Mám ještě několik Japonských prvních vydání, ale ty tak necením. Byly to v podstatě pozdější kopie, většinou zvukově upravené.

Ještě k tomuto albu. Je to první Uk press, protože toto album nikdy více na LP v Anglii nevyšlo /podle Wikipedie, ale tam se mohou taky mýlit/ . V té samé době vyšlo akorát jedno vydání v USA, ale mělo jiný obal, protože cigaretový velbloud byla chráněná značka. http://en.wikipedia.org/wiki/Mirage_(Camel_album)fox píše:Ale to moje je Camel Mirage first UK press. Zvuk tohoto LP je opravdu excelentní. Nechápu, jak to mohli před 40 léty tak dobře zvládnout. Až dnešní technika umí odhalit, co se v takových nahrávkách ukrývá.![]()
Mám ještě několik Japonských prvních vydání, ale ty tak necením. Byly to v podstatě pozdější kopie, většinou zvukově upravené.

Desky vycházely po celém světě. Tehdy se prodávaly ve velkých objemech. Nic se nestahovalo, gramofon byl jediný zdroj kvalitního zvuku. Proto se nedá jednoznačně určit, kdo to uměl nejlépe. První vydání ale jsou nejhodnotnější. Většinou mají neošizené obaly / např. Jethro Tull - rozkládací noviny, leporelo, rozkládací obaly a t.d./ Pozdější ekonomické Lp měly jednoduché obaly. Někdy ani zvuk nebyl tak kvalitní.lidumil píše:Píši, že je to titul od titulu jiné. Jsou to jen obecná doporučení a každý si ten svůj "zvukový etalon" musí najít sám. Někomu se líbí první UK presy, někomu japonská vydání. Já mám ze zkušenosti pořadí MFSL-JPN-US-UK první pres/vydání-D první pres a zbytek světa. Jsou LP, která mi stačí i NL vydání a nijak se nepídím po jiných. Jednak je to muzika, která i tak hraje docela dobře, nebo se špatně shání a je za velké peníze a nebo ji zase tak často neposlouchám.
Oh ! Ty jeden kanče !zdenoeddie píše:Dnes som mal cest odpanit 28 rocnu pannu. Este mala blanu na celom tele![]()
Zvuk je krasny, neviem sa dopocuvat![]()
Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 2 hosti