Jakou přenosku...poraďte

Prostor pro milovníky poslechu LP
tomášHy
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Re: Jakou přenosku...poraďte

Příspěvek od tomášHy »

Zdravím milovníky vinylu.
Neustále tu čtu, jak je přenoska Ortofon 2M Red výborná. Mám na svém gramofonu přenosku Shure 97 Ex Audiophile a jsem vcelku spokojen. Poraďte mi prosím, zda ta 2M Red by byla lepší než ta Shure. Nechce se mi kupovat něco, z čeho budu zklamán. Předem děkuji za vaše názory.

lubin
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od lubin »

Tak koukám na staré vlákno, které jsem založil. Já nakonec skončil u 2MBlack, která je od Redky ve všem dál, ale ještě se dá zaplatit. Srovnání s Shure s žádným tipem bohužel nemám. Jako vždy, ale hraje celý řetězec a tak je srovnání dvou tipů přenosek bez vyzkoušení na konkrétní aparatuře vlastně trochu nesmysl. Musíš si to zkusit sám. Nebo se alespoň zastavit u někoho, kdo má Redku či třeba Blue nebo Black doma a pokusit se "srovnat" tyto a tvoji současnou Shure.

lechos
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od lechos »

Nic bych nezkoušel a hrál na to co je poruce...celá tahle hysterie, psychoza
je marketing, byznys vyčůranků - jednou pochopíš.

dekac
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od dekac »

Tomáši, já kdysi měl Ortofon 2M Red, hrála dobře, ale měl jsem velký problém s jejím nastavením. Nedařilo se mi odstranit zkreslení ke konci desky. Používal jsem různé šablony a pravítka bez jakéhokoliv úspěchu. Vzdal jsem to a pořídil 2M Bronze. Ta byla už zase zvukově jinde, ale pořád mi tam něco vadilo. Nakonec jsem se vydal cestou Dynavector 20x2, tu jsem podle šablony nastavil a hraji na ni už přes 5 let bez problému. Gramo Project Xperience.

Karel1
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Karel1 »

lechos píše:
16 bře 2025 05:12
Nic bych nezkoušel a hrál na to co je poruce...celá tahle hysterie, psychoza
je marketing, byznys vyčůranků - jednou pochopíš.
Koukám, že se ti rozzářily oči ;)
PS: Zřejmě ti nějaký spolupacient posvítil do ucha.

Lad2000
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Lad2000 »

Jj, je to rotor, posledně mě vypnul IP adresu, nevím jestli chápe co to je... :lol: :lol: :lol:

jolefoto
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od jolefoto »

dekac píše:
16 bře 2025 09:04
Tomáši, já kdysi měl Ortofon 2M Red, hrála dobře, ale měl jsem velký problém s jejím nastavením. Nedařilo se mi odstranit zkreslení ke konci desky. Používal jsem různé šablony a pravítka bez jakéhokoliv úspěchu. Vzdal jsem to a pořídil 2M Bronze. Ta byla už zase zvukově jinde, ale pořád mi tam něco vadilo. Nakonec jsem se vydal cestou Dynavector 20x2, tu jsem podle šablony nastavil a hraji na ni už přes 5 let bez problému. Gramo Project Xperience.
Ahoj. Chcem sa opýtať. Ten gramec Project Xperience máš s akým ramienkom, myslím Dynavector 20x2 a vhodnosť na tvojom ramienku. Ide o to že ja mám 2 Xperience SB s ramienkom Pro Ject 9" CC Evolution a rozmýšlal som nad Dynavector 20x2. Za odpoveď ďakujem.

dekac
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od dekac »

Ahoj, mám na něm devítipalcové karbonové raménko. Bylo tam už od novoty a já jsem nechtěl experimentovat s jeho výměnou. Vyměnil jsem jen jeho prokabelování a to stříbrnými kablíky Van Den Hull. Ještě doplním, že přenosku mám ve verzi High output.

Odpovědět