kvalitná hudba na lp

Prostor pro milovníky poslechu LP
Odpovědět
Prospero
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Re: kvalitná hudba na lp

Příspěvek od Prospero »

kemo87 píše:Jen tak náhodou...

Nevlastní tady někdo LP Amy Winehouse - Back in Black? Uvažuji o koupi, ale opět se bojim že nalétnu na cédéčkový mastering. Díky za info.
Muzes byt klidny, mastering je dobry a tak tahle placka hraje velmi dobre.
Jedine, co by (mozna) mohlo delat problem je skutecnost, ze je to pomerne tlusty 180-ti gramovy vylisek a tak bude (mozna) treba nastavit VTA.
Potom je to pochoutka. ;)

feco64
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od feco64 »

fox píše:Obrázek

Ten, kdo má rád moderní muziku, šmrncnutou jazzem, tomu doporučuji zpěvačku Kari Bremnes. Navíc je to i pohledná ženská. https://www.google.cz/search?q=kari+bre ... 40&bih=695

Zde rád nakupuji. Má dobré ceny a nízké poštovné. Pozor na clo. U jednoho titulu ale nehrozí. http://www.ebay.de/itm/BREMNES-KARI-OVE ... 19e9be198a
Fox na tovar kúpený v rámci EU sa nevsťahuje clo. USA, CA, JAP je už iná káva. Na slovensku je bezcolný limit cca do 100€ vrátane dopravy.

lidumil
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od lidumil »

Pozor, onen obchod je ve Švýcarsku, tam je to poněkud jinak.

fox
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od fox »

Ano, ze Švajcu se platí clo, ale prodejce má tak malé poštovné, že se vyplatí kupovat po jednom kuse. Za dvoják 2 x 180g chce necelé tři eura. :D Kdyby u nás bylo tak levné poštovné, to by bylo něco !

Teď jsem zjistil, že je z Basileje. Ta leží na hranicích. Možná, že to posílá od z Německa, tím pádem žádné clo nehrozí.

lidumil
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od lidumil »

Bral jsem od něj kdysi a bylo to ze Švýcarska. Ale dnes to může být úplně jinak. To byla jen reakce na příspěvek "feco64".

fox
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od fox »

Já rozumím. Ale kdysi jsem se taky vy..pal. Koupil jsem staré CD k vůli laseru za "výhodnou cenu". Neuvědomil jsem si, že ze Švýcar se platí clo a nestačil jsem se divit, když jsem ho na poště musel doplatit. Když připočtu ještě poplatek za převod valut, tak ta koupě zas tak moc výhodná nebyla. *headbang*

lidumil
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od lidumil »

*offtopic* Já jsem na tom stejně a od té doby si to pamatuju. Koupil jsem tam reciever a nestačil se taky na poště divit. A navíc mi ten doveda ustřihl u síťové šňůry koncovku :o

dekac
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od dekac »

Ad Švajc: koupil jsem od soukromého prodejce preamp a samozřejmě jsem si pozdě uvědomil tu "krásu" EU a neutralitu Švýcarska.Prodejce bydlel pár km od hranic s Francií a na moji prosbu jestli by preamp neodeslal odtamtud reagoval velice vlažně...je to protizákonné.Nakonec jsem to vyřešil přes známé ze Švýcarska. Někteří možná toto téma pamatují jak jsme to zde řešili.
Ad LP: konkrétně Japan .Pro mne zklamání.Uječené výšky a skoro žádné basy. Nedávno jsem si z nostalgie pořídil japonce Kim Wilde Select (mám tu samou v orig.vydání) a porovnání dopadlo 1:0 pro původní.Je fakt,že mezi skladbami je skoro nulový šum a praskot,ale muzika je "tenká" a uječená.
Není to jen jedna Japan co mám.Namátkou Saxon,Mike Oldfield a pocit stejný jako u Kim Wilde. Pro mne je tento zvuk nevyhovující.Naposledy jsem poslouchal od Pantonu Abraxas Box a to je úplně jiná liga.Tak samo Redl a AG Flek.Opusácké jsou jak které-prostě šul nul...no a u Supraphon to samé.Olympicy mám všechny a hrají obstojně a docela i dynamicky.
Jinak pro úplnost : hraji na PJ xperience a přenosce Ortofon 2m Bronze,ale pokoukávám po 2 mých favoritech a to Benz Micro ACE popř.Dynavector 10x.Je to ale o penězích a navíc pro mne střelba od boku.Slyšel jsem je hrát u známých,ale na jiném gramci ,s jinou aparatůrou.... .

fallu
Kontaktovat uživatele:

U2 Joshua tree

Příspěvek od fallu »

Nemáte někdo náhodou tip na dobrý press tohoto alba?Mám starej českej výlisek. Nevíte náhodou jaké je to remasterované LP? na CD pěli docela chválu, ale trošku mě zaráží "digitaly remastered".
Dík

Prospero
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Prospero »

Mam prvni nemecke vydani (oteviraci obal) z roku 1987 a hraje mi to dobre.
Porovnani s jinymi ale nemam (kamarad ma stejnou), takze je tezke radit. :roll:

(Island Ariola - 208 219)

kite19
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od kite19 »

Obrázek

1981 Virgin Record - veľmi dobré, ešte tak vedieť ako sa zisťuje čo je to za vydanie

kite19
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od kite19 »

To som riešil, ktorý je to press, aj tu je taká téma, nejak neviem obsluhovať tú stránku. Je tu taká téma na fóre, že ako zistiť ktorý je to press, v tej téme sú dva odkazy ani tak neviem ako sa k tej informácii dopracovať :D Tomu sa povie d...l na nete :D

fox
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od fox »

Pokud je na obalu desky např. V2185 mělo by to být první UK vydání teto desky. Měla by tu být jistota, že je to původní nahrávka /neprzněná/pozdějšími úpravami.
Face Value ‎(LP, Album, Gat) Virgin V2185 UK 1981
Na konci desky blízko etikety mám na 1.straně / vyryto do matrice a otištěno na vinylu/ A1, na druhé straně B1. Takové vydání jsem ve své diskotéce objevil jenom jedno. Taky jsem za ni dal asi 40 liber.
Pokud se mýlím, tak mě někdo laskavě opravte.

kite19
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od kite19 »

Foxi, tak ja som za neho dal nejak 8 Eur :D, mám to čo si napísal, je tu téma " jak poznám první press?" a tam išlo o Pink Floyd, bolo tam viac informácií o albume a tak. Tuto mi to vyhodilo v poradí a tipoval som, že ak je to na vrchu tak ...
Už podľa obalu som tipoval že kupujem dobre, a aj LP je v skvelom stave, hneď som si poobjednával z toho bazáru ďalšie. Vždy objednám na skúšku, či sa to oplatí a tento obchd je asi dobrý, len tam nie je pri bazárových identifikácia vydavateľstva, akurát či je to licencia alebo import.
Ty sa nemôžeš mýliť a aj keby sa mýlil, tak ho neopravujte, pokazí mi to radosť.

Odpovědět