Zapojení beden Adam audio A4V, subwoofer Adam audio Sub8 a zvuková karta Focusrite Scarlett 4i4 3nd Gen
Re: Zapojení beden Adam audio A4V, subwoofer Adam audio Sub8 a zvuková karta Focusrite Scarlett 4i4 3nd Gen
Tak se nedá nic dělat. Já jen, že monitory se zpravidla používají spíš pro kritický poslech při nearfield poslechu. Tomu odpovídá i výkon a akustický tlak. U této sestavy subwoofer jen rozšíří celkový kmitočtový rozsah o vyrovnané nejhlubší basy, ale nějaké "tlaky" nečekej. Na ozvučování akcí je tzv. PA, já mám například 2x RCF ART 310A a 2x RCF ART-705AS. Ty mají akustický tlak 127dB, resp. 130dB a odpovídající výkon. Tím chci jen říct, že univerzální "bedny" neexistují.
Re: Zapojení beden Adam audio A4V, subwoofer Adam audio Sub8 a zvuková karta Focusrite Scarlett 4i4 3nd Gen
Aha. Každopádně díky MOC za odpovědi. Já to budu používat občas jen na takových pidiakcích pro děti (když nedonese nikdo jiný techniku), tak jsem chtěl vědět možnosti. Díky všem za odpovědi.
Rozumím. V každém případě bych ale dodržel to zapojení zvuková karta (out 1+2) > subwoofer (in L+R) / (sat out L+R) > monitory L+R (input). Právě v subwooferu je výhybka, která celý rozsah signálu rozdělí na hluboké basy (které hrají ze subwooferu) a horní část pokračuje do satelitů (za předpokladu, že vzadu na SW nemáš zamáčklé tlačítko FLAT). Vzhledem k tomu, že máš pocit, že je basů málo, tak to vypadá, že po sestavě chceš zvuk "bum-cink", ale primární určení monitorů je právě ta "studiová rovina", kdy by mělo být vše vyvážené v celém rozsahu.
V případě potřeby se místo zvukové karty Focusrite dá použít i ten výše zmíněný Bluetooth přijímač, ale dál zapojení podle zde uvedeného doporučeného zapojení.
V případě potřeby se místo zvukové karty Focusrite dá použít i ten výše zmíněný Bluetooth přijímač, ale dál zapojení podle zde uvedeného doporučeného zapojení.
Ok, opravdu díky za odpovědi. Ten Bluetooth jsem včera objednal a otestuji na konci týdne.