Ortofon OM 10e a vymena hrotu

Prostor pro milovníky poslechu LP
Odpovědět
LPS11
Kontaktovat uživatele:

Ortofon OM 10e a vymena hrotu

Příspěvek od LPS11 »

Zdarvim ve spolek, na svem Pro-Ject Debut Carbon mam Ortofon OM10 a zvazuji ze uz vymenim hrot, ktery uz ma neco najeto. Ale premyslim, jestli by melo i nejaky efekt rovnou dat hrot OM20 ci OM30. Mate nekdo naposlouchane zkusenosti? Vyplati se to? Pripadne nejake zkusenosti s nakupem alternativnich hrotu? Preci jen hrot OM20 stoji prez 4 litriky.

Diky za kazde info. At se Vam to toci o106.

efičák
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Re: Ortofon OM 10e a vymena hrotu

Příspěvek od efičák »

LPS11, nikdo z kolegů nepíše, asi jsou mnohem dál a tak ti napíšu jako laik s levným hifi.
Předně gratuluju, že tě LP baví a badaš dál. Pohyblivé magnety hrát umí, taky mi ladí vice s Debutem, než ho cpat MC přenoskou, co by zdůraznila cenový kompromis v konstrukci.

Přímo o lepších hrotech OM prenosky se docteš na vinylengine, lencoheaven a dalších diskusich.
Uživatelé v něm chválí OM30, jako lepší variantu než Ortofon 2M Blue nebo bronze.

Zkus si to vyhledat. Myslím že starý model OM je univerzální pro lehčí ramínko Debutu, zvuk měděných vodičů mám raději a kapacita má velkou vůli i pro méně vhodné phono kabely.

Můj druhý typ je Audiotechnica 95 s výměnnými hroty, jen kapacita se musí vejit nekam k 100 pF, aby hrála dobře.

LPS11
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od LPS11 »

Ahojky,

moc dekuji za odpoved. Cely vikend jsem v tom lezel, prolezl fora, diskuze, rady a kde co... Celkove bych se mozna klanel vice k Audio Technica AT VM95ML v ramci vsech pro a proti. Co na to rikas? Bude to ladit s Pro-jectem? Uplne se mi nechce odchazet od Ortofonu, ale v ramci shrnuti hodnot, to pry je veliky skok v kvalite prednesu hudby.

Diky L.

efičák
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od efičák »

Co je pro tebe správně ti neporadím.
Mě se dlouho libila Ortofon Alpha co se dá sehnat jako 530, excelentní dynamika.
OM5e, neutrální a vhodná na klasiku.
2M Blue velký skok oproti Red.

Hrot OM20 je za 4500 a to už je jako 2M blue.
Jeden manik přesto tvrdí, že s Technics 1200 je OM20 mnohem lepší. Mám problém se sykavkama, raději hladší průběh než občasný výboj.

Na jiném gramci se osvědčila AT 95 tak hodně, že nebýt lásky ke klasické, není o čem přemýšlet.
Pak mám AT 91, novou s sférickým hrotem a taky dobré jen bez detailů.
95 ML bude přesnější s více vyskama a záleží na celém řetězci, tvému vkusu a průběhu slyšení. Viděl sem inzeráty na zánovní kusy, možná se to nelibilo někomu.

Kdybys mohl navštívit nějaké kolegy ať si uděláš představu co bys rád je vic než psaní.

LPS11
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od LPS11 »

Ahojky,

moc Ti děkuju za reakce a nasměrování k jakémusi dokonalejšímu zvuku. Pročetl jsem kvanta diskuzí, zkouknul hromadu videí a nakonec jsem se vydal japonskou cestou – konkrétně AudioTechnica AT-VM95ML. Úplně se mi nechtělo opouštět stáj Ortofonu (mám je na všech ostatních gramcích a dobre je znam), ale udělal jsem opravdu dobře.

Po důkladném geometrickém nastavení a všech potřebných „indiánských tancích“ jsem položil desku a… rozednil se den. Jako by mi někdo sundal nějaké fólie nebo záclony z reprobeden. Teď to hraje jak kráva. I staré desky znějí úplně skvěle.

Je to perfekto – je slyšet opravdu propastný rozdíl mezi kanály, objevují se další nástroje, činely, triangl, zvonky… všechno je nějak jasnější a čitelnější. Vypadá to, že jsem udělal správnou volbu, a každému, kdo váhá, můžu jen poradit: Jděte do toho, vyplatí se to!

Díky moc.

efičák
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od efičák »

Ahoj LPS11,
Gratuluju k indiánským tancům. Já blbě vidím a ruce se klepou.
Tak velkou spokojenost s AT95ML po slušné OM10 sem nečekal. Dobře žes spokojen.
A taky se docteš, že nejlepší AT95 je s kuželovým hrotem kvůli charakteru... Pro pár fandů. ML umí vykřesat zvuk z ohranych desek. Je fajn zahrát slušně z Suprafon, Panton a už hodně hoblovaných desek po krystalkach s pritlakem 5g. a vice.

Nepíšeš nic o kapacitě, která umí Audiotechnikam pozdvihnout výšky.
Jaké je phono?

Kamarád si vylepšil PJ Debut Carbon kabely ramínka protože je rychlý a šikovný. Kovový talíř podlepil tlumením čím snížil hluk a z gramce pro začátek je fajn mašina do menšího systému s integracem NAD. V šupleti byla Ortofon Turbo. Výsledek výborný, dynamický s neutrálním charakterem .

Určitě bys dobře spároval i jiné značky a modely. AT má výhodný kousek a líbí se mi, že nejsou nenažraní.

LPS11
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od LPS11 »

Ahojky, jasan, pardon doplnim. Hnedle uvedu jake mam phono? Cela moje Berlinereho soustava se sklada:
Gramo: Pro-Ject Debut Carbon + Auditechnica AT VM95ML a Ortofon OM10
predzesik: Pro-Ject Phono Box
Zesik: SONY neco jiz pomerne starsi vyroby
Repro: 3pasm. sloup. JAMO + pas. SUB

Asi uplne nic moc pro specialni audifily, ale mne to tak nejak postacuje. Na me usi a me moznosti a ten volny casek, co na to zbyva, asi OK. Akorat, pokukuji casem po lepsim zesiku.

Diky a mej se.

At se nam to toci o106

Odpovědět