změna CD přehrávače
změna CD přehrávače
Dobrý den , přemýšlím o změně CD přehrávače- v současné době hraju na CD BRYSTON BCD-1 a chtěl bych změnu . Zesilovač mám BRYSTON B14 SST , preamp BRYSTON BP-25 , reprosoustavy AUDIOSOLUTION RHAPSODY 80.
Prosím o nějaké Vaše názory , poznatky a zkušenosti , popř. doporučení.
Potřebuji , aby se zvuk sestavy nejvíce blížil zvuju , který mám z analogu - MICHELLE GYRODECK SE , AUDIOMODS , LYRA DELOS , SIMAUDIO MOON LP5.3
Děkuji
Prosím o nějaké Vaše názory , poznatky a zkušenosti , popř. doporučení.
Potřebuji , aby se zvuk sestavy nejvíce blížil zvuju , který mám z analogu - MICHELLE GYRODECK SE , AUDIOMODS , LYRA DELOS , SIMAUDIO MOON LP5.3
Děkuji
2x KRELL EVO 600 ,KRELL EVO222, KRELL EVO505,KEF109MAIDSTONE,BRINKMAN BARDO + KOETSU ROSEWOOD , CANOR TP306 VR+, LUMIN S1 , SHUNYATA DENALI + kabely
Re: změna CD přehrávače
Pro upřesnění - rád bych poněkud sušší ale přesné podání CD BRYSTON BCD-1 zaměnil za přesné a přitom o něco barvitější zvuk.
2x KRELL EVO 600 ,KRELL EVO222, KRELL EVO505,KEF109MAIDSTONE,BRINKMAN BARDO + KOETSU ROSEWOOD , CANOR TP306 VR+, LUMIN S1 , SHUNYATA DENALI + kabely
-
boxer
zaměnil za přesné a přitom o něco barvitější zvuk.
Protimluv.
Když je něco přesné, tak to nemůže zároveň barvit=zkreslovat.
Protimluv.
Když je něco přesné, tak to nemůže zároveň barvit=zkreslovat.
Asi jsem se špatně vyjádřil s tou barvou zvuku , postrádám ve zvuku troch uvolněnosti a lehkosti
-
boxer
Buď přehrávač nic nepřidává ( nebo minimum), nebo ano.
Vyzkoušet si ve tvé sestavě jiný player nemusí být tak velký problém. Otázkou je, jestli je to playerem, to co chceš docílit.
Vyzkoušet si ve tvé sestavě jiný player nemusí být tak velký problém. Otázkou je, jestli je to playerem, to co chceš docílit.
A čím myslíš že by to mohlo být ? Zvuk z gramofonu se mi líbí bez výhrad , cédéčko ten zvuk tak trochu tlačí dopředu , preferoval bych trochu uvolněnější projev , ale ostatní aspekty aby zůstaly.
Mám ve vintage sestavě MARANTZ CD 73 a kdyby se skloubily ty dobré vlastnosti obou těchto CD ....
Mám ve vintage sestavě MARANTZ CD 73 a kdyby se skloubily ty dobré vlastnosti obou těchto CD ....
V minulých sestavách jsem vystřídal několik CD přehrávačů , ten BRYSTON se mi z nich zdá asi nejlepší , ale v porovnání s analogem mi něco pořád chybí.
Měl jsem NAIM CD 3 ,C.E.C EVOLUTION 1 , NAIM CD 5XS , CLASSÉ CDP0.1 CDP 100 .....
Měl jsem NAIM CD 3 ,C.E.C EVOLUTION 1 , NAIM CD 5XS , CLASSÉ CDP0.1 CDP 100 .....
Nemusiš hned meniť CDp ak Ti dizajnovo sedí v zostave.
Skus poskušaj vymeniť iné prepojovacie a sieťové káble.
Poprípade aj poistku v CDp.
Skus poskušaj vymeniť iné prepojovacie a sieťové káble.
Poprípade aj poistku v CDp.
-
boxer
no tak chceš ,aby ti digitál zněl jako analog.
Tak to je pak cesta koupit třeba nějaký plackotoč s lampami na výstupu. Aby to mělo ten správnej analogovej kreslící zvuk. Možností je dost. Záleší jen na tvé kapse.
Tak to je pak cesta koupit třeba nějaký plackotoč s lampami na výstupu. Aby to mělo ten správnej analogovej kreslící zvuk. Možností je dost. Záleší jen na tvé kapse.
-
boxer
Jo tak na radu jimmiho dej.
Ten změní i výkon motoru kablíkama. Klidně i výdledek výpočtů na PC.
Ten změní i výkon motoru kablíkama. Klidně i výdledek výpočtů na PC.
Kabely nezmění charakter zvuku , jen mohou optimalizovat propojení komponentů
Máte někdo nějaký konkrétní návrh na nějaké konkrétní přehrávače ?
boxer píše:no tak chceš ,aby ti digitál zněl jako analog.
Ano aj to je riešenie.
Napríklad: http://www.triode.co.jp/english/24.html
Relatívne lacný a má slušný zvuk. Aj výmena v nom roznych elektroniek mení zvuk.
Stačí meniť len tie 2ks 6922(6DJ8/E88CC)
A něco ze známější produkce ? V ČR nemám TRIODE zastoupení , potřebuji něco , co mohu slyšet a vyzkoušet....
.............hifistan píše:Kabely nezmění charakter zvuku , jen mohou optimalizovat propojení komponentů
Nesuhlasím.Menia moc zvuk.
Vyskušaj napr. prepojovací kábel napr.CARDAS Golden Cross, Presence a ak chceš viac detailu Clear.Popripade Harmonix a iné.
V SR dovozca Triode je. http://www.britishaudio.sk/triode/trv-c ... 25376704b1
kabely jsem zkoušel hodně a různé .......a myslím že v této oblasti mám jasno a hotovo, napájecí AUDIOQUEST WEL , propojovací - XLR KRAUTWIRE LTD 4 PRO
tato kombinace mi zatím vychází nejlépe a dál to asi už nejde , jde mi o celkovou změnu charakteru - nechci nějaký pomalý a zabarvený zvuk , jde mi jen o změnu určité dávky trochu suššího projevu BCD-1
tato kombinace mi zatím vychází nejlépe a dál to asi už nejde , jde mi o celkovou změnu charakteru - nechci nějaký pomalý a zabarvený zvuk , jde mi jen o změnu určité dávky trochu suššího projevu BCD-1