hrot

Prostor pro milovníky poslechu LP
Odpovědět
gotzila
Kontaktovat uživatele:

hrot

Příspěvek od gotzila »

Koupil jsem na Aukru gramofon a chtěl bych se zeptat na hrot. Je tam přenoska Shure M 71 a původní majitel povídal,že přenoska je doživotní a občas je potřeba vyměnit hrot i když je tam nový,ale abych ho měl v rezevě.
Moc děkuji.

efičák
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Re: hrot

Příspěvek od efičák »

Jestli je v pořádku vystupni napěti a zvuk se majiteli líbí ...
Mě by to nedalo zkusit Music Hall Tracker, Appoudiotechnica 95, Ortofon 3e, Nagaoka a spousta dalsich modelů. Shure je legenda, uvidíš.
Copa to je za gramo ?

gotzila
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od gotzila »

Gramo se jmenuje Elite PH 8000 a protoźe jsem laik na gramo proto se ptam ,jedna se o jehlu a ne o prenosku

nope
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od nope »

V gramo se příliš nevyznám, ale nebyla by ta vytuněná NC 470, kterou máte doma lepší?
Viz. Vaše vlákno zde.
http://www.hifinazory.cz/forum/viewtopi ... =36&t=9806

Prospero
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Prospero »

Typ gramofonu je vedlejsi. Jestlize na nem je vlozka Shure M 71, potrebujes nahradni jehlu pro ni.
Napriklad tady:
http://www.ebay.de/itm/Nadel-Dual-DN-32 ... 0342352144 ;)
Velice seriozni prodejce, myslim ale, ze se da sehnat i primo v CR.

gotzila
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od gotzila »

Měl jsem 470 a protože odešla mým zásahem koupil jsem si jiné gramo a Elite se vyrábélo v Mnichově je to ta napsáno Vite jsem Čech a prostě umím jen česky a jiné řeči neznám .Potřeboval byc to česky v bay tomu nerozumim

efičák
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od efičák »

Gramec se mi líbí, je tam takové to středně těžké ramínko, solidní.
Jestli je v dobrém stavu, poslouží dobře.
Klidně zatím novou jehlu.

gotzila
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od gotzila »

Víte je mi už 60let a celý život jsem poslouchal hudbu přek kotoučáky apd. Dnes mám sestavu,zesilovač Goldenote,bez phono vstupu,bedny Xavian 125ES,tuner Nad 425,cd přehrávač Alpha Arcam 9, a zmíněnýé gramo Tesla470 a vlatně i gramo Elite PH8000. Jsem spokojen.
Protože jsem dostal gramo Tesla 470 od svého kamaráda, koupil jsem gramo předzesilovač a zapojil gramec a přehrál jsem staré desky od manželky,hrál dobře. Po té jsem ho dal na skříň a poslouchal cd. Před několika dny jsem ho znovu postavil na zesilovač a nemusím asi milovníkům analogu vysvětlovat,že je to daleko lepší než cd přehrávač. A protože jsem na gramofony uplný laik,koukal jsem na internet,protože mi připadalo,že jehla na začátku desky, jde moc rychle na desku a stalo se to,že mi odešla jehla. Nevěděl jsem,že se dá vyměnit jen jehla,myslel jsem.že i přenoska. P.Zatloukal mi poslal nový řemínek byl vytahaný a řekl,že mi pošle i přenosku s jehlou Ortofon-OMB-5E,byla asi moc drahá hlavně pošta,ale nikdo mi na internetu jaká je neodpověděl,zkoušel jsem na Aukru se ptát p. Jaroslava,terý něco podobného nabízel,ale do Tesly a poslal mi přenosku i držáčkem. Mezi tím jsem se p. Jaroslava ptal i na gramec,který prodával a je to ELITE PH 8000,který je lepší a tam jsem se poprvé dozvěděl,že existují dvě přenosky krystalická,kterou mě poslal do grama Tesla a magnetodynamická,kterou má ELITE a že je tam propasný rozdíl a já měl na Tesle magnetodynamiclou přenosku a on mě poslal krysalickou,no chybami se člověk učí.
Elite PH8000 má přenosku ShureM71 a novou jehlu a když jsem se p,Jaroslava ptal,povídal,že přenoska je doživotní a je občas vyměnit jehla,psal Prospero, jehla na ebay a já jak jsem psal jsem moravák a nerozumím cizím jazykům a Pay ,chtěl bych si koupit jehlu do zásoby tady v Česku. Tak vidíte jaký jsem blbec.

lechos
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od lechos »

Z pohledu běžného použivání gramofonu je přenoska navěky, mechanicky ani jinak se neopotřebováná, to jenom hrot který je v kontaktu s povrchem desky.
Pokud se dá sehnat hrot Shure stejého typu (jiný zpravidla pasovat nebude, konstrukce bývá mírně odlišná) tak stačí vyměnit jen ten hrot, nehledě že je to tak výrazně levnější než celá kompletní přenoska. Běžně se uvádí že hrot šetrným zacházením přehraje cca 1000 stran desek (to jsou údaje Tesla VM 2101, VM 2102) Shure možná i víc.

kumbu
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od kumbu »

tady je odkaz na koupi hrotu do Shurky

http://www.ame.cz/Gramo-hrot-10491-N75- ... 10699.aspx

Fungují velmi dobře kupuji od nich co potřebuji řemínky, hroty i tranzistory na Luxmana ;-)

gotzila
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od gotzila »

Moc děkuji za informaci od kumbu,je vidět,že příznivci analogu nevymřeli a poradí kde co sehnat.Moc děkuji.

Odpovědět