Korejské LP
Korejské LP
Chcel by som sa spytat, ci ma niekto skusenosti s Korejskými vinylmi... Celkovo v Korei vydali po roku 1990 dost zaujimavych titulov, ktore v EU, USA vysli bud limitovane, alebo vobec... Ide o to, ci stoja za to, myslim zvukovo, material, tlac a celkove prevedenie. Mate niekto skusenosti?
Re: Korejské LP
Mám doma zopár vinylov Made In Korea, a musím povedať že za to stoja. Prepracovaný booklet, zvuk OK, bonusy, inserty atď. Mnohokrát lepšie ako originál vydanie napr z EU.
Bohužel se nemůžu přidat s kladným hodnocením korejských LP. Pro známého jsem sehnal titul John St. Field - Control a takovou hrůzu můj gramofon ještě nezažil. Záznam zcela čistý přerušovaný po pěti až deseti vteřinách tak obrovskými lupanci, že jsem byl rád, že jsem napoprvé hrál desku přenoskou "na neznámé desky". Prý sběratelské lisování 500 ks.
Podotýkám, deska byla lisována v Jižní Koreji, nikoli Severní...
Jirka
Podotýkám, deska byla lisována v Jižní Koreji, nikoli Severní...
Jirka
Zkánal som W.A.S.P. The Crimson Idol na japonskom LP, kamoš mi dohodil korejske... hned po poslechu som mu to otrieskal o hlavu, absolutne nepouźitelné, to množstvo šumu ktoré sa na mna vyvalilo z tej LP som snád eśte nezažil . Zvuk bol priam nechutný , akokeby bol master urobený z tretej kópie kazety dvojnásobnou rýchlostou na Internacionale ....(LP bola samozrejme vypraná). Mám skúsenost iba s touuto jedinou korejskou LP, ktorá ale na pohlad vypadala ako nová