změna CD přehrávače

Dotazy a žádosti o radu co nakoupit, vylepšit, změnit ve vašich sestavách, ...
hifistan
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

změna CD přehrávače

Příspěvek od hifistan »

Dobrý den , přemýšlím o změně CD přehrávače- v současné době hraju na CD BRYSTON BCD-1 a chtěl bych změnu . Zesilovač mám BRYSTON B14 SST , preamp BRYSTON BP-25 , reprosoustavy AUDIOSOLUTION RHAPSODY 80.
Prosím o nějaké Vaše názory , poznatky a zkušenosti , popř. doporučení.
Potřebuji , aby se zvuk sestavy nejvíce blížil zvuju , který mám z analogu - MICHELLE GYRODECK SE , AUDIOMODS , LYRA DELOS , SIMAUDIO MOON LP5.3

Děkuji
2x KRELL EVO 600 ,KRELL EVO222, KRELL EVO505,KEF109MAIDSTONE,BRINKMAN BARDO + KOETSU ROSEWOOD , CANOR TP306 VR+, LUMIN S1 , SHUNYATA DENALI + kabely

hifistan
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Re: změna CD přehrávače

Příspěvek od hifistan »

Pro upřesnění - rád bych poněkud sušší ale přesné podání CD BRYSTON BCD-1 zaměnil za přesné a přitom o něco barvitější zvuk.
2x KRELL EVO 600 ,KRELL EVO222, KRELL EVO505,KEF109MAIDSTONE,BRINKMAN BARDO + KOETSU ROSEWOOD , CANOR TP306 VR+, LUMIN S1 , SHUNYATA DENALI + kabely

boxer

Příspěvek od boxer »

zaměnil za přesné a přitom o něco barvitější zvuk.
Protimluv.

Když je něco přesné, tak to nemůže zároveň barvit=zkreslovat.

hifistan
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od hifistan »

Asi jsem se špatně vyjádřil s tou barvou zvuku , postrádám ve zvuku troch uvolněnosti a lehkosti

boxer

Příspěvek od boxer »

Buď přehrávač nic nepřidává ( nebo minimum), nebo ano.
Vyzkoušet si ve tvé sestavě jiný player nemusí být tak velký problém. Otázkou je, jestli je to playerem, to co chceš docílit.

hifistan
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od hifistan »

A čím myslíš že by to mohlo být ? Zvuk z gramofonu se mi líbí bez výhrad , cédéčko ten zvuk tak trochu tlačí dopředu , preferoval bych trochu uvolněnější projev , ale ostatní aspekty aby zůstaly.
Mám ve vintage sestavě MARANTZ CD 73 a kdyby se skloubily ty dobré vlastnosti obou těchto CD ....

hifistan
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od hifistan »

V minulých sestavách jsem vystřídal několik CD přehrávačů , ten BRYSTON se mi z nich zdá asi nejlepší , ale v porovnání s analogem mi něco pořád chybí.
Měl jsem NAIM CD 3 ,C.E.C EVOLUTION 1 , NAIM CD 5XS , CLASSÉ CDP0.1 CDP 100 .....

jimmi
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od jimmi »

Nemusiš hned meniť CDp ak Ti dizajnovo sedí v zostave.
Skus poskušaj vymeniť iné prepojovacie a sieťové káble.
Poprípade aj poistku v CDp. 8-)

boxer

Příspěvek od boxer »

no tak chceš ,aby ti digitál zněl jako analog.

Tak to je pak cesta koupit třeba nějaký plackotoč s lampami na výstupu. Aby to mělo ten správnej analogovej kreslící zvuk. Možností je dost. Záleší jen na tvé kapse.

boxer

Příspěvek od boxer »

Jo tak na radu jimmiho dej.

Ten změní i výkon motoru kablíkama. Klidně i výdledek výpočtů na PC. *headbang*

hifistan
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od hifistan »

Kabely nezmění charakter zvuku , jen mohou optimalizovat propojení komponentů

Máte někdo nějaký konkrétní návrh na nějaké konkrétní přehrávače ?

jimmi
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od jimmi »

boxer píše:no tak chceš ,aby ti digitál zněl jako analog.

Tak to je pak cesta koupit třeba nějaký plackotoč s lampami na výstupu. Aby to mělo ten správnej analogovej kreslící zvuk. Možností je dost. Záleší jen na tvé kapse.
*thumbs up*

Ano aj to je riešenie.

Napríklad: http://www.triode.co.jp/english/24.html *palec*

Relatívne lacný a má slušný zvuk. Aj výmena v nom roznych elektroniek mení zvuk.
Stačí meniť len tie 2ks 6922(6DJ8/E88CC)

hifistan
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od hifistan »

A něco ze známější produkce ? V ČR nemám TRIODE zastoupení , potřebuji něco , co mohu slyšet a vyzkoušet....

jimmi
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od jimmi »

hifistan píše:Kabely nezmění charakter zvuku , jen mohou optimalizovat propojení komponentů

Máte někdo nějaký konkrétní návrh na nějaké konkrétní přehrávače ?
.............

Nesuhlasím.Menia moc zvuk.

Vyskušaj napr. prepojovací kábel napr.CARDAS Golden Cross, Presence a ak chceš viac detailu Clear.Popripade Harmonix a iné.

V SR dovozca Triode je. http://www.britishaudio.sk/triode/trv-c ... 25376704b1

hifistan
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od hifistan »

kabely jsem zkoušel hodně a různé .......a myslím že v této oblasti mám jasno a hotovo, napájecí AUDIOQUEST WEL , propojovací - XLR KRAUTWIRE LTD 4 PRO
tato kombinace mi zatím vychází nejlépe a dál to asi už nejde , jde mi o celkovou změnu charakteru - nechci nějaký pomalý a zabarvený zvuk , jde mi jen o změnu určité dávky trochu suššího projevu BCD-1

Odpovědět