Zapojení beden Adam audio A4V, subwoofer Adam audio Sub8 a zvuková karta Focusrite Scarlett 4i4 3nd Gen

Dotazy a žádosti o radu co nakoupit, vylepšit, změnit ve vašich sestavách, ...
krkavec
Kontaktovat uživatele:

Zapojení beden Adam audio A4V, subwoofer Adam audio Sub8 a zvuková karta Focusrite Scarlett 4i4 3nd Gen

Příspěvek od krkavec »

Zdravím, potřebuji poradit se zapojením těchto komponent. Nejdříve jsem měl Scarlet 4i4, ke které jsem koupil Adam audio A4V a připojil je k line outputs 1 a 2. Všechno v pohodě běželo. Plánoval jsem nahrávání a tvorbu hudby, ale ještě jsem se k tomu nedostal :). Teď jsem dokoupil Adam audio Sub8, protože byla příležitost. Jenže vůbec netuším, jak to mám zapojit (jsem evidentně audio-neznalec). Když jsem zkoušel různé kombinace připojení, tak mi hrála buď jen jedna bedna a subwoofer, nebo jen dvě bedny. Nikdy dvě bedny a subwoofer najednou. Zároveň bych byl rád, kdyby mi někdo doporučil nějaké zařízení, které by dokázalo propojit tyto komponenty (bedny i subwoofer) a už by to umělo bluetooth. To bych využil jen při přehrávání hudby. Děkuji za pomoc a nasměrování.

https://focusrite.com/products/scarlett-4i4-3rd-gen

https://kytary.cz/adam-audio-a4v/HN241767/

https://kytary.cz/adam-audio-sub-8/HN134141/

adrian
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Re: Zapojení beden Adam audio A4V, subwoofer Adam audio Sub8 a zvuková karta Focusrite Scarlett 4i4 3nd Gen

Příspěvek od adrian »

Musíš to napojiť zo Scarlettu / out / do subu a L a P reprosústavy.

krkavec
Kontaktovat uživatele:

Re: Zapojení beden Adam audio A4V, subwoofer Adam audio Sub8 a zvuková karta Focusrite Scarlett 4i4 3nd Gen

Příspěvek od krkavec »

To jsem právě také zkoušel. Dal jsem to ze Scarlett do subu L nebo P (zkoušel jsem i oboje najednou) a pak do beden, ale sub jsem neslyšet.

blesk666
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od blesk666 »

V zadnej časti máš vpravo pod nápisom “Controls” otočný ovládač hlasitosti subu. Skús mu pridať.

krkavec
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od krkavec »

Zdar, díky za odpověď. Našel jsem vzadu pod krytkou otvor a v něm šroub. Jen teď nemám u sebe tak hodně tenký šroubovák, tak si ho přivezu příští týden a pokusím se s tím otočit, snad to vyjde ;).

krkavec
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od krkavec »

Zdar, tak nové zjištění. Zapomněl jsem šroubovák. Ale ... vyzkoušel jsem zapojení do output 3 a 4. Subwoofer to vzalo, ale i při úplném ztišení to v bednách šumí. Ale když se dá volume nad 10%, tak to není slyšet, protože to hudba přepálí. Ale jinak při úplném zeslabení to slyšet je. A teď co s tím? Asi dává OUT 3 a 4 více šťávy a sahat se mi na seřízení šroubu OUT 1 a 2 nechce. Hmmm.

blesk666
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od blesk666 »

Treba vystupnú úroveň nastaviť tak aby to pri plnom vybudení z predzosilňovača (Focusrite) bolo dostatočne nahlas ale neskreslovalo (nelimitovalo). Teda mať nastavenú výstupnú úroveň na Adam čo najnižšiu, vtedy to bude najmenej šumieť

adrian
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od adrian »

Tak daj bedny na 1 alebo 2 a sub na 3 alebo 4,proste to daj ako si mal bez subu potom ho pridaj ,tak to tiež šumí ?

krkavec
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od krkavec »

blesk666 píše:
19 úno 2026 20:04
Treba vystupnú úroveň nastaviť tak aby to pri plnom vybudení z predzosilňovača (Focusrite) bolo dostatočne nahlas ale neskreslovalo (nelimitovalo). Teda mať nastavenú výstupnú úroveň na Adam čo najnižšiu, vtedy to bude najmenej šumieť
Nakonec jsem našel vzadu na bednách regulaci Level, kde se dá nastavit -12dB až +12dB. Tak jsem to dal na -12dB a šum je skoro neslyšitelný.

krkavec
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od krkavec »

adrian píše:
21 úno 2026 08:48
Tak daj bedny na 1 alebo 2 a sub na 3 alebo 4,proste to daj ako si mal bez subu potom ho pridaj ,tak to tiež šumí ?
Problém je v tom, že když dám bedny do 1,2 a subwoofer do 3 nebo 4 , tak to nějak automaticky potlačí subwoofer a vůbec není slyšet. Fungovala mi jen kombinace jedna bedna do 1 nebo 2 a připojený subwoofer do 3 nebo 4, pak šla jedna bedna a subwoofer. Jak zapojím druhou bednu, tak je subwoofer nefunkční.

krkavec
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od krkavec »

Jinak jak jsem se ještě ptal v prvním příspěvku na zařízení, které by mi pomohlo připojit bedny k bluetooth. Teď jsem našel toto. Bylo by to dostačující řešení a nebo má někdo s něčím zkušenost a doporučil by něco jiného?

https://www.profi-dj.cz/power-dynamics- ... -prijimac/

muchacho
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od muchacho »

Jeden z Murphyho zákonů zní: "Když nevíš jak dál, přečti si návod". Když se podíváš na stranu 13, tak se tam píše, že pouze výstupy 1 a 2 na Focusrite jsou regulované předním ovladačem hlasitosti. Výstupy 3 a 4 se dají ovládat jen přes program Focusrite Control, jinak mají plnou úroveň. Osobně bych je úplně vypustil a celé to zapojil z OUT 1 a 2 do Ballanced Input na SW a ze Satellite Out do vstupů na monitorech vpravo a vlevo. Na SW i dvou monitorech všechny úrovně a korekce nastav na 0 dB, jen na zvukovce Focusrite na minimum a pak pustupně zesilovat jen tam. Vše doporučuji propojit symetrickými kabely a musí to hrát na první pokus! Koupil sis víceméně profesionální techniku a nevím o žádném nahrávacím studiu, které by mělo monitoring zapojený komerční "sra..kou" typu Bluetooth...

krkavec
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od krkavec »

Pokud to zapojím do OUT 1 a 2, tak subwoofer je slyšet tlumeně, ikdyž ho dám na nejvíc. Přes OUT 3 a 4 to je úplně někde jinde, co se týká basů. Díky tobě jsem našel nastavení v programu Focusrite a musím to zeslabit tam.

Bluetooth potřebuji občas na dětských akcích a když si chci pustit hudbu z mobilu. Nechce se mi vždycky jet přes PC.

muchacho
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od muchacho »

Moment, nějak se ztrácím... Ty monitory se budou používat na ozvučování nějakých akcí? A je potřeba, aby subwoofer "pořádně tlačil"?

krkavec
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od krkavec »

Ony se budou používat právě na více věcí, proto jsem potřeboval poradit.

Odpovědět