Japonský press
Japonský press
Ako zistím pri japonských vydaniach, že výroba vinylu neprešla žiadnou digitalizáciou? Niečo ako je AAA. 
Re: Japonský press
Bohužel v dnešní době je to nesplnitelné přání. V 99,99% je předpoklad hraničící s jistotou, že digitalizace byla hned na počátku. V případě starých nahrávek je také jistota, že původní analogové master tape se neposílají poštou např. z GB do Japan. Musel bys mít původní LP vydané v 60., popř. do poloviny 70. let.
Ja mám tuším najstarší vinyl DDA z roku 1980 od Carlose Santanu - The swing of delight a je to bohužiaľ zvuková tragédia. Z toho istého roku mám aj ďalší originálny vinyl Bruce Springsteen - The river a zvukovo tá istá tragédia. Čiže na 99,99% budú pôvodné japonské vinyli od roku cca 1980 DDA? 
Alebo ADA? 
A je to tu zas, rádoby odborník a parodie na hifistu v jednej osobě jménem Cernan, opět nezklamal, další téma který se mu zrodilo v hlavě a další zcestný bláboly. Ale hlavně že ještě před pár lety jsi tu nad digitálním remasterem na LP chrochtal blahem jaká je to top kvalita, co?Cernan píše: ↑včera, 10:50Ja mám tuším najstarší vinyl DDA z roku 1980 od Carlose Santanu - The swing of delight a je to bohužiaľ zvuková tragédia. Z toho istého roku mám aj ďalší originálny vinyl Bruce Springsteen - The river a zvukovo tá istá tragédia. Čiže na 99,99% budú pôvodné japonské vinyli od roku cca 1980 DDA?![]()
Je úplně jedno jestli nějaká část procesu tvorby LP byla dělaná digitálně, hlavní je výsledek a ten v tomhle případě není závislej na tom jestli se to dělalo analogově nebo digitálně, ale na tom jak kvalitně se to udělalo. Digitalizace zvuk nijak nedegraduje.