Grado prestig zamnena

Prostor pro milovníky poslechu LP
Odpovědět
Marakazumba
Kontaktovat uživatele:

Grado prestig zamnena

Příspěvek od Marakazumba »

Zdravím, mám dotaz ohledně prenosky grado prestig green 3 dá se vyměnit hrot za gold3 nebo Red 3 ?U ortofon to jde z red na blue podle všeho.....🤔zkousel to někdo? Dík za info.

Marakazumba
Kontaktovat uživatele:

Re: Grado prestig zamnena

Na doplnění informací dodám, ze jsem si koupil grado green3 na svůj starší technics s prenoskou t4p ale v porovnání a druhým gramofonem kde je ortofon Red 2m je to stále tak jako kdyby to hrálo ......🤔😁 přes papírovou stěnu...
takže řeším co jako s tím... u t4p není úplně velký výběr...prenosek .

weiron
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od weiron »

Ano záměna je možná. Hlavní rozdíl u Red je 4 dílny železný nosník který přenáší pohyb z drážky k cívkám. Gold už má navíc jen tlumení na chvějce. Je to taková kapka uprostřed chvějky. Je to klasická OM výroba. Celá řada Prestige se vyrábí současné a až podle měření cívek se vybere následující model. To znamená že všechny ty přenosky jsou uvnitř stejné. Jen ty dražší mají lepší měření. Pak mají taky všechny stejný hrot. Měl jsem green1 a red3. Red je ve všem trochu lepší. Green a 2m red jsem měl na debutu. A green hrala výrazně lépe. Basy byli mohutnější, také detailnější podání výšek. Střední pásmo více barevné.
V tvém případě bych hledal problém jinde. Zkusil bych si koupit ten adaptér na to aby jsi dal t4p do pro-jectu. A následně porovnal která přenoska ti víc sedí. Protože je možné že ten gramofon technics stojí za hovno.

Marakazumba
Kontaktovat uživatele:

Dík za info (Weiron )
Tu premosku grado mám i na tom druhém gramofonu (Dual 518) a prehazuji grado a orofon mezi sebou a ten rozdíl je ne uplne velký ale ..... je možný že se časem jakoby rozezní?Nebo ji mám špatné nastavenou ...🤔
Prenosku grado jsem pořídil protože jsem četl přesně to cos Ty(weiron) psal že zní líp než Red 2m ale zatím to není ono ...zkusím ji znovu nastavit...

weiron
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od weiron »

Na úhlové nastavení jsou nenáročné. Ale je hodně zásadní nastavit přítlak podle sebe. To jsem taky někde psal. Chce to pomocí digitální váhy nastavovat od 1,4g a pěkně postupně po 0,05g zkoušet který zvuk ti sedne. Čím větší přítlak, tím je více basů a zvuk středů a výšek je naopak zahalený. Pro mě byl zvuk nejlepší u všech blízko 1,5gramu.
Zvuk se samozřejmě mění při rozehrávání. Prvních 20 hodin je přenoska zklamáním. Plně rozehraná je až tak u 50 hodin. A po této době se taky teprve vyplatí začít s testováním toho přítlaku.

Odpovědět