané z dřevěných bedýnek z televizí, v tom byly dvě veliké elipsové Tesly a k nim ten malý elipsový výškáč. Hrálo to na malý lampáč z gramofonu. Slyšel jsem na tom tu slavnou Toccatu od Bacha. Stál jsem se spadlou čelistí. Fakt to hrálo. Nechci se domýšlet, jakou spodní frekvenci ty papíráčky zahrály a jestli byla nějak speciálně odladěná vyhybka. Někdy se to prostě sejde.
Hmm, ta vyhybka je pěkná. Dobrý poměr cena/výkon
Jako sloupy možná něco jako http://www.troelsgravesen.dk/Peerless_HDS830875.htm

Odpovědět