kvalitná hudba na lp

Prostor pro milovníky poslechu LP
Odpovědět
kite19
Kontaktovat uživatele:

Re: kvalitná hudba na lp

Příspěvek od kite19 »

Spyon:
Nič v zlom, ja som tiež dosť konfrontačný človek, ale v týchto internetových diskusiách to beriem s rezervou. Pri tom množstve LP, by si mohol nejaké pustiť :D, musíš mať parádnu zbierku :D Ja som s tým len nedávno začal a hneď som mal zlú skúsenosť s novým audiophile vydaním LP, tak som poprosil skúsenejších čo zháňať. Prehrabával som sa po antikvariátoch a tam samá Moravanka a podobne - možno je to nahrané dobre, ale dychovka ma za srdce nechytá :D Tiež som sa v tomto vlákne dozvedel o špičkových interpretoch o ktorých som ani netušil, som z inej doby.
Vintage sa páči aj mne a veľmi.

Napr. Fox, ten keď niečo dá, tak je to pre mňa berná minca.

spyon
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od spyon »

Kite...V poho...muziku poslouchám odmala...klasické hardrockové věci..na kazetách, páscích, elpíčkách...pak sem se samozřejmě nechal zblbnou CD a home theatre erou...a pak velký oblouk zpět k vinylu...

Díky nějakým aktivitám se zámořím si umím dovézt vintage elektro věci které mně zajímají i desky......a nutno říct, že díky tomu jsem "objevil" plno dobrých starých kapel...

Pro někoho malá násobilka, pro mně nové kontinenty..za což je mi tedy stydno :oops: Namátkou Savoy Brown, Bloodrock, Quicksilver messenger, James gang,Atlanta rhytm section atd atd.

A jak sem ho nikdy neposlouchal tak už sem i v jazzové "pasti"...Pat Metheny, Stanley Clarke, Weather Report, Billy CObham...

Steve Wilson.. neznám, netuším, vzgůglím, poslechnu, , uvidím...každý tip dobrý... *thumbs up*
Naposledy upravil(a) spyon dne 01 bře 2014 21:53, celkem upraveno 1 x.

Foxy
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Foxy »

Musím souhlasit s foxem, všechny jeho jmenovaná alba vydaná v současnosti, tu také mám a hrají naprosto skvěle.

lidumil
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od lidumil »

spyon píše:Starý americký analog je nepřekonatelný....toť asi vše..doplním..v kombinaci s odpovídajícím aparátem...
Asi jak co. Měl jsem první US pres Deep Purple "Machine Head" a hrůza, evropské jakbysmet. Pak se mi ale dostal do ruky Japončík a najednou to hraje. A bomba největší jsou MFSL.

fox
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od fox »

Taky mám hodně japonských. Některé se mi zdají ostré. Já si myslím, že velmi dobře hrají anglické první vydání. Ty ale stojí mnohem víc, než Japonci. Mám Camel - Mirage. To hraje naprosto skvěle. Možná nejlíp z celé sbírky. *palec*
Taky první vydání od Classic Records - Led Zeppelin, Genesis, Peter Gabriel ... Pozor ale na pozdější pressy, ta hrají špatně. Ty první na ebay stojí přes sto dolarů.
http://www.ebay.com/itm/CLASSIC-RECORDS ... 4d18acdbed
Naposledy upravil(a) fox dne 01 bře 2014 22:40, celkem upraveno 1 x.

kite19
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od kite19 »

Dosť často nakupujem cez internet, lebo v obchodoch toho veľa nedržia. Veľmi ma potešil príspevok Foxa, nakoľko, nie vždy internetové obchody uvádzajú aj výrobcu(vydavateľa), teda skôr ho neudávajú. A pátrať pri každom výrobku čo to môže byť za vydanie, ma už otravuje.
Týchto tém je na fóre viac, ale aj tak nakopírujte sem aj obchody, kde sa to oplatí nakupovať. Zjednoduší to nielen môj život, každý kto sem klikne si to isto popozerá a nájde to svoje *bravo*

lidumil
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od lidumil »

fox píše:Já si myslím, že velmi dobře hrají anglické první vydání. Ty ale stojí mnohem víc, než Japonci.
Zase je to kus od kusu - mám první anglické vydání D.Bowie - Ziggy Stardust a pak to samé MFSL a hádej, co hraje líp? Jetro Tull - Passion Play 1. UK pres a JPN - Japonec vychází pro mé uši líp.

fox
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od fox »

Není na to jednoduchá odpověď. Mám pár Japonců a ty se nedají vůbec poslouchat. Japonské vydání jsou kopie. Skoro každý titul byl vydaný několika vydavatelstvími, každé mělo jinou kvalitu.Na ebay se taky liší cenou. MFSL je jiné kafe. Nejenom u LP. *2thumbsup*

lidumil
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od lidumil »

Zase je to kus od kusu. Ale někde jsem četl, že japonská vydavatelství si dělají matrice samy z původních pásů. Jen to nemůžu dohledat.

spyon
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od spyon »

Jasně japonci jsou zvukově luxusní...otázka je jestli už není "čisté" až moc....jinak mně ale Machine Head přijde zvukově relativně v poho...oproti třeba IN rock...s tím se teda ve studiu fakt moc nemazali... *taktone*

fox
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od fox »

Japonské desky se především vyznačují tichem mezi skladbami. Evropské i americké mezi skladbami mnohdy hučí. Desky z Japonska jsou většinou v dobrém stavu /majitelé si jich asi víc hleděli a hráli je na kvalitnějších přístrojích/, mají obaly z tuhého kartonu. Z Anglie i USA už nekupuji LP s ohodnocením "excelent", protože mi připomínají posezení u táborového ohně, zatím co u japonských je to ještě pořad v pohodě. Ale nepohrdnu kvalitní nahrávkou, ať pochází odkudkoli. Mám například karton The Beatles Collection vydaný v Itálii a jeho kvalita je velmi dobrá.

TJK
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od TJK »

Spyon: Tu o potrefené huse předpokládám znáš :mrgreen: ... Jinak těch 3.500 desek tak trochu závidím. *fnuk*
Co se týče kvality výlisků tak musím řict že mě nejvíce sedly asi taky Ameriky. Hrají úplně jinak než evropská vydání... tak jakoby od podlahy... Japonce jsem si teďka nějaké objedal tak jsem zvědav. Co se týče CD pár ripů taky mám a je pravda že hrají jako z praku.

kite19
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od kite19 »

Obrázek

Túto LP som si kúpil ako zaujímavosť, niekde v bazáre Motown Record. Tá platňa je vizuálne úplne dokonalá a všetky tri, nie je na nich ani ťuk.
Ani raz som to nedokázal dopočúvať celé, jej zvuk mi neuveriteľne lezie na nervy, neviem čím to je. Limited edition :D
To len tak pre zaujímavosť.

kubas
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od kubas »

Možná bys měl zkusit nějaké lp od MICHALA TUČNÉHO.

Odpovědět