Zacnu od konce:
Frekvencni roszah prenosek a zesilovace neres.
O tom, ze by tvuj “staricky” Accuphase dobrou MC prenosku nezvladnul, silne pochybuji. Jeho phonostage patri k tomu nejlepsimu, co bylo, v jeho dobe, do seriove vyrabeneho, integrovaneho zesilovace, “zamontovano”. Externi reseni proto asi nebude nutne.
Na tvem miste bych ale od postupneho upgradovani upustil a investoval radeji “jednou pro vzdy” do opravdu kvalitni MC prenosky, vse ostatni povazuji jen za zbytecne vyhozene penize. Za, tebou udanou, „horni hranici“ je uz mozno poridit opravdu „konecne reseni“.
Jak hraji modely „Quintet Bronze“ a „Black“ (jeste stale

) nevim, pokud ale poslouchas jazz, blues i klasiku, dovolim si te upozornit na jednu Ortofonku, ktera uz se sice nevyrabi, ale stale se jeste prodava a to je to nejdulezitejsi!
Je k mání napr. tady:
http://www.fono.de/Tonabnehmer/Ortofon/Ortofon-Valencia
nebo tady:
http://www.yourhifi.de/ortofon-akzent-mc-valencia.html
Je na tyhle zanry opravdu výborná. Na klasiku mozna ne na 100%, tu umi napr. “Kontrapunkt b” lepe, jazz, blues nebo treba folkrock, ba i rock (ja vim, neposlouchas

), zvlada naprosto úzasne.
Vim, co umi na gramofonu “Perspex” s ramenkem “9cc Evo” a myslim si, ze by i na tvem gramu (s “obycejnym” “9cc”) dokázala predvest, co v ni vezi.
Jedine, co bys na nem musel zrejme vymenit by bylo jeho protizavazi, “Valencia” ma dobrych 10g a tak by se tim zakladnim asi nedala spravne vyvazit.
P.S.: To, ze uz se nevyrabi, ale opravdu neni nic negativniho, Ortofon se o sve zakazniky stara pomerne vzorne a to bez ohledu na to, zda vlastni jeho nejnovejsi model, nebo “jen” nejaky predchozi, takze v pripade potrby neni problem se na firmu obratit.
Project ji kdysi (alespon v Germany) nabizel v nejakem tom svem “balicku” “Superpack”, dnes uz si ale zakaznik musi vystacit jen s Rondo “Bronze”.
Samozrejme existuji i dalsi mozne alternativy, ty uz jsou ale podstatne vys, nad ramec tve planovane investice (ktera mi ale, pro tvuj zámer, prijde naprosto dostacujici).