kvalitná hudba na lp

Prostor pro milovníky poslechu LP
Odpovědět
fox
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Re: kvalitná hudba na lp

Příspěvek od fox »

Ale to moje je Camel Mirage first UK press. Zvuk tohoto LP je opravdu excelentní. Nechápu, jak to mohli před 40 léty tak dobře zvládnout. Až dnešní technika umí odhalit, co se v takových nahrávkách ukrývá. *palec*

Obrázek

Mám ještě několik Japonských prvních vydání, ale ty tak necením. Byly to v podstatě pozdější kopie, většinou zvukově upravené.

kite19
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od kite19 »

Tak si idem doobjednať ešte toto, nepoznám ho, ale viem že túto krabičku od cigariet som tam videl.
Chcel by som si objednať nejaké blues, jazz len ja som to veľmi nepočúval a neviem ktoré nahrávky by ma bavili a neotrávili, niečo také na začiatok, ale čo ?
Niečo čo hrá a je to pohodovka.

lidumil
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od lidumil »

Ono je to titul od titulu jiné. Měl jsem první pres Bowieho - Ziggy Stardust a ve srovnání s MFSL první pres těžce pohořel hlavně v prostoru. Stejně tak mám doma Led Zeppelin - Physical Graffitti 1. UK pres a 1. JPN pres a JPN jasně vede. Vím, že MFSL je jiná liga, ale ten rozdíl, i proto JPN vydáním, je poměrně zásadní.

kite19
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od kite19 »

Lidumil:
V tejto téme mi ide o to aby som sa dopracoval ku kvalitným nahrávkam, ja som s LP začiatočník, ale po zakúpení zopár nepodarených nových LP som začal zbierať tieto informácie, pred 3mesiacmi som ani netušil čo je prvý press :D Teraz jeden vlastním a z analógového obdobia, ten zvuk je naozaj dobrý. S LP som začal pred Vianocami, bolo voľno chcel som sa s niečím pohrať, no a potom som si porovnal niektoré CD s LP, záznam na LP mi prišiel lepší a to je podstatné. Nakupujem nové aj staré LP, snažím sa zohnať odporúčané tituly.
Hlavnou pohnútkou bol kvalitný master na nosiči, osobne mi je jedno či je to na LP alebo CD. Mať kvalitnú zbierku hudby, je podľa mňa základ celého hifi, pretože niektorý po tom čo použijú hifi ťažítko, nové hroty, inú koncovku, záslepky na koncovky, počujú zlepšenie, priestor a podobné veci. Ja keď to tam nepočujem, nemením hroty, ale zháňam lepšie vydanie albumu :D, väčšinou to potom počujem aj ja :D
Dnes som kúpil Obrázek

nevedel som čo je to za vydanie, ale teším sa z neho aj keď je z NDR podľa mňa je zvukovo dobré.
Teraz už viem ako vypátrať čo kupujem a vyhnúť sa tomu čo nechcem.

lidumil
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od lidumil »

Píši, že je to titul od titulu jiné. Jsou to jen obecná doporučení a každý si ten svůj "zvukový etalon" musí najít sám. Někomu se líbí první UK presy, někomu japonská vydání. Já mám ze zkušenosti pořadí MFSL-JPN-US-UK první pres/vydání-D první pres a zbytek světa. Jsou LP, která mi stačí i NL vydání a nijak se nepídím po jiných. Jednak je to muzika, která i tak hraje docela dobře, nebo se špatně shání a je za velké peníze a nebo ji zase tak často neposlouchám.

kite19
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od kite19 »

Veď jasné, len v počiatočnej naivite, som si kúpil čokoľvek čo ma zaujalo a bolo to na LP :D Pre mňa v tejto oblasti je strašne veľa neznámeho, veľa výborných interpretov som dlho prehliadal, moderná hudba v 90 rokoch a vysielanie rádií a MTV, ma neoboznámili s interpretmi, ktorý robili dobrú hudbu. Veľa albumov si kúpim len pre zaujímavosť, niekedy sa oboznámim s tým či to môžem počúvať a potom si zoženiem LP.
Súčasná produkcia MFSL, stojí cca 50 eur kus a preto pátram aj po iných tipoch LP a vydaniach, nie je to len o cene, ale za 50 eur riskovať či toho interpreta môžem počúvať alebo nie je dosť drahé :D V starších LP sa dá naraziť na veľmi dobré vydania a tak pátram a čítam čo mi odporučíte.

lidumil
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od lidumil »

Ze současné MOFI produkce mám jen ELP, na ostatní nemám odvahu :-) hledám spíš stará MFSL vydání. Stojí sice dost, ale ten zvuk je paráda. Jsi na začátku dlouhé, ale radostné, cesty :-) tak si jí užívej.

fox
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od fox »

fox píše:Ale to moje je Camel Mirage first UK press. Zvuk tohoto LP je opravdu excelentní. Nechápu, jak to mohli před 40 léty tak dobře zvládnout. Až dnešní technika umí odhalit, co se v takových nahrávkách ukrývá. *palec*

Obrázek

Mám ještě několik Japonských prvních vydání, ale ty tak necením. Byly to v podstatě pozdější kopie, většinou zvukově upravené.
Ještě k tomuto albu. Je to první Uk press, protože toto album nikdy více na LP v Anglii nevyšlo /podle Wikipedie, ale tam se mohou taky mýlit/ . V té samé době vyšlo akorát jedno vydání v USA, ale mělo jiný obal, protože cigaretový velbloud byla chráněná značka. http://en.wikipedia.org/wiki/Mirage_(Camel_album)

Obrázek
Naposledy upravil(a) fox dne 19 bře 2014 19:53, celkem upraveno 2 x.

kite19
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od kite19 »

fox: http://www.dvdbest.sk/lp/130149/camel-mirage-lp-bazar

no ktovie čo je toto zač?
Zatiaľ ho nejdem objednávať, poviem ti pravdu, vôbec to nepoznám, ale zajtra mi majú od nich dôjsť ďalšie LP, tak až po ich vypočutí. Tá LP Slade, bola v dokonalom stave, ale už viem že by to malo znieť lepšie :D, tak uvidím čo mi pošlú teraz, po vypočutí a zhodnotení tých nových LP buď objednám alebo sa na nich vykašlem, je to risk s týmto obchodom, to vydavateľstvo tam chýba.

fox
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od fox »

Napiš tam a zeptej se podrobně na vydání a stav.

zdenoeddie
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od zdenoeddie »

Dnes som mal cest odpanit 28 rocnu pannu. Este mala blanu na celom tele :mrgreen:

Zvuk je krasny, neviem sa dopocuvat *2thumbsup*

Obrázek

fox
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od fox »

lidumil píše:Píši, že je to titul od titulu jiné. Jsou to jen obecná doporučení a každý si ten svůj "zvukový etalon" musí najít sám. Někomu se líbí první UK presy, někomu japonská vydání. Já mám ze zkušenosti pořadí MFSL-JPN-US-UK první pres/vydání-D první pres a zbytek světa. Jsou LP, která mi stačí i NL vydání a nijak se nepídím po jiných. Jednak je to muzika, která i tak hraje docela dobře, nebo se špatně shání a je za velké peníze a nebo ji zase tak často neposlouchám.
Desky vycházely po celém světě. Tehdy se prodávaly ve velkých objemech. Nic se nestahovalo, gramofon byl jediný zdroj kvalitního zvuku. Proto se nedá jednoznačně určit, kdo to uměl nejlépe. První vydání ale jsou nejhodnotnější. Většinou mají neošizené obaly / např. Jethro Tull - rozkládací noviny, leporelo, rozkládací obaly a t.d./ Pozdější ekonomické Lp měly jednoduché obaly. Někdy ani zvuk nebyl tak kvalitní.
Vydání MFSL patří určitě mezi nejkvalitnější, ale vycházely zde provařené věci, které mám tisíckrát přehrané a už mě zas tak moc nezajímají. Například P.F., L.Z. a t.d. Vždyť na vinylech je, aspoň pro mne, tolik neznámé hudby. Někdy objevím kapelu, která vydala jenom jedno nebo dvě LP. Prospero by určitě mohl povykládat. Škoda, že u nás nejsou na bleších trzích staré vinyly tak dostupné jako například v Anglii.

fox
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od fox »

zdenoeddie píše:Dnes som mal cest odpanit 28 rocnu pannu. Este mala blanu na celom tele :mrgreen:

Zvuk je krasny, neviem sa dopocuvat *2thumbsup*

Obrázek
Oh ! Ty jeden kanče ! :lol:

kite19
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od kite19 »

zdenoeddie:
A kde nakupuješ tie panny? :D teda ak to nie je tajné

zdenoeddie
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od zdenoeddie »

Vacsinou na ebay, discogs apod. Tato posledna mi chybala do kompletnej diskografie JP z 80. rokov.

Odpovědět