Acoustic Solid

Prostor pro milovníky poslechu LP
Odpovědět
Newkeny
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Acoustic Solid

Příspěvek od Newkeny »

1000012612.jpg
Tak jsem se konečně před časem dokopal k tomu, pořídit si kolotoč 111 Acryl od této německé rodinné firmy, jejichž výrobu jsem sledoval dlouhý čas a musím uznat, že i v této "levnější" verzi jde o výborné ne li špičkové provedení... 8-) kromě toho, mě hodně nadchla jejich řídící jednotka, kde lze velmi dobře a plynule nastavit otáčky.
Určitě má i někdo z vás osobní zkušenosti s touto značkou. Klidně přidejte fotky a názory do "pranice" ;)
Přílohy
IMG_20260122_175624658_HDR.jpg

Frosty
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Re: Acoustic Solid

Příspěvek od Frosty »

Vypadá to moc pěkně *thumbs up* , já uvažuji o TransRotoru.....Co to stálo, není-li to tajné ?

acibuk
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od acibuk »

Ahoj,

gratuluji ke koupi kolotoče. Tu firmu jsem neznal a musím říct, že mají pěkný výběr. Zajímalo by mě, proč jsi si vybral acrylic verzi?

Newkeny
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Newkeny »

Frosty píše:
23 bře 2026 17:29
Vypadá to moc pěkně *thumbs up* , já uvažuji o TransRotoru.....Co to stálo, není-li to tajné ?
SZ ;)

Newkeny
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Newkeny »

acibuk píše:
24 bře 2026 06:46
Ahoj,

gratuluji ke koupi kolotoče. Tu firmu jsem neznal a musím říct, že mají pěkný výběr. Zajímalo by mě, proč jsi si vybral acrylic verzi?
Děkuji. ;) Právě tahle značka i provedení mě upoutalo už před dlouhou dobou (kvůli kvalitě výroby, testům a především možnosti uzivatelsky přesnému nastavení otáček) a po shlédnutí videí z výroby, instalací, přečtení recenzí a zvýhodněné nabídce přímo od distributora nebylo proč váhat. 8-) Uvažoval jsem i nad celokovovou verzí, samozřejmě nádherná, ale nakonec rozhodla i výhodnost nabídky s vyšším modelem řídící jednotky. ;)
Škoda že tady majitelů téhle značky není, zřejmě, více. Jinak omluva za pozdní reakci, dělám na směny a nejsem vždy pánem svého času. ;)

efičák
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od efičák »

Pane Jiří, gratuluju Ti k spokojenosti se zvukem a značkou. Mile jsi překvapil návratem k šumivému formátu.
Přece jen vyšší rozlišení současné sestavy přináší víc informací o kvalitě média. Je-li přesto zvuk radostný a odměňující, vyhráls olympiádu v kategorii výběr, nákup a úspěšná instalace. V každém okruhu je možná plejáda chyb co mohou pokazit ten vzácný výsledek.
Domnívám se jako laik, že kvalita pohonu talíře je základ plynulosti a rytmu nahrávky. Proto je možná výběr vyššího typu plusem, který přispěl k výsledku. Je možné volit jiné otáčky než obvyklé RPM? Kámoš má starší direct drive kde je možné rychlost upravit jako u Technics 1200. Jemně podladil a výsledek na něj působí magicky. Ladění komorního A se tím snížilo. Berme to jako koníček, ne exaktní vědu drátu se ziskem.

Na bratrském fóru, vlákno ladění kytary píše obeznámený člen hezky : Barokní hudba bývá laděna na 415Hz, anglické varhany v 18.století na 380Hz, mezinárodní dohoda ISO z 50.let minulého stolení na 440Hz, často používaná současná evropská norma na 442Hz, ladění v Číně 445Hz...

Dobrý gramec se pozná tím, že hraje s každou přenoskou dobře. Ortofon Quintet red je základní MC LO a zdá se, že si Regou ramenem rozumí.
Kámoš mi poskládal analog a díky jeho talentu si užívám. Samotnému se mi sestavení nepodařilo. Proto gratuluju. *thumbs up*

Newkeny
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Newkeny »

Děkuji velmi za slova uznání i povzbudivá pane Aleši. ;) Zatím jsem nezkoušel plnorozsahové nastavení rychlosti, ale vzhledem k jemnému a plynulému přechodu zrychlení-zpomalení soudím, že určitou hodnotu pod i nad lze jistě nastavit, aby nejen oči ale i sluch byl odměněn snažením naším :D V každém případě, jsem rychlosti obé nastavil již na počátku a zatím není důvod s nimi jakkoliv posunovat. Doufám, že i ty jsi se zvukem u sebe spokojen a máš chuť nemalou do dalších hudebních končin se vydati. Zdravím. *sunglases*
p.s. Rameno Rega, ač jednoduché, velmi kvalitní a přes srovnání s jinými jež jsem měl, v podstatě bez výhrad *palec*

Odpovědět