Pro začátek. Jsem ve světě hifi stále nováček, tak mne prosím nebijte, když tu napíšu hloupost, spoustě věcem jsem stále zcela neporozuměl. Vlastně vím jen to, že data na prodejním lísku nejsou to hlavní a celá problematika kolem hifi je krásná, ale záludná alchemie

Aktuálně funguji na bednách ATL HD 316 se zesíkem LUXMAN LV-112. Mám toho víc a třeba že tato kombinace někomu výkonově neodpovídá, tak mě z dostupného přednesem vyhrává. A zrovna se zmíněným luxmanem mám problém.
V servisu už byl, jenže né zcela úspěšně a poslední problém přetrvává. Tím je vypadávaní levého kanálu a s tím bych potřeboval poradit.
Popíšu to prostě. Když je zesík nějakou dobu odstavený, v řádech hodin až dnů, tak funguje zprvu zcela bez problémů. Problém přichází zhruba kolem jedné hodiny poslouchání, kdy už je zahřátý.
Na levém kanálu se začne nahodile objevovat šum, případně mírné přeskakování. Během chvíle se uklidní a další půl hoďku je klid. Pak kanál vypadne úplně.
Krátkodobě pomůže mírné poklepání ze strany volume. O několik dalších minut později vypadne levý kanál trvale. Jediné co jej spolehlivě znovu vybudí je zvýšení volume a je jedno zda na zdroji signálu, nebo zesilovači.
Dokonce jsou situace, kdy při stejném nastavení volume kanál vypadne v klidné pasáži písně a když se song opět rozjíždí, tak za doprovodu chrapotu naskočí a funguje dál... né, nemohu a nechci stále poslouchat na plné kule

Na tento efekt naskočení mají značný vliv basové pasáže. Jistý vliv má také loudness a balance směrem k problémovému kanálu. Direct bez efektu, kanál stejně vypadává. Různé zdroje signálu, případně změna vstupu či výstupu nemá na toto chování vliv.
Toto chování zesilovač vykazuje i na jiných bednách.
Zesík mě baví a byl bych nerad, kdyby skončil na sběrném dvoře.. v lepším případě.
Předem zdůrazňuji, že prosím o nasměrování s čím že by to mohl být problém, tak abych to mohl přetlumočit kompetentnější osobě. Netroufnu si hrabat se v tom, jsem pouze uživatel a zesilovač maximálně tak vyčistím od prachu.
A tedy.. Hezky prosím jak o rady, co by mi mohly s tímto problémem pomoct, tak prosím o věcné příspěvky.
Uvidím co z toho bude ... až poté bych případně založil nové vlákno s další žádostí, kde se Vy, zkušenější, můžete poprat o to, kdo mi doporučí lepší zesilovač

Díky