kvalitná hudba na lp
Re: kvalitná hudba na lp
Jen tak náhodou...
Nevlastní tady někdo LP Amy Winehouse - Back in Black? Uvažuji o koupi, ale opět se bojim že nalétnu na cédéčkový mastering. Díky za info.
Nevlastní tady někdo LP Amy Winehouse - Back in Black? Uvažuji o koupi, ale opět se bojim že nalétnu na cédéčkový mastering. Díky za info.
Tu Amy náhodou mám, ale nevím jak poznat jestli s jedná o cd mastering.
Kdybych měl hodnotit kvalitu zvuku tak to není nic extra, ale mám i horší, ale i lepší ( mnohem lepší
)
Jen bych chtěl upozornit, že nemám srovnání s CD a tak nemohu plně posoudit kvalitu !
Abych se přiznal, docela pochybuji, že by dělaly speciální analogový mastering u takového to alba, ale třeba se mýlím.
PS.: třeba taková Loreena McKennitt - The wind taht shakes the barley hraje lépe.
Kdybych měl hodnotit kvalitu zvuku tak to není nic extra, ale mám i horší, ale i lepší ( mnohem lepší
Jen bych chtěl upozornit, že nemám srovnání s CD a tak nemohu plně posoudit kvalitu !
Abych se přiznal, docela pochybuji, že by dělaly speciální analogový mastering u takového to alba, ale třeba se mýlím.
PS.: třeba taková Loreena McKennitt - The wind taht shakes the barley hraje lépe.
Musím se přiznat že nechápu terminus technikus "cédéčkový mastering". To album je prostě uděláno z digitálu. Jako podklad rozhodně neslouží CD. Tak to prostě je... Hotovo.
Cédéčkový mastering chápu tak, že je master "ořezaný" pro potřeby CD a ne jako dřív "bez ořezu".
Myslel jsem to přesně tak jak říká Lidumil. Moje představa je taková že prostě CD a LP jako rozdílná technická řešení mají každý své potřeby. Poměrně běžně se dnes dělá že studivá nahrávka projede masteringem pro potřeby CD a poté je tento mastering šoupnut i na LP. Ono to hraje, jenže jak....Ty lepší zvukový inženýři proto věnují studiovému záznamu takové úpravy aby vyhovovali specifikacím a limitům LP. Teda aslepoň to je moje představa, a na sto procent vím že některé alba se takhle dělají.
Pôvodne tá téma hovorila o tom istom, len to nebolo pomenované. Kúpil som zopár nových LP, kde nie je zvukovo nič naviac oproti CD, až na občasné puknutie od prachu, vtedy nemá význam to kupovať a ak tak len z nostalgie. Pre mňa sú riešením buď staršie bazárové LP alebo LP od vydavateľov, ktorý ten master upravia pre LP. Dobré netové obchody uvádzajú aj vydavateľa LP a potom sa už dá vypátrať ako to je
Ani mne sa nechce robiť detektíva pri nákupe, ale nič iné ti nezostáva, iba ak počkať kto si daného interpreta kúpi a napíše ako to počuje.
Podle zahraničních diskuzí to vypadá že US press hraje otřesně a proto američani nakupují UK press (ovšem z Loděnice
). Podle diskutérů je Evropská verze lepší než CD, jenže veřte tomu. Holt si ho asi koupim a budu si muset udělat obrázek sám.

Ten, kdo má rád moderní muziku, šmrncnutou jazzem, tomu doporučuji zpěvačku Kari Bremnes. Navíc je to i pohledná ženská. https://www.google.cz/search?q=kari+bre ... 40&bih=695
Zde rád nakupuji. Má dobré ceny a nízké poštovné. Pozor na clo. U jednoho titulu ale nehrozí. http://www.ebay.de/itm/BREMNES-KARI-OVE ... 19e9be198a
Táto LP je príklad, ako neskúsený človek môže zanevrieť na celý gramofónkite19 píše:
Túto LP som si kúpil ako zaujímavosť, niekde v bazáre Motown Record. Tá platňa je vizuálne úplne dokonalá a všetky tri, nie je na nich ani ťuk.
Ani raz som to nedokázal dopočúvať celé, jej zvuk mi neuveriteľne lezie na nervy, neviem čím to je. Limited edition
To len tak pre zaujímavosť.
Možno napíšem hlúposť, ale osobne mám pocit že danná hudba, ( veľa nástrojov, orchester ...), znamená príliš veľa informácií v drážke LP a z tohto dôvodu, sa tá odchýlka na prenoske prejavila najviac na tejto konkrétnej platni. Môže to byť pravda, alebo je môj dojem mylný?
Stále mi tam niečo vadí, ale už viem, že sa s tým musím pohrať, teda ak ma niekto nevyvedie z omylu:D
Vyzkoušej si ještě pohrát s VTA. Zvedej ho tak dlouho, pokud nebudou ubývat basy nezkreslovat výšky. Já jsem ho taky nedávno zvýšil a hraji i desky, které hrály na prdlajs. A když jsem kontroloval nastavení na desce HN, tak vyšlo dobře. Dokonce ubylo prskání a sykavky.
Některé LP hrají slušně na jakem koli gramci, některé jenom na perfektně seřízeném.
Některé LP hrají slušně na jakem koli gramci, některé jenom na perfektně seřízeném.

Blacfield - limitovaná edice 0657/2000. Úžasná pohodička.
Na druhém LP nahrávka dvou skladeb s rychlostí 45 ot/min.
Lidumil, Kemo: Jsem názoru že podklad pro LP (novodobé) je podobný jako na nezmršené SACD (ne přebuzené jako je třeba A trick of Tail). Remaster pro CD se přebudí pro potřeby rozhlasu, autoradia, ťam-ťonk supa hifi a hluchoně. On to není ani tak zvuk jako hluk. On je to třeba rozdíl když si pustím CD a "ohulím ho" nedá se poslouchat a rve uši. Když ohulím třeba i novodobý remaster DSOTM nebo WUWH vlaje mi pytel. 
Fox: Keď mi to bude aj po ďalšom nastavovaní hrať zle, tak ju pošlem tebe a ak bude dobrá tak si ju necháš a ak tak ju vyhodíš.
Nemám už na to nervy na to nastavovanie, s niektorými LP som nadmieru spokojný a po zmene prenosky už ani nečakám nejaké extra zlepšenie, ak to bude výrazne lepšie tak ma asi tresne o zem od radosti
Táto LP, to je pre mňa záhada, uvidím, v momente keď bude hrať dobre, tak gramofón bude nastavený referenčne 
Nemám už na to nervy na to nastavovanie, s niektorými LP som nadmieru spokojný a po zmene prenosky už ani nečakám nejaké extra zlepšenie, ak to bude výrazne lepšie tak ma asi tresne o zem od radosti
Chce to pevné nervy. S novou přenoskou, až se rozehraje, to bude hrát mnohem lépe. Benz ACE je šupa. 2MRed je základ.
Jaké máš phono ?
Jaké máš phono ?
- Dinosaurjr
- Kontaktovat uživatele:
- Vybavení
Jazzové pasti a pastičky:spyon píše: A jak sem ho nikdy neposlouchal tak už sem i v jazzové "pasti"...Pat Metheny, Stanley Clarke, Weather Report, Billy CObham...
Steve Wilson.. neznám, netuším, vzgůglím, poslechnu, , uvidím...každý tip dobrý...
Miles Davis - Kind of Blue 1959, The best of Miles Davis Warner Bros 1985-1991
John Coltrane - Blue Train 1957
Dave Brubeck - Time Out 1959, Time Further Out 1961 (=> to maj v Bontonlandu)
a další kamarádi Wynton Marsalis, Chet Baker, Charlie Parker, Horace Silver, Nat Cole King, Paco de Lucia, Zappa... a taky třeba "popík" Diana Krall - The Look of Love 2001, The Girl in the Other Room 2004 i novější LP