Zapojení zesilovače a AVR s bednami
Zapojení zesilovače a AVR s bednami
Zdravím, potřeboval bych poradit.
Mam sloupové repro Focal aria 948,integrovaný zesilovač Advance Acoustic x-i125. Zvažuji k filmům dokoupit center a surround repro. a taky nějaké to AVRko... Radu bych potřeboval ohledně zapojení. Jelikož se mi nechce propojovat AVR se stereozes. a řešit tak problémy s tímto druhem zapojení... A teď to nejdůležitější... Má vize je, jelikož Focal 948ky nemají 2 páry svorek na terminálu, zapojit i tak do nich kabely s banánky ze stereo zes. a efektové repro a druhé kabely zakončené vidličkami z AVRka na stejné svorky v předních bednách...
A to důležitější:
Klidně můžu dát stereozes. a AVR do rozdílných zásuvek abych se vyhnul případnému omylu a zapnutí obou zesilovačů a tím si zadělal na problémy (i když ve standby by se i tak nemělo nic stát, i přes defakto propojení na terminálech v repro kabely z obou zesilovačů... Ve stereozes. Mi při zapnutí ze standby cvakají relátka...ale možná se mýlím a mohlo nevim... ?). Jde mi o to jestli by to tak bylo v pohodě a tím pádem bych mohl při takovém propojení být v klidu a podle toho co hraju (stereo/film) si zapnout určitý stereozesilovač nebo AVRko.
Díky
Mam sloupové repro Focal aria 948,integrovaný zesilovač Advance Acoustic x-i125. Zvažuji k filmům dokoupit center a surround repro. a taky nějaké to AVRko... Radu bych potřeboval ohledně zapojení. Jelikož se mi nechce propojovat AVR se stereozes. a řešit tak problémy s tímto druhem zapojení... A teď to nejdůležitější... Má vize je, jelikož Focal 948ky nemají 2 páry svorek na terminálu, zapojit i tak do nich kabely s banánky ze stereo zes. a efektové repro a druhé kabely zakončené vidličkami z AVRka na stejné svorky v předních bednách...
A to důležitější:
Klidně můžu dát stereozes. a AVR do rozdílných zásuvek abych se vyhnul případnému omylu a zapnutí obou zesilovačů a tím si zadělal na problémy (i když ve standby by se i tak nemělo nic stát, i přes defakto propojení na terminálech v repro kabely z obou zesilovačů... Ve stereozes. Mi při zapnutí ze standby cvakají relátka...ale možná se mýlím a mohlo nevim... ?). Jde mi o to jestli by to tak bylo v pohodě a tím pádem bych mohl při takovém propojení být v klidu a podle toho co hraju (stereo/film) si zapnout určitý stereozesilovač nebo AVRko.
Díky
Re: Zapojení zesilovače a AVR s bednami
To určite nerob!! Zničíš AVR alebo integráč, prípadne obidva..
Podobný problém jsem vyřešil přepínačem vstupu pro přední repro (např. https://www.avcenter.cz/prepinac-reprod ... escription).
Vím o něm, ale tohle řešení se mi nelíbí... Delší a rozdělená cesta od zdroje zvuku k repru a další a delší kabely navíc...Vohrada píše: ↑24 dub 2021 08:14Podobný problém jsem vyřešil přepínačem vstupu pro přední repro (např. https://www.avcenter.cz/prepinac-reprod ... escription).
"Komu není rady........."
Měl jsem za to, že když jeden ze zesilovačů bude vypnutý od sítě, případně ve standby režimu, nemělo by se nic stát... Signál pujde ze zapnutého zesilovače do beden a kdyby šel po druhém reprokabelu do druhého vypnutého zesilovače neměl by nic ohrozit když bude vypnutý
Výstupné relé určite neodpájajú zem, iba plus svorku, takže zeme zostanú prepojené - možné zemné slučky. A niekedy relé pri vypnutom zosilňovači skratuje výstupné svorky ( zmerať ohmetrom pri vypnutom prístroji a odpojenom reproboxe) takže druhý prístroj bude pracovať do skratu . A ak sa náhodou raz zmýliš a súčasne zapneš obidva ( aj bez signálu), tak to skončí špatne, dva výstupy koncov proti sebe...
Hele, ptám se... napíšeš, že to nemám dělat, že zničím jedno nebo obojí... Chtěl jsem to zkonzultovat... Nakonec jsem narazil na někoho kdo to tak provozuje úplně v pohodě dokonce už i pár let a je v pohodě... Prostě si akorát dá pozor aby měl zapnutý pouze a jen jeden zes... Žádné zničení se nekonalo... Už od prvního příspěvku se chováš arogantně, pokud Ti můj dotaz tolik vadil, nebo otravoval, nemusel jsi na něj vůbec reagovat, než si tady hrát na nevím co
Urob ako myslíš a nepýtaj sa, keď si aj tak už rozhodnutý..
Jakopen. Pořiď něco, pak to opatrně vyzkoušej a uvidíš, nějak to dopadne. Hlavně vstupy obou přístrojů už měj oddělené od sebe, tedy filmy na receiver a muziku jen zesilovač.
Jj.
Lidská blbost nezná mezí.
Zapoj si to jak chceš a neptej se!
Lidská blbost nezná mezí.
Zapoj si to jak chceš a neptej se!