Aku zostavu k Tesla NC452

Prostor pro milovníky poslechu LP
Odpovědět
marekxy
Kontaktovat uživatele:

Aku zostavu k Tesla NC452

Příspěvek od marekxy »

Zdravím,

som neskúsený tak vo svete analógu ako aj hifi techniky. Zakúpil som ale nedávno gramofón Tesla NC452 a chcel by som Vás poprosiť o radu, akú zostavu by ste k nemu odporúčali.

1. Z diskusií, ktoré som čítal som nenašiel jednoznačnú odpoveď, či je vhodnejší stereo receiver alebo zosilňovač? Viete v tomto poradiť?

2. Čítal som niekoľko diskusií aj k reproduktorom, ale moc sa nevyznám v terminológii, takže tie články mi neboli veľmi užitočné. Vedeli by ste mi preto poradiť aj aký typ reprákov by sa hodil do miestnosti, ktorej vizualizáciu prikladám? Hodila by sa rada, či stĺpové, regálové, a pod. a prípadne ak máte tip aj na nejaké konkrétne reproduktory, tak budem rád.

Čo sa týka cenového rozsahu, tak neviem, či má zmysel investovať veľké peniaze k tomuto gramofónu (či má význam veľmi drahá zostava). Ku gramofónu plánujem prenosku Ortofon M2 Red.

Ak by ste mali aj nejaké iné podnety, tak budem za ne vďačný. ;)

https://goo.gl/photos/qr22scMkUhY2D237A

S499_1023
Kontaktovat uživatele:

Re: Aku zostavu k Tesla NC452

Příspěvek od S499_1023 »

Odpoveď k bodu 1): V rovnakej cene a výrobcovi je lepší stereo zosilňovač - vyplýva to z toho, že peniaze, ušetrené za tunerovú časť môžu byť použité v zosilňovacej časti a nevznikajú tam problémy s prienikom rušenia.
K bodu 2: Otázka je seriózne nezodpovedateľná. Dá sa vyriešiť jedine posluchom.
K záveru: K NC 452 netreba veľmi drahú zostavu, tá by len zvýraznila prienik hluku od pomerne hlučného pohonu.

marekxy
Kontaktovat uživatele:

Re: Aku zostavu k Tesla NC452

Příspěvek od marekxy »

Ďakujem pekne za reakciu.

K bodu 1) Vedel by si mi odporučiť nejaký konkrétny stereo zosilňovač k tomuto gramofónu? Nevyznám sa v parametroch a práve s ohľadom na tvoju odpoveď v bode 3, myslím, že nemá zmysel kupovať super výkonný zosilňovač.

K bodu 2) Vyskúšal by som niektoré reproduktory, ale predsa sa ešte opýtam? Aký je základný rozdiel medzi regálovým a stĺpovým reproduktorom?

Odpovědět