Debut

Prostor pro milovníky poslechu LP
nstar
Kontaktovat uživatele:

Debut

Příspěvek od nstar »

Zdar, chcem sa spytat na niekolko veci,

zvazujem kupu Project Debut Carbon\esprit...

preco je lepsi akrylatovy tanier ako kovovy? Zvlastne je, ze neviem aku ma cenu ten kovovy, pretoze dokupit akrylat stoji 100 euro, cize mi ostanu oba ale ked si kupim rovno esprit budem mat za tych 100 len jeden tanier...
Na akrylatovy treba nejaku podlozku pod LP? Predpokladam, ze ano...aku resp. aka by stacila?
Tazitko na platne sa pouziva na vsetky a vzdy? Nezatazujem tym pohon?

Nakoniec preco si vobec priplacat za Debut oproti essentialu? Neviem nejako dojst na rozdiely okrem pouzitej prenosky?

Rad by som si nechal vysvetlit tieto veci, vopred dakujem.
Dokonca nemam jasno ani o farbe, pacia sa mi vsetky, ten cerveny s akrylatom je prekrasny ale aj biely a aj modry a zeleny je taky a zlty... *bravo* *klanimse*

nstar
Kontaktovat uživatele:

Re: Debut

Příspěvek od nstar »

Zacalo to tym, ze som mal nadlho zapozicany gramofon Tesla NC 420, kamarat ho nemal kde pouzivat a ani k comu a bol skoro na vyhodenie lebo sa zdal byt nepotrebny. Jeho stav bol absolutne povodny, nemenil som na nom nic, okrem prenosky OMB5 a neskor Grado. Hral s predzosilovacom AQ MM...teda stale hra, lenze dospelo to k tomu, ze mi ho nepreda a necha si ho. S jeho zvukom som bol spokojny a teda som zacal uvazovat o kupe jazdenky, lenze to urcite nevyjde tak ako by to bolo v pripade tejto NC 420 a nechce sa mi kupovat macku vo vreci. Takze som zacal spekulovat o PRO JECTE ako novom a najlacnejsom modely. Ten urcite bude velmi slusny a nepochybujem aj o jeho vydrzi. Lenze ich priplatkova vybava a postupnost modelov je velmi dobre nastavena a to ma doviedlo k Debutu a teraz uz aj k RPM...pripomina mi to jeden oblubeny a velky automobilovy koncern, kde uz v zakladnom modely auta a v zakladnej vybave dostavate perfektnu uzitnu hodnotu a kvalitu ale zoznam priplatkov je velmi lakavy od praktickych veci az po serepeticky a automaticky vas to dovedie k vyssej triede a kolotoc ide odznova. Samozrejme limitom su peniaze, no clovek si pomysli ci to nestoji za to dosetrit. Ved ten akrylat vyzera tak dobre a bude aj funkcny a urcite to treba zakryt, nenecham predsa prasit na gramec a tamta prenoska a nekupujem to na mesiac....
spokojit sa so zakladnym modelom, ktory je uz sam o sebe solidny alebo pokracovat? Musim povedat, ze v dnesnom storoci je uzasne, ze tu v nasom CS mame vyrobcu, ktory ponuka taketo moznosti vyberu u zdroja hudby, ktory by uz prakticky davno nemal existovat, je to naprosto skvele, ze sa da takto skladat a piplat gramofon, ktory si mozeme kupit ako novy. V podstate to ani nema obdobu. Keby to tak fungovalo este s kazetakmi a kotucakmi bolo by to perfektne.
Tlieskam za tuto moznost, za ten kus hifi slobody a ustretovosti a zelam im nadalej vela uspechov a vela spokojnych majitelov. *2thumbsup*

jusp
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od jusp »

urcite by som siel do akrylátoveho taniera, alebo skleneneho, podlozku (slipmat) ziadnu dalsiu netreba, samozrejme moze byt, len nie filc, ktory je najvacsi zberatel prachu. Skor nieco ako korok...
prezentujem ale vlastny nazor

nstar
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od nstar »

ked polozim LP na akrylat bez podlozky, neposkriabe sa platna alebo nebude hrmotat? Nemam s tym ziadnu skusenost. A ak na to dam nejaku podlozku tak to cele nepatrne zdvihnem to nie je na zavadu? Pozdava sa mi kozena...

jusp
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od jusp »

mozes na akrylat kludne davat LP, je to uplne v pohode, neposkriabe sa, je to aj vecou zaobchadzania, lebo stalo sami, ked je LP mierne zvlnena od nespravneho skladovania, ze sa pri cisteni kefkou z uhlikovych vlakien trochu smyka po akrylate, vtedy by pomohlo tazitko, (Clamp), ktory ja osobne nepouzivam, alebo aj kozeny, korkovy slipmat, ked ho ale mat nebudes, vobec to navadi. Ked ale budes pouzivat slipmat, vyzaduje si to nastavenie vysky ramienka gramofonu, aby si ho mal rovnobezne s tanierom.

nstar
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od nstar »

tak som o nieco mudrejsi, dakujem za odpovede. Preco nepouzivas tazitko? Ake ma tazitko vyhody\nevyhody?
Inak medzi beznym a 180gr LP je tiez rozdiel vo vyske, treba nastavovat gramec pred posluchom?

nstar
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od nstar »

ma niekto skusenost s RPM Genie, je to naozaj lepsi gramofon od Debutu, pocutelne? Ma o dva db lepsi odstup, ine ramienko a tak ale je to pocut? Je o polovicu lahsi, nie je to na zavadu?
Ked sa dovybavi stoji o dost viac, tak len ci to ma zmysel taky priplatok oproti debut catrbon esprit...Ale nejde na neho dat akrylatovy tanier???

jusp
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od jusp »

ani neviem preco ho nepouzivam, raz som videl srubovacie tazitko a prislo mi, ze by to mohlo poskodit etiketu (label), ale aj som nikdy nebol nauceny pocuvat vinyly s tazitkom, tak som nevidel velmi dovod menit to, ani som nezkumal ci to ma vyhody vo zvuku, to by ma tiez zaujimalo, mohol by sa niekto kto ho ma podelit o svoje skusenosti a nazory.
Co sa tyka tych 180g vinylov a ich vysky, ano, su vyssie, ja to neriesim, mam gramo nastavene na klasicke vinyly, tych mam najviac a ked pocuvam 180g, tak to pocuvam tak ako to mam, pritlak prenosky mam nastaveny na najnizsi mozny aky odporuca vyrobca, tak verim, ze tomu vinylu az tak neskodim tym malym uhlom ramienka ktory nieje nastaveny na 180g, ja sa pokial mozno aj vyhybam kúpe 180g LP, este ma ziaden z nich nepresvedcil, ze by hral lepsie ako tie klasicke, tiez som nepocul hrat ziadnu reediciu na 180g lepsie, ako hraju povodne vydania, tolko moj nazor na 180g, podla mna je to len marketing, pozeram sa na ne dost negativne, pretoze podla mna hraju priserne zle. Reprezentujem ale svoj nazor.

nstar
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od nstar »

ja sa za tym tiez nejako nepachtim {180}, mam Nirvanu MTV...Back on blac a stoji to za houby ale nekupoval som ju kvoli vahe
mam The soul of the koto od lyrichordu a je to 180 a asi inak ani nevysla a je to pecka aj ked teda neviem ako v skutocnosti znie koto
potom este par starsich RCA rec... ale tie to tak vydali lebo ta asi povazovali za potrebne a nie marketingovo vhodne aj ked jedno s druhym
inak na gramaz vobec nepozeram
skor davam bacha aby to nebolo back on black

jusp
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od jusp »

ano, Back On Black hraju velmi zle, aj ja mam niektore LP od tohto vydavatela a je to hruza, mam ich iba do zbierky, lebo inde nevysli, ale od ich reedicii ruky prec, vzdy treba zhanat radsej povodne vydania.
Z novych labelov mam celkom dobre skusenosti s Music On Vinyl, tie niesu zle...

nstar
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od nstar »

ja v podstate pouzivam gramec len na to, ze si kupim LP a potom ho nahram na pasku aby som ho viacej nenicil a tak...a zda sa mi, ze je to pre pasku najlepsi zdroj
povedal som si chlape neponahlaj, tes sa z toho, ze si kupis nove gramo a ze mas co taketo pekne riesit. Casovy horizont si davam tak tri, styri mesiace aby som vychladol a prebral a snad sa aj rozhodol. Preto zbieram informacie. Planujem ho mat navzdy. Ja sa neviem s komponentami lucit a rad kupujem take, ktore mi nedavaju dovod sa ich zbavit.

Prospero
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Prospero »

Trochu jsem si to tu procetl a tak ti nabidnu porovnani obou tvych kandidatu z meho pohledu:
Project Debut Carbon
+ 1. Karbonove ramenko
2. Ochranny kryt v cene
- Akrylovy talir a Ortofon Rondo Red az u verze Carbon Esprit

Project 1.3 Genie:
+ 1. Podstatne tezsi talir
2. “Invertni” lozisko (presnejsi, robustni)
3. ve vysce nastavitelne ramenko (dava moznost experimentu s VTA pri ruznych tloustkach LP ci pokusech se slipmaty.)
4. prenoska Ortofon 2M Red (ve verzi “Superpack” dokonce 2M Blue!)
- O neco vyssi cena a nutnost dokoupeni krytu

A jeste par postrehu k tvym ostatnim uvaham.
Akryl se svym slozenim podoba vinylu a je oproti kovu “mrtvejsi” (nezni). Slipmat na akrylovem taliri tedy nutny neni, proti pokusum ale neni co namitnout. I pouzivani zavazi pro pritlak LP k taliri je v podstate dvousecne. Nekdy zvuk zlepsi, jindy naopak. Je tedy take na kazdem, ktery zvuk ho vice oslovi. Mirne zvlnena deska neni na obtiz (ramenko je schopne zmenu vysky vyrovnat), hodne zvlnenou desku vetsinou zadne zavazi stejne nevyrovna a je treba ji nechat “vyzehlit”. ;)
Gramofon je zkratka krasne “detske hriste”, na nemz se muze kazy do sytosti vyblbnout. A to mom tohle hobby preci je! :D

DRVOŠTĚP
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od DRVOŠTĚP »

Bavorsko za *thumbs up* *thumbs up* *thumbs up*

nstar
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od nstar »

tak by ma zaujimalo preco RPM nema akrylatovy tanier, ked je to lepsie...mrzi ma, ze sa dodava bez krytu

Prospero
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Prospero »

A preco by nemal? Musis len hladat. ;)

http://www.google.de/imgres?imgurl=http ... AA&dur=244

(V cene je uz dokonce i puk.)

A kryt neni stejne jak uchytit a tak si kazdy muze dokoupit, co chce. :D

Odpovědět