Nova audio suprava

Prostor pro milovníky poslechu LP
Odpovědět
barri96
Kontaktovat uživatele:

Nova audio suprava

Příspěvek od barri96 »

Zdravim,
rozhodol som sa trosku investovat do zvuku. Vzdy som bol velkym fanusikom kvalitneho zvuku, ci uz zo samotneho zdroja alebo kablikov a bedni z ktorych to vsetko vychadza,a zaroven som vzdy chcel doma gramofon a starat sa o platne. Kedze som vsak amater zaciatocnik, chcel by som od rozumnejsich ludi pozehnanie, popripade odporucanie :)
gramofon: http://www.alza.sk/pro-ject-essential-i ... lternativy
AV receiver: http://www.alza.sk/pro-ject-essential-i ... lternativy
repro: http://reprosustavy-a-reproduktory.heur ... amo-c-607/
Je to vsetko co mi na zapojenie a posluch staci,alebo treba nejake komponenty dokupit? Chcem to ako odrazovy mostik na par rokov do dalsich sfer hifi sveta.
Za vsetky navrhy dakujem :)

lubin
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Re: Nova audio suprava

Příspěvek od lubin »

Na AV Receiver máš špatný odkaz.
Zjisti si, zda je zmíněný Pro Ject s phonopředzesilovačem, nebo zda ho máš v tom AV zesíku (asi ne).
Pokud ne, potřebuješ ještě phono předzesilovač, pak by to mohlo být všechno, kromě kabeláže, ale to víš. To, co tady chceš, bude hrát tak, jak nastavíš dobře gramec a jak si pohraješ s bednama v prostoru (samozřejmě když pominu komponenty samotné, které neznám). Nastavení gramce je někde na foru velmi dobře zpracované ke stáhnutí.

Přeji hodně štěstí při výběru a dobrou muziku!!!

S499_1023
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od S499_1023 »

Já bych každopádně ke gramofonu a obecně ke stereu nevolil AV rekývr ale stereo zesilovač nebo receiver. Hraje to za stejné peníze minimálně o třídu líp a jako bonus máš v 99% phono předzesilovač v ceně.

barri96
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od barri96 »

Diky moc za vsetky pripomienky.¨
Ten AV receiver: http://www.luxusni-elektronika.cz/zbozi ... tAodcl4ArQ
Ide o to,ze oco mi chcel spravit radost,a preto mi tie bedne a receiver uz zakupil (pre pripadne zapojenie TV a tak), takze s tym moc nepohnem. Gramofon si idem este len kupovat,ale tam ten problem teda zrejme nebude. Co som cital,tak ani gramofon, a asi ani ten receiver phonopredzosik nemaju,ale keby mi to potvrdite na 100% tak by som bol rad :D Takze mate nejake tipy na nejaky ten predzosilovac?

S499_1023
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od S499_1023 »

Nechcem Ti spôsobiť predčasné sklamanie, ale práve táto Yamaha je na stereo dosť strašná. Kúp si teda gramofón o vstavaným predzosilňovačom (Essential II Phono USB) ale počítaj s tým, že neskôr budeš chcieť nechať ten receiver len na kino a na stereo použiť iný zosilňovač - kľudne tiež Yamahu, i tú najlacnejšiu A-S 201 alebo receiver R-S 201, všetko bude v stereou hrať o svetelné roky lepšie ako tá RX-V.

barri96
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od barri96 »

Tak si asi predlzim cakaciu dobu na gramofon o jednu vyplatu :D Je pravda ze Jamo tam v diskusii moc vychvalene neboli,ale tak co uz, v priebehu mesiacov nejak nasporim,a postupne pomenim aj ten zosilovac a potom bedne. Vdaka za konstruktivne pripomienky a kludne piste ak mate co :)

vlado222

Příspěvek od vlado222 »

pipis píše: ...Kdybych měl poradit levné dobré repro, tak v této cenové hladině určitě 2p. regálovky, klidně i bazar kde se dá pořídit spousta výborných kusů.
Pokud nové, pak bych ti doporučil Project Audio Speaker 5 - tyhle bedny hrajou neskutečně, cena za pár 7tisíc. Výborný zvuk i design. Jsou krásně
malé, v líbivém piano laku - černá, červená, bílá a můžeš je mít jak na poličce, tak na zdi, nebo na stojanech. Na webových stránkách výrobce
najdeš víc - recenzi i parametry. Má je moje sestra doma asi 2 roky i já a jsou návykové.
Jedny sú tu na predaj -> http://hifi.slovanet.sk/bb/viewtopic.ph ... highlight=

barri96
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od barri96 »

Ach jaj, akurat ste ma tu teraz zneistili :D Lebo tie projekty su tam za luxusnu cenu cez inzerat,tak neviem ci kupit najskor tie a potom gramofon,alebo najskor gramofon a potom repraky. Ale kedze prvorada je muzika,tak to vidim asi na variantu c.2 .

lechos
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od lechos »

Ten phono preamp sestavíš doma na koleně, bez znalostí, měřáků a nastavování...stačí mít a udržet v ruce trafopájku, cena kompletní stavebnice s návodem nepřesáhne 200 Kč + nějaké to poštovné. Zašlu odkaz pokud bude zájem. Zvukem a kvalitou se vyrovná průměrným interním předzesilovačům pro gramo instalovaným do starého vintage zesíku či receiveru.

skyw
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od skyw »

lechos píše:Ten phono preamp sestavíš doma na koleně, bez znalostí, měřáků a nastavování...stačí mít a udržet v ruce trafopájku, cena kompletní stavebnice s návodem nepřesáhne 200 Kč + nějaké to poštovné. Zašlu odkaz pokud bude zájem. Zvukem a kvalitou se vyrovná průměrným interním předzesilovačům pro gramo instalovaným do starého vintage zesíku či receiveru.
Sice v diskuzi zapojen nejsem, ale zájem o zaslání odkazu bych měl já :) také potřebuji phono preamp za pár šupů.

matkop
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od matkop »

Dobrý den pánové,potřeboval bych radu!-Chystám se pořídit si gramo-předzesík,zhruba do 10000 a rád bych,jestli by jste se se mnou nepodělili o své zkušenosti!--v mém kenwoodu ka 7300 je phono sekce dobrá ale přeci jen bych rád trochu něco víc!)---uvažoval jsem samozřejmě o kusech pro-ject,především pak lampovém "tube box s" a též mne taky velmi zaujal a to i vzhledově "vincent pho 8"!--je jich samozřejmě víc,po kterých se dívám(thorens,dynavector,nad,cambridge audio apd!) a proto bych rád vaše názory,co je tak nejoptimálnější za tuto cenu!---pokud by cena vámi doporučeného zesilovače,lehce přesahovala onu částku 10000,nic se nedějě!)---mockrát vám děkuji,přeji pěkný večer a především poslech! ;)

lubin
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od lubin »

Za mě PJ Tube Box SE II (třeba z druhé ruky) a přeosadit lampama Gold Lion Genalex Gold Pin. O ničem lepším do patnácti nevím.

matkop
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od matkop »

Ahoj,-díky i tobě za tip!--pokusím se dobrat k optimální alternativě! ;)

MB
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od MB »

Zosilovač je vintage, RIAA tam nemusí byť vobec špatná, ale možností je aj tak hodne, netuším aký maš zvyšok retazca, a či nebude napríklad rada S málo alebo aj priveľa.
Ja by som skúsil íst vyšsie aspoň do rady DS u Pro-jectu, či už Phono Box DS, Phono Box DS+ alebo ak vyslovene požaduješ lampy tak Tube Box DS.
Popíš aký máš gramofon, prenosku, ramienko, repro...

Odpovědět