Xavian + Marantz
Xavian + Marantz
Zdravím na Hifiroom!:)
nevím, na koho se obrátit. V mém okolí žádní hifisti nejsou a nemohu se rozhodnout, jaké reproduktory pořídit.
Máme pokoj 20m2. Poslechová vzdálenost lehce přes 2m. Hrajeme na Marantz PM 8006, Marantz NA 6006 a Marantz UD 5007. (Výhodná koupě, vše nové a skrze slečnu to musí být ucelené, nic se měnit nebude)
Supra sword a filtr od Supry a VDH mein. síťový kabel.
V místnosti lehké akustické úpravy, a klasicky nábytek.
Hudba, Jazz, lehčí Rock a slečna modernu.
Reproduktory vzdáleny od stěn 30cm od sebe 225cm.
A dotaz: jaké bedny pořídit? Stáré jsou již pryč.
Předvybral jsem si nové Xavian Accorada (slyšel jsem) Jdu si poslechnout Ambry.
A můžu se dostat k novým a za hezké peníze Stella a XN Carisma ale k obou dvou bednám to mám v rámci ČR daleko a zatím jsem je neslyšel. Můžete mě prosím trošku nasměřovat a něco dle vlastních zkušeností říct. Zda by je utáhl zesilovač a nebude v místnosti moc basu, případně máte někdo doma podobné kombinace?
Děkuji za odpověď.
S pozdravem,
JiD
nevím, na koho se obrátit. V mém okolí žádní hifisti nejsou a nemohu se rozhodnout, jaké reproduktory pořídit.
Máme pokoj 20m2. Poslechová vzdálenost lehce přes 2m. Hrajeme na Marantz PM 8006, Marantz NA 6006 a Marantz UD 5007. (Výhodná koupě, vše nové a skrze slečnu to musí být ucelené, nic se měnit nebude)
Supra sword a filtr od Supry a VDH mein. síťový kabel.
V místnosti lehké akustické úpravy, a klasicky nábytek.
Hudba, Jazz, lehčí Rock a slečna modernu.
Reproduktory vzdáleny od stěn 30cm od sebe 225cm.
A dotaz: jaké bedny pořídit? Stáré jsou již pryč.
Předvybral jsem si nové Xavian Accorada (slyšel jsem) Jdu si poslechnout Ambry.
A můžu se dostat k novým a za hezké peníze Stella a XN Carisma ale k obou dvou bednám to mám v rámci ČR daleko a zatím jsem je neslyšel. Můžete mě prosím trošku nasměřovat a něco dle vlastních zkušeností říct. Zda by je utáhl zesilovač a nebude v místnosti moc basu, případně máte někdo doma podobné kombinace?
Děkuji za odpověď.
S pozdravem,
JiD
Re: Xavian + Marantz
@JiD: Koukám, že sis předvybral sloupové repro Xavian Accorda za cca 60 tisíc - to už je docela vysoká částka na to, aby sis tady nechal blouznit hlavu radami, které ti stejně v důsledku budou k ničemu.
Raději napiš, z jaké jsi lokality a třeba dostaneš doporučení, kam si zajít něco poslechnout. Třeba zjištíš, že máš kam zajít se zesilovačem v podpaží, a vybrat si dle svého vkusu
EDIT o den později: ".. které ti stejně v důsledku budou k ničemu..". Viz poslední příspěvky. Jeden smysluplný a hodnotný příspěvek od Dasty to bohužel nezachrání.
Raději napiš, z jaké jsi lokality a třeba dostaneš doporučení, kam si zajít něco poslechnout. Třeba zjištíš, že máš kam zajít se zesilovačem v podpaží, a vybrat si dle svého vkusu

EDIT o den později: ".. které ti stejně v důsledku budou k ničemu..". Viz poslední příspěvky. Jeden smysluplný a hodnotný příspěvek od Dasty to bohužel nezachrání.
Naposledy upravil(a) FS dne 07 led 2019 10:44, celkem upraveno 1 x.
Doporučuji buď sloupky Accorda, nebo Carisma, protože jsou čtyřohmové a s Tvojím zesilovačem vzhledem k výkonu (70W/8ohm, 100W/4ohmy). si budou rozumět lépe než osmiohmové.
Carismu bych upřednostnil, protože je osazena reproduktory Scanspeak, které jsou kvalitnější, než reproduktory v Accordo a je to reprosoustava vyšší řady než Accordo.
Ohledně síťového kabelu VdH, jestli máš model Mainsstream nedoporučuje se ho předřazovat před lištu do zdi,pozice lišta/komponent je v pořádku.
Měl jsem ho taky, musel jsem ho vyměnit za jiný, basová složka byla hodně výrazná a dominující
Marantz si s Xaviany rozumí velmi dobře, je to prověřená kombinace.
Při výběru přeji šťastnou ruku.
Carismu bych upřednostnil, protože je osazena reproduktory Scanspeak, které jsou kvalitnější, než reproduktory v Accordo a je to reprosoustava vyšší řady než Accordo.
Ohledně síťového kabelu VdH, jestli máš model Mainsstream nedoporučuje se ho předřazovat před lištu do zdi,pozice lišta/komponent je v pořádku.
Měl jsem ho taky, musel jsem ho vyměnit za jiný, basová složka byla hodně výrazná a dominující
Marantz si s Xaviany rozumí velmi dobře, je to prověřená kombinace.
Při výběru přeji šťastnou ruku.
To jsou samý provokace poslední dobou, utratit tyhle prachy, určitě bych to chtěl slyšet, sám bych za tuhle podvýživu nedal dvacku chtít od toho zahrát rock.
Xaviany jsou jemnostpáni a Marantz další, bude to unylost a kabel to nezachrání i kdyby byl vyrobenej z nedostupnia...
Xaviany jsou jemnostpáni a Marantz další, bude to unylost a kabel to nezachrání i kdyby byl vyrobenej z nedostupnia...
Red Baron,
jestli si myslíš, že Xaviany nezahrají rock a že jsou to jemnostpáni, přijeď prosím ke mně si poslechnout,třeba změníš názor.
P.S. Jestli mně neklame paměť, tak jsi taky svého času provozoval Xavy, tuším, že Bonbonus.
jestli si myslíš, že Xaviany nezahrají rock a že jsou to jemnostpáni, přijeď prosím ke mně si poslechnout,třeba změníš názor.
P.S. Jestli mně neklame paměť, tak jsi taky svého času provozoval Xavy, tuším, že Bonbonus.
Měl jsem jednou možnost si na Xaviany poslechnout nezávisle názor dvou pánů. Jeden je nemohl vynachválit, že nic lepšího ještě neslyšel, druhý měl úplně opačný názor, že to hraje strašně. Oba poslouchaly stejnou sestavu, netuším už teď jaký model to přímo byl.
Já jich na pár výstavách slyšel asi 5 různých modelů - mě to teda nějak nenatchlo. Možná hrál vždy jen pro mě špatný žánr ...
Já jich na pár výstavách slyšel asi 5 různých modelů - mě to teda nějak nenatchlo. Možná hrál vždy jen pro mě špatný žánr ...
- PavelDosko
- Kontaktovat uživatele:
- Vybavení
Xavy, stejne tak jako dalsi bedny proste kdyz nenakrmis tak nezahrajou, neni to jejich chyba ze to lidi chteji rozehrat neadelvatnim zesilovacem
Tak myslím že na předváděčce, kde sama firma Xavian předvádí svoje bedny a v místnosti stojí sám pan majitel, tak tam asi nebudou soustavu připojovat na neadekvátní zesilovač ... nemyslíš
- PavelDosko
- Kontaktovat uživatele:
- Vybavení
jaka predvadecka ? mluvim obecne o slabych zesilovacich ... s cim to a v jakych podminkach to hralo kdyz te to nena"t"chlo netusim
Já netuším co ty máš na mysli, zda obecně slabé zesilovače, nebo si mířil na můj koment, že mě Xavi nenaDchly. To na čem ty Xavi na těch výstavách byly přípíchnutý ti teď opravdu neřeknu, takovou paměť nemám abych si uložil komplet všechny řetězce, které jsem kde kdy slyšel. Šlo jen o to, že sama firma nebude připojovat na prezentačce svoje bedny na nevhodnou elektroniku a tím degradovat úmyslně jejich přednes. Tím předpokládám, že Xaviany připojily vždy na dostatečné zesilovače a tam asi nebyl problém v tom, že mě to nenadchlo, ale bylo to samotnýma soustavama. Za ty prachy co za to ital chce mi to nepřijde zrovna super. Někoho jiného to je schopno posadit na prdel...
Někoho, kdo do tý doby poslouchal Tesly a chce znova Škodovku z Čech, tak toho to určitě nadchne 

- PavelDosko
- Kontaktovat uživatele:
- Vybavení
marvinnrv : miril jsem na dotaz zadavatele, jak jinak ... podle zvuku na vystavach poznas tak leda kulovy, argument s dvema pany mne nedojal, kazdy slysime jinak a mame jine preference, co jednomu prijde nezazivne to druhy oceni, co jednomu prijde paradni druhy vnima jak nafoukle basy a ostre vysky k tomu, si nevyberes. I proto je lepsi do koupe investovat pri vyberu nejenom penize ale i cas na poslech zvolene kombinace v podminkach, ve kterych to nakonec kupujici bude posleouchat (ad tve vlakno o zesilovaci k tvym bednam kde bys ho koupil bez poslechu ...). Se mej
- PítrsPraha
- Kontaktovat uživatele:
- Vybavení
marvinnrv:
Hodnotit cokoliv podle zvuku na vystave je nesmysl. To muze slouzit jen maximalne jako ten uplne nejhrubejsi prehled.
Stejny nesmysl je hodnotit vhodnost beden pro nejaky hudebni zanr jen a pouze podle velikosti basaku, jak to dela RedBaron...
Zbytek viz PavelDosko.
Hodnotit cokoliv podle zvuku na vystave je nesmysl. To muze slouzit jen maximalne jako ten uplne nejhrubejsi prehled.
Stejny nesmysl je hodnotit vhodnost beden pro nejaky hudebni zanr jen a pouze podle velikosti basaku, jak to dela RedBaron...
Zbytek viz PavelDosko.
Red Baron
Tvůj úsudek je hodný žáka základní školy který dostal od rodičů smartphone, tak machruje nad spolužáky, kteří mají pouze tlačitkový telefon.
Tvůj úsudek je hodný žáka základní školy který dostal od rodičů smartphone, tak machruje nad spolužáky, kteří mají pouze tlačitkový telefon.
Hele chlapy, tohle já všechno chápu. Když si ale nějakej kupec řekne, že by rád novou soustavu, tak kde jinde si udělat přehled a porovnání více značek. Nikdy to nebude v žádném jiném prostoru než v tom, kde to ve finále bude hrat poslechově objektivní.
To by člověk všechny bedny musel nechat dopravit k sobě domu na poslech, což je velké sci-fi. To nic nemění ale na faktu, že jeslti mě nějaká soustava ve vystavní místnosti nenadchne, tak že když jí přinesu k sobě domu, tak se nebudu stíhat divit ....
To by člověk všechny bedny musel nechat dopravit k sobě domu na poslech, což je velké sci-fi. To nic nemění ale na faktu, že jeslti mě nějaká soustava ve vystavní místnosti nenadchne, tak že když jí přinesu k sobě domu, tak se nebudu stíhat divit ....