Ako nastavit preamp pre Dynavector 10x5

Prostor pro milovníky poslechu LP
Gothalgo
Kontaktovat uživatele:

Ako nastavit preamp pre Dynavector 10x5

Příspěvek od Gothalgo »

Ako nastavit projectovy preamp SE II, viz http://www.roe-hifi.de/images/product_i ... chwarz.jpg

pre prenosku Dynavector 10x5

je to MCcko, ale vraj s vysokym outputom

dik za radu

Renown
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Re: Ako nastavit preamp pre Dynavector 10x5

Příspěvek od Renown »

horní přepínač MM/MC do polohy MM.
spodní přepínač subsonického filtru podle potřeby. Tedy pokud mezi skladbami vidíš pohyb membrán basových reproduktorů, tak jej zapni. Jinak vypnout.
Jumpery nejprve žádné a poslechni si to, pak tam dej jumper na 100pF (do obou kanálů) a poslechni si to, pak jej vyndej a dej jej na 220pF a poslechni si to znova. Vyber si co se Ti líbilo nejvíce¨
To je celé.

liboraudiotechnika
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od liboraudiotechnika »

A potom vypni všechny kapacity, a předzesilovač přepni na MC a zkus, jak se ti bude líbit zvuk.

Gothalgo
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Gothalgo »

a k comu sa tam nastavuju tie kapacity?

liboraudiotechnika
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od liboraudiotechnika »

Kvůli přizpůsobení kapacity kabelu apod. U MC vložek to nastavení až tak nehraje roli, protože jsou nízkoimpedanční a kapacita kabelu se na zvuku neprojeví.

TRANSIWATT
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od TRANSIWATT »

Pro "liboraudiotechnika"
Dals poněkud nepřesné rady!
Jedná se o přenosku sice MC ale HI output. Ta se musí připojit do preampu jako MM !
U MC LO je pravda, že přídavná kapacita (běžně 100 - 500 pF) nemá vliv , ale u HO ano. Pro MC HO platí v podstatě vše co pro MM.
Paralelní kapacitou upravujeme (někdy zmršíme) frekvenční charakteristiku přenosky. Cívka přenosky je indukčnost, která s paralelní kapacitou tvoří rezonanční obvod a ten, jak víme zdůrazní kmitočet na který je naladěn. Da se tím někdy upravit frekvenční průběh v oblasti vyšších kmitočtů. Ale pozor na to. Pouhým porovnáním poslechu desky můžeme to celé nastavit chybně. Když se třeba nastaví rezon.frekvence někde mezi 8 - 10 kHz , Tak se nám sice "rozjasní středy" , ale pak nastává prudký pokles frekv.charakteristiky, třeba u 15kHz je již nepřijatelný útlum. Proto je u toho dobré pracovat s měřicí kmitočtovou deskou anebo použít výrobcem přenosky doporučenou kapacitu.

S499_1023
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od S499_1023 »

liboraudiotechnika radí na základě vlastní zkušenosti a radí dobře.

TRANSIWATT
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od TRANSIWATT »

Type High output moving coil cartridge with flux damper and softened magnetism
Output Voltage 2.5mV (at 1KHz, 5cm/sec.)
Channel Separation 25 dB (at 1KHz)
Channel balance 1.0 dB (at 1KHz)
Frequency response 20 - 20,000Hz (± 2dB)
Compliance 12 x 10-6 cm/dyn
Tracking force 1.8 - 2.2 grams
DC resistance R=150 ohms
Recommended load
impedance >1K ohms
Cantilever 6mm length aluminium pipe
Stylus Elliptical
Weight 7.3 grams
Popsané vlastnosti se dost podobají MM typům.

Neznám sice vlastnosti preampu, ale pokud použiji MC vstup, tak signál bude zřejmě přebuzen.
Podle mne správně poradil "Renown" .

dekac
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od dekac »

Dle vlastní zkušenosti se přikláním k radě od Renowna.Mám Dynavector 20x2 a hraju přes MM vstup na preampu PJ RS s nastavením kapacity 200 pF.Tady mi zní fajn basy,na 100 pF je to sice vyrovnanější kmitočtově,ale já radši hutnější zvuk.

matkop
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od matkop »

Dobrý den pánové,potřeboval bych radu!-Chystám se pořídit si gramo-předzesík,zhruba do 10000 a rád bych,jestli by jste se se mnou nepodělili o své zkušenosti!--v mém kenwoodu ka 7300 je phono sekce dobrá ale přeci jen bych rád trochu něco víc!)---uvažoval jsem samozřejmě o kusech pro-ject,především pak lampovém "tube box s" a též mne taky velmi zaujal a to i vzhledově "vincent pho 8"!--je jich samozřejmě víc,po kterých se dívám(thorens,dynavector,nad,cambridge audio apd!) a proto bych rád vaše názory,co je tak nejoptimálnější za tuto cenu!---pokud by cena vámi doporučeného zesilovače,lehce přesahovala onu částku 10000,nic se nedějě!)---mockrát vám děkuji,přeji pěkný večer a především poslech! ;)

Prospero
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Prospero »

Umistil jsi svuj dotaz sice dost nestastne (do spatneho vlakna) ale budiz:

Velmi univerzalni (dobre nastavitelny pro spoustu prenosek) je Trigon “Vanguard II”. Dokaze ale presvedcit predevsim zvukove a navic je “rozsiritelny” o “bateriovy” zdroj, ktery ho dokaze posunout jeste o kousek “vys”:

http://www.fono.de/HiFi-Schnaeppchen/Tr ... ard-2-Demo

http://www.fono.de/HiFi-Schnaeppchen/Tr ... ard-2-Demo

A jako alternativu “mirne nad rozpocet” (cca. 10%) potom Analogis “Resumè”, s podobnymi moznostmi a take velmi dobrym zvukem.

http://www.vinyl-audiophil.de/resume-mm ... logis.html

http://www.analogis.eu/download/Resume_ ... lepage.pdf

Schopnost nechat zapomenout “phono sekci” ve tvem Kennwoodu maji rozhodne oba. :)

P.S.: Mozna by take nebylo uplne od veci napsat, jakou prenosku (a na kterem gramu / ramenku) momentalne pouzivas. ;)

matkop
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od matkop »

Ahoj,včera jsem se zaregistroval,takže se ještě trochu neorientuji!)-každopádně díky moc za tip!--ten trigon se mi velmi zamlouvá ale jeho dostupnost zde v čr asi tak lehká nebude,jestli se nepletu!--nechci tě nějak obtěžovat ale kdyby jsi mi dal povícero tipů na zde dostupnější kusy,kvalitativně alespoň podobné,budu moc rád!jestli ale víš,jak se k trigonu dostat lepší,cestou,než si ho nechat posílat třeba z německa,tak nebudu váhat!---zatím hraji na lehce potuněnou 440(jedna z původních-stříbro a rameno 1101,což samozřejmě víš) a 2M redku----ale postupně,protože finance jsou zkrátka a dobře omezené,se chystám tomu dát trochu jinej rozměr!))--ted je na řadě preamp,--a pak děj se vůle boží!)---ještě jednou díky moc a přeji pěkný večer!-matěj ;)

Prospero
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Prospero »

V tehle “cenove skupine” je tech moznosti dostatek, opravdu lepsi, nez ty dva uz zminene, ale urcite nejsou, spise jen zvukove “odlisne”.

Napada mne treba o trochu drazsi Clearaudio Smartphono, Trichord Dino Mk2 nebo Trichord Research Dino a naopak levnejsi Lehmann Black Cube Statement, Graham Slee Gram Amp 2 Special Edition (ten je za ty penize spickovy) nebo lampovy Bellari VP-129 a VP-130.

Jaka je jejich dostupnost v CR / SR sice nevim, co ti ale vlastne brani v objednani z Nemecka, Anglie nebo Italie? Mame preci “spojenou Evropu”, tak kde je problem? :)

Cormack
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Cormack »

Zdravím,

nechci zakládat nové vlákno a proto dotaz přidám sem:

můžete mi, prosím, poradit phono amp k mé soustavě.

Mám doma: Dual 505 s Ortofon OMB-5E a zes. Denon PMA S10 popř na druhé aparatuře preamp Denon PRA S10.

Tu Ortofonku bych do budoucna nejspíše apgrejtnul na vyšší model.

Myslíte si, že je vůbec nutný phono amp?

Pokud ano, jaké provenience vzhledem k přenosce? Nějaký PRO-JECT PHONO BOX a nebo doporučovaný GRAHAM SLEE GRAM AMP 2 SE ? NA aukru je nyní Actidamp IV - může být dobrou volbou?

Děkuji Vám za reakce?

Odpovědět