Zdravím,
ke gramofonu Dual CS430 zvažuju koupit jako zesilovač s RIAA Akai 1115 - tech. specifikace tady http://postimg.org/gallery/1gs42g8qq/
repro mám zatím Kurzweil ks 40:
Technické údaje
aktivní studiové monitory
výkon: 2x 10 W
reproduktory: 4“ + 0,75“
frekvenční odezva: 100 – 10 000 Hz (@ -5 dB)
ovládání: Volume, SubBass
vstupy: 2x stereo RCA
šlo by to, případně nějaké bazarové repro?
zesilovač a repro ke gramofonu
-
- Kontaktovat uživatele:
-
- Kontaktovat uživatele:
Re: zesilovač a repro ke gramofonu
Jedná se o druhou sestavu, určenou jen pro příležitostný poslech gramofonu, proto nechci moc investovat.
Ten akai 1115 mám vyhlídnutý bazarový v ceně 1200,- repro bych viděl kurzweily, nebo případně v rozpětí 2-3 tisíce.
Ten akai 1115 mám vyhlídnutý bazarový v ceně 1200,- repro bych viděl kurzweily, nebo případně v rozpětí 2-3 tisíce.
neznám bedny Kurzweil...bez zkoušky na místě zajíc v pytli a možné zklamání
recívr Akai OK ale pozor: PHONO jenom MM
recívr Akai OK ale pozor: PHONO jenom MM
lechos: Kdyby sis kromě receiveru AKAI vygůglil i gramofon Dual CS 430, tak bys pochopil, že do toho nikdo MC přenosku rvát nebude.
oletadelku: Jo, dobrá volba pro danou sestavu. Akorát když si kupuješ receiver, nemusíš investovat peníze do aktovních beden nebo naopak, když si kupuješ aktivní bedny, bude ti stačit MM předzesilovač.
oletadelku: Jo, dobrá volba pro danou sestavu. Akorát když si kupuješ receiver, nemusíš investovat peníze do aktovních beden nebo naopak, když si kupuješ aktivní bedny, bude ti stačit MM předzesilovač.
ááá zdravím oponenta, nicméně k tématu: technicky nemožné a zakázané to není což ? nebo jsi jiného názoru ?
-
- Kontaktovat uživatele:
Díky, ještě abych se uvedl, v hifi a i k tomu elektru obecně jsem víceméně neznalec.
Z toho taky plyne, že peníze raději investuju jinam (třeba cestování) a se slabostí pro starší ale krásné kousky (jak ten gramofon, tak Akai), které navíc ve své době, jak jsem pochopil, nebyly úplně pod průměrem, mi přijde škoda nevyužít bazaru.
Poznámka MM nebyla od věci, nevěděl jsem že je více typů magnetodynamické přenosky.
Takže pokud jsem dobře pochopil, u těch aktivních beden nemusím brát zřetel na výkon receiveru.
Z toho taky plyne, že peníze raději investuju jinam (třeba cestování) a se slabostí pro starší ale krásné kousky (jak ten gramofon, tak Akai), které navíc ve své době, jak jsem pochopil, nebyly úplně pod průměrem, mi přijde škoda nevyužít bazaru.
Poznámka MM nebyla od věci, nevěděl jsem že je více typů magnetodynamické přenosky.
Takže pokud jsem dobře pochopil, u těch aktivních beden nemusím brát zřetel na výkon receiveru.
ano, jsou tak v případě volby náhrady ignoruj nabídku přenosky MC (moving coil, vyžaduje spešl nízkonapěťový vstup cca 170-250 μV/220Ω) kdežto (skoro) každá MM (moving magnet) bez úprav pasuje