Carbon Cleaning Arm
Carbon-ový štěteček jsem spojil s uzemňovacím kolíkem, kam je sveden kablík z přeznosky. Nasadil jsem ho na desku a začal přehrávat LP. Přišlo mi, že to začalo méně "šusit" především u kvalitních nebo neohraných výlisků vinylu (RCA, Decca, Columbia), které byly uloženy v plastovém obalu. U Supraphonek (až na vyjímky) především ohraných to bylo jedno... Všechna LP neprošla pračkou na mokro - nikdy. Přijde mi, že "sbírání" antistatické ele. přes štěteček má přínos, než když se tak děje přímo přes přenosku uzemněním. Ale taky je možné, že jsem jen více nastražil ušiska. Minimálně kladným přínosem je, jak štěteček stále ometá LP a sbírá (nepostřehnutelný) prach a to i po ometení ručním kartáčem (Brush It) před přehráváním. Ten prach je sviňa...
Jak moc veliký přínos má antistatické raménko na reprodukci, tj. používáte ho někdo a je slyšet rozdíl ?
Carbon Cleaning Arm - Antistatické raménko
- Dinosaurjr
- Kontaktovat uživatele:
- Vybavení
Re: Carbon Cleaning Arm - Antistatické raménko
Používám ho pořád už jen kvůli sběru prachu kterej zkracuje životnost hrotu a sám si se asi přesvěsčil co na něm pořád nacházíš i když deska vypadá čistě a ručně jí stejně ometeš
Re: Carbon Cleaning Arm - Antistatické raménko
"Kind of Blue"