Benz Micro Glider S

Prostor pro milovníky poslechu LP
kite19
Kontaktovat uživatele:

Benz Micro Glider S

Příspěvek od kite19 »

V tomto vlákne ide akurát o to, že sa chcem pochváliť :D Asi pred 4 mesiacmi som si zakúpil gramofón AKAI AP-103 C, len tak pre zábavu a k nemu prenosku Ortofon OM5 E, Ortofon 2M Red, Audio-Technica GT, po MC prenoskách som ani nepozeral a smial som sa z ľudí, ktorý popisovali zvuk prenosiek za 20-30 tisíc.
Ako píšem, malo to byť len tak pre zábavu :D, lenže po nastavení starého gramca AKAI a výmene hnacieho remeňa, headshellu, a vyčistení, premazaní ložiska, ma zvuk vinylu natoľko zaujal, že som sa rozhodol zaobstarať si nejaký lepší gramec. Pri pátraní po internete som sa rozhodoval medzi súčasnou produkciou a vintage made in Japan. Pri porovnaní cien a parametrov to u mňa suverénne vyhral Japonec z 80 rokov, ale už vyššej triedy a za pomoci tunajšieho vinylového guru, týmto ďakujem Efičákovi, sa mi ho aj podarilo zohnať. Stal som sa majiteľom JVC ql-y5f, je to výborný DD gramofón a plný automat(nech hovorí kto chce čo chce, je to kvalita a do posledného detailu).
Počúvanie Ortofon 2M red a porovnanie s prenoskami spomenutými vyššie + Sumiko oyster, ma priviedlo k myšlienke, zohnať niečo kvalitnejšie. 2M red úplne suverénne prehrá základné modely spomenutých výrobcov.

No a tak som sa stal šťastným majiteľom Benz Micro Glider, zatiaľ je nerozohraná, ale zvukový prínos je obrovský. Neviem popisovať zvuk, ale hudobné nástroje už nie sú zvukom z reproduktorov, stávajú sa nástrojmi a hlavne sa výrazne zlepšil priestor. Zvuk podrobne opíšem po rozohraní a vlastnými nevzdušnými slovami.
Obrázek
Obrázek

Headshell je Ortofon LH 8000, tiež krásne prevedenie. Pre mňa osobne tá kombinácia pôsobí ako vydarený šperk :D
S výberom mi výrazne pomohol Fox a Eficak, a vážim si všetky názory, ktoré ma naviedli na túto cestu. Káble už asi riešiť nebudem, ale s prenoskami som neskončil. Nečakal som také zlepšenie, jasné, že niečo som čakal, ale toto prekvapilo. Myslel som, že touto prenoskou to pre mňa skončí ... , ale asi len začalo, ktovie ako hrá Ortofon Cadenza Black :lol:

Pilotek
Kontaktovat uživatele:

Re: Benz Micro Glider S

Příspěvek od Pilotek »

Gratulujem k novej prenoske a vitaj v klube *bravo* . Vedel som, že budeš s Benzkou spokojný, nechaj ju trošku pohrať a uvidíš. Dúfam, že máš už nový hrot MR. Skús polaborovať s phono zosákmi. Ja som nakoniec skončil s Naimom Superline + zdroj HiCap a poviem Ti......začali sa diať veci. Samozrejme cenou asi nepatria k cene Glidera. Mám taktiež osobne veľmi pozitívnu skúsenosť aj s phono pre-amp TRIODE TRV-EQ3SE. Naozaj pecka a s Benzkami si ohromne rozumie...a určite nie len s nimi *thumbs up*
Pilotek

fox
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od fox »

Taky moc gratuluji. Ta Benzka s headshellem je moc sexy. Jsem rád, že jsi spokojený. Dávej hlavně pozor při manipulaci s raménkem. Obnažená přenoska je zranitelnější než ostatní.
Benz Micro Glider je už na velmi vysoké úrovni. Vyšší model už nepřinese takový posun ve zvuku jako skok ze základních druhů přenosek. Musel by jsi taky pořídit vyšší model gramofonu a celé sestavy. Věřím, že ti bude tato přenoska dlouho sloužit. *2thumbsup*
Dej sem foto celého gramofonu a taky celé sestavy.

Leny635
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Leny635 »

Gratuluji ke krásnému gramofonu, mě také přitahují starší kvalitní stroje a tak si přehřeju polívčičku :D
Mám mimo jiné tento gramofon JVC QL-Y55F a jsem s ním moc spokojený, osazen je Ortofon 2M black. Pokukuji také po MC přenosce, ale váhám, nevím jestli za tolik peněz navíc bude i adekvátně lepší, protože 2M black je vynikající MM přenoska.

Obrázek

kite19
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od kite19 »

Pilotek:
To označenie hrotu MR, iným slovom sa to ako povie :D pozerám do papiera a nevidím to.

Fox:
Na fotku zostavy ešte nemám odvahu :D, keď budeš niekedy v okolí Bratislavy, tak ťa rád pozvem na kávu a s radosťou ti všetko predvediem. Nerád zverejňujem fotky zo súkromia, ťažko sa to potom likviduje z internetu.
Ale gramofón sem ešte dám, on na fotkách vyzerá taký ..., ťažko je to odfotiť aby to zachovalo ten dojem akým pôsobí, keď som ho videl prvý krát pôsobil ako polovica stola a riadne hrubá, prišiel mi obrovský. Chcel som ho na policu do steny, ale je príliš veľký, zatiaľ to riešim, teda ako to rozumne umiestniť a rozmiestniť vo vzťahu k ostatným komponentom, rack si do obývačky dať nemôžem (nedovolí polovička), zatiaľ to nie je definitíva.

Leny635:
Krásny gramofón, po takých som poškuľoval kým som hral na Akai. Pre mňa splnený sen. Dizajn starých Japoncov ma fascinuje, okrem toho, že krásne hrajú, je v nich trocha umenia aj čo sa týka zhotovenia.

Leny635
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Leny635 »

Díky, mě nové gramofony také nějak neoslovily, možná hrají lépe, ale to já se nikdy nedozvím, protože si je domu nedám :D
Ještě mám tento Kenwood a Sansui, taky slušně hrají.
Obrázek

Obrázek

Prospero
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Prospero »

Take ti gratuluji ke koupi “svycarskeho Mercedesu”.
Tvemu nadseni se nedivim a verim, ze se po “rozehrani” jeste zvetsi. Ten Headshel je opravdu krasny kousek a myslim, ze i jeho material ke kvalite zvuku lehce prispiva. *thumbs up*
Doufam, ze se pozdeji jeste o sve pocity podelis…

P.S.: Je to verze L ? S jakym zatezovacim odporem mas nejlepsi zvukovy “vysledek”?

P.P.S.: Tim MR ma Pilotek zrejme na mysli brus hrotu “Micro Ridge”, kterym se "Giger S" take oznacuje.

Pilotek
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Pilotek »

presne tak. Na predchádzajúcej Benzke som mal FG-S,stylus tip radius 5x120, teraz mám MR, 3x60.

kite19
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od kite19 »

Prospero:
Je to verzia S, s údajom 3x60
Phono využívam na preampe Technics SU-C2000, čiže mi väčšina parametrov, ktoré spomínate hovorí dosť málo a Fox sa už teraz teší, ako ho zavalím súkromnými správami a prosbami o radu :D
Som v tomto dosť začiatočník, ale hudba ma baví a vzhľadom na preamp a typ prenosky nepozorujem zatiaľ žiaden nedostatok čo sa týka zvuku. Pre mňa je to zlepšenie vo zvuku pri nerozohranej prenoske také veľké, že si teraz doprajem ničím nerušený posluch všetkých LP, pred tým možno rozohrám prenosku na testovacej LP Analogue Production, je tam track určený na rozohranie a dokúpim do zbierky ďalšie LP.
Technickým veciam z 80% nerozumiem, a možno to niekomu príde smiešne ale spýtam sa. Ak používam MM prenosku a prepnem vstup na MC, zvuk hučí, basuje, proste je to nepočúvateľné. Ak použijem MC prenosku a prepnem na phono MM, zvuk sa výrazne nezmení, akurát to hrá tichšie (bola to krátka ukážka, čiže som nemal možnosť nejako podrobnejšie počúvať, ale povedzme že je to tak)Viem, že pre skúsených je to naozaj blbá otázka, ale prečo je to tak? Prosím o laické vysvetlenie :D to že MC ma nižší výstup to viem, zaujíma ma to skreslenie, čím je ten rozdiel spôsobený alebo ako to funguje?

Leny635: Kenwood je nádherný, čo je na ňom za prenosku Ortofon Black? Ale 2M red je naozaj dobrá aj keď základ, mne náramne oživila a spríjemnila počúvanie a bavilo ma to viac ako z CD. Keď sa rozohrá táto Benzka, tak jej spravím priamy súboj s 2M Red - ja to popíšem presne ako to počujem, bez vzletných slov výstav a predajcov :D
Naposledy upravil(a) kite19 dne 26 bře 2014 23:02, celkem upraveno 1 x.

S499_1023
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od S499_1023 »

kite19: Prebudíš vstup. Pošleš doňho takú úroveň, ktorú už nedokáže spracovať bez skreslenia.

kite19
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od kite19 »

S499_1023:
Ďakujem, mal by si učiť v škole, vysvetliť jednou vetou takúto vec mne a ja to z fleku pochopím, to je naozaj zdatnosť v odbore.
Viac neprepínam.

Prospero
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Prospero »

kite19 píše:Prospero:
Je to verzia S, s údajom 3x60
3x60µ je udaj "zaobleni" brusu, v tomto pripade tedy opravdu "Micro Ridge". (Podle mne jeden z nejlepsich a to nejen proto, ze ho ma i moje Lyra Delos ;) )
Ja se ptal na hodnotu vystupniho napeti - jestli L = 0,4mV a nebo M = 0,8mV.
(Ze nemas verzi H = 2,5mV mi je jasne z tveho liceni o pokusech se vstupy MM a MC. :lol: )
V pripade moznosti se experimentovani se zatezovacim odporem vyplati, je zajimave sledovat drobne zmeny ve zvuku a najit si tak "ten svuj".
Prospero píše:...brus hrotu “Micro Ridge”, kterym se "Giger S" take oznacuje.
Mel jsem samozrejme na mysli Glider S. :P
Sve oznaceni sice puvodne skutecne ziskal podle zpocatku pouzivaneho hrotu "Giger S", sef Benzu Albert Lukaschek byl ale s kolisajici kvalitou jeho provedeni tak nespokojeny, ze radeji "presedl" na dodavky kompletni chvejky s hrotem Micro Ridge od japonske firmy Namiki.
(A jak se zda, udelal dobre! :lol: )

kite19
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od kite19 »

Je to SL, ale bol s tým veľký problém. V krajinách Československa, mi bolo povedané, že sú objednané a že sa na nich dosť dlho čaká, bez nejakého bližšieho termínu, vraj to môžu byť mesiace. Na Slovensku ju nemali nikde a v ČR, bola len SH. Už som bol rozhodnutý pre SH, ale nakoniec som vycestoval do Rakúska a kúpil to čo som chcel :D
Ja viem, že je to smiešne keď to popisujem, len keď sa v tom množstve prenosiek a údajov neviem orientovať. Momentálne to hrá pre moje uši výborne a chvála Bohu, nemám vo svojom okolí nikoho s kým by som si to mohol zvukovo porovnať, ako by to hralo s iným preampom a tým pádom mám na čas ušetrené :D
Aby som nad phonom rozmýšľal, musel by som to niekde porovnať, a ako vravím len dobre že nemám kde :D

Leny635
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Leny635 »

To kite19 na tom Kenwoodu mám Ortofon 2M Black a na Sansui Ortofon 2M Bronze.

kite19
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od kite19 »

Celkom ma to zaujíma, hlavne kvôli jednému predajcovi, ktorý na mňa pozeral ako na blázna, že chcem MC na starý gramofón :D Po tom čo som mu povedal že JVC, tak si bol úplne istý, že ide o plastovú, konštrukčne nedoriešenú spotrebku. Tak som pánovi predajcovi povedal, že voľakedy sa vyrábali aj kvalitné gramofóny, ale bol to týpek, ktorý nediskutoval bol presvedčený o svojej pravde a argumenty nemali žiaden zmysel. Normálne ma zaujíma akú MC prenosku by takýto gramofón zvládol, bez nejakej spätnej väzby a rušenia.
Ospravedlňujem sa tvojej Bronz-ke, tipoval som ju na REDku :D Do čoho si zapojený?
Myslím, že 2M Black je zvukovo tam kde som ja, ale nikdy som ju nepočul.

Odpovědět