Kotoučové Magnetofony
-
- Kontaktovat uživatele:
Re: Kotoučové Magnetofony
je tam tahle rada . Vim tam rozdil jen mezi plast a alu v cem je rozdil jinak a ktery z nich vzit ??
* RMG LPR 35
* RMG SM 911
* RMG SM 900
* RMG SM 468
* RMG PM 975
* RMG PM 973
* RMG PM 974
* RMG LPR 35
* RMG SM 911
* RMG SM 900
* RMG SM 468
* RMG PM 975
* RMG PM 973
* RMG PM 974
-
- Kontaktovat uživatele:
Rad bych připravil menší testík a tak prosim o vyjádření členů fora jestli takovy test k necemu bude a budu podle nej schopen odhalit kvalitu zvuku. (či, která nahrávka a z jakého nosiče je lepší.). Nakonec jsem se rozhodl že objednám nový pás u vintageaudio LPR 35 265mm / 10,5” METAL REEL, protože jsem k mašince dostal jenu alu prazdnou a puvodni majitel rikal, že není dobre mít jednu ALU civku a druhou umelou (Sam si objednal AKAI nejvyssi řady)... Ale k veci až tedy dokončím propojení všech miláčků a dovezou Mi mnou navržený stolik abych tak sestavičku poskladal podle sveho gusta chtel bych pokud se mi to podaři propojit a zkusit nahravat udelat menší testik. 
Do schránky čekám tyto novinky do sbirky CD,LP
2CD: KING CRIMSON - (1969) In The Court Of The Crimson King (Edition 2009)
DVD:JETHRO TULL - (1977) Live At The London Hippodrome 77´(Edition 2010)
CD:WITHIN TEMPTATION - (2011) Unforgivin
DVD:ZAPPA,FRANK - (1980) Live In Paris 1980
CD:GRAVE DIGGER - Excalibur
LP (180 Gr):WISHBONE ASH - (1972) Argus (Mca,Universal 2010)
2LP:AC/DC - (1992) Live (Sony,2003)
LP:BIRTH CONTROL - (1971) Operation (2008,OHR,ZYX)
LP:KINGCRIMSON - (1969) In The Court Of The Crimson King (200Gr,2010)
No a chtel bych na pas pretočit první LP AC/DC - Live . ,za To Hodim nahravku CD King Crimson po poslechu necham vzdy den ulezet a za ty Crimson bych hodil AC/DC - Live (znova ale z CD kde mam vyrocni verzi a za ty AC/DC zase King Crimson, ale tentokrat z LP) když budu nahravat vše na 19 myslite,že tak přijdu na rozdil v kvalitach nahravek a zvuku ??

Do schránky čekám tyto novinky do sbirky CD,LP
2CD: KING CRIMSON - (1969) In The Court Of The Crimson King (Edition 2009)
DVD:JETHRO TULL - (1977) Live At The London Hippodrome 77´(Edition 2010)
CD:WITHIN TEMPTATION - (2011) Unforgivin
DVD:ZAPPA,FRANK - (1980) Live In Paris 1980
CD:GRAVE DIGGER - Excalibur
LP (180 Gr):WISHBONE ASH - (1972) Argus (Mca,Universal 2010)
2LP:AC/DC - (1992) Live (Sony,2003)
LP:BIRTH CONTROL - (1971) Operation (2008,OHR,ZYX)
LP:KINGCRIMSON - (1969) In The Court Of The Crimson King (200Gr,2010)
No a chtel bych na pas pretočit první LP AC/DC - Live . ,za To Hodim nahravku CD King Crimson po poslechu necham vzdy den ulezet a za ty Crimson bych hodil AC/DC - Live (znova ale z CD kde mam vyrocni verzi a za ty AC/DC zase King Crimson, ale tentokrat z LP) když budu nahravat vše na 19 myslite,že tak přijdu na rozdil v kvalitach nahravek a zvuku ??
-
- Kontaktovat uživatele:
Na rychlost 19 se vlezou cca 2 alba a na 9 tedy cca 4 ??
Ano, při rychlosti 9 cm/s se vejde dvojnásobek obsahu oproti rychlosti 19 cm/s ...
Ale kvalita při vyšší rychlosti je také vyšší. Stačí se podívat do technických údajů přístroje.
Doporučuji testík, stejnou nahrávku při devítce a to samé na devatenáctce.
Používám pás LPR 35 na kotoučáku ReVox PR99, ten má ale rychlosti 19 a 38 cm/s.
Ještě bych doporučil domluvit se v Boleslavi na seřízení Vašeho přístroje na daný pás
a pak by měla být radost z poslechu veliká
Ale kvalita při vyšší rychlosti je také vyšší. Stačí se podívat do technických údajů přístroje.
Doporučuji testík, stejnou nahrávku při devítce a to samé na devatenáctce.
Používám pás LPR 35 na kotoučáku ReVox PR99, ten má ale rychlosti 19 a 38 cm/s.
Ještě bych doporučil domluvit se v Boleslavi na seřízení Vašeho přístroje na daný pás
a pak by měla být radost z poslechu veliká

Fidas má pravdu. Seřídit na daný pás a potom používat jenom jeden druh a značku. Pozor, provozování kotoučáku není jen tak levná záležitost, jak by se zdálo. Je to ale krásný koníček a daná investice stojí za to.
-
- Kontaktovat uživatele:
N ja vedel, že není levná ale dlouhe roky jsem o te masince snil a koupim treba jeden 2 pasy do roka a nahravat budu pomalu nejoblibenejši alba z LP a CD. Jen je skoda, že nekdo třeba jako Pytel (Mirek) nebydli u nas ve Zline od toho se da dle meho spousty veci naučit....
a preco neprepajat priamo zdroj do kotucu a tak nahravat, aspon sa obidu chyby zosilnovaca...ja tak fungujem na tape decku
-
- Kontaktovat uživatele:
tak Mi dorazila konecne civka tak snad o vikendu s kamaradem , ktery temhle strojkům hoví a rozumí dame vse do cajku uz se teším jak natočím nejake LP na "19"

má někdo zkušenost s NAB adaptéry? Potřebuji je koupit na svůj kotoučák, originál nelze sehnat, tak musím od jiného výrobce. Mám ny mysli něco od Tascam, Otari, Ampex,...na 1/4" stereo.
Proč by nešel originál sehnat? Na ebay se toho válí....
...bohužel neválí, na ebay nakupuji několik let a nejdřív se vždy dívám, jestli to tam nelze sehnat. Sháním profi NAB Sony.
tak pravda, konkrétně Sony tam dnes v 14:10 není, ale jinak si stojím za tím, že jich tam je spousta....
Vím,že se v analogu moc nemluví o kotoučových magnetofonech, ale jen o gramofonech. I já jsem si koupil kotoučák REVOX A77 VI abych nemusel převracet desky na gramofonu. Potřěboval bych NAB adaptér a protože jsem už pomalu důchodce na ebay jak někteří kupují, to prostě neumím. Neprodal by někdo ,ale ne za nekřesťancké peníze. Co se týče pásků kupuji na Aukru Maxell-ky na což je můj kotoučák seřízen a mohu prohlásit,že Maxell-ky nemažou hlavy na rozdíl od Bash,které mám také a co se týče nahrávání natáčím svoje a vypůjčené LP a je to daleko lepší než když natáčím z cd,ale zajímalo by mě,kdybych natočil z hudebního DVD? 

Pro orientaci a srovnání NAB adaptéry nové, rovněž pásky RMG, vzorky zdarma:
http://www.vintageaudio.cz/prodej/kotou ... -adaptery/
http://www.vintageaudio.cz/prodej/kotou ... -adaptery/
Vím lechos. Psal jsem tam kvůli adaptéru na Revox,ale prý čekají za týden zboží. A co se týče pásků RMG, jak budou hrát, když mám seřízen magič na Maxell-ky?