Phono preamp

Prostor pro milovníky poslechu LP
HighEndTom
Kontaktovat uživatele:

Phono preamp

Příspěvek od HighEndTom »

Prosím ,jak obstojí phono board Ad-20 Accuphase vs např. preamp Transrotor,porovnával někdo AD-20 s něčím dalším?
Stojím před problémem jaky preap k Accupsase E-460.Docela mě to tlačí,už mám vybraný gramofón ZET1,Jelco a cadenza black.

efičák
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Re: Phono preamp

Příspěvek od efičák »

Ahoj Tome.
Jsem jen laik, snad napíší elektronci.
V phonu od Transrotoru vidím operáky, a na jedný fotce od Accuphase vidím hezký "čepičky" diskrétních tranzistorů, v tom by mohla být výhoda.

Ale pak záleží jak si to sedne s přenoskou a jak je phono konstruované.
Pocitově je phono od gramce laděné ve stejném kovovém lesku a tím jednotné.

Výhoda karty AD 20 je v "neviditelnosti", jednoduchosti a minimem kabelů.
Nelze-li ozkoušet testem někde v Německu nebo na Slovensku?

Ortofon Cadenza Black je pěkně rafinovaná přenoska, vysoko postavený model.
Nevyužít jí, by byla škoda.¨Doporučit Ti něco nemohu, jen za sebe bych zvolil jednoduchost karty.

Těším se, jestli nám napíšeš víc o zkušenostech s provozem Tvého aparátu.

Obrázek

Prospero
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Prospero »

Slysel jsem tu kartu pred par lety v nejakem nizsim modelu ACP (260, 360?) a musim rict, ze se mi to velmi libilo. (Prenoska tenkrat byla, myslim, VDH „The Frog“.)

Jak pise efi – je to poctivy, „diskretne postaveny“ modul a je mysleny i pro model "E 560"(!), takze bych asi moc nevahal.
I v testu z roku 2011(http://www.accuphase.com/review_pdf/Ste ... 8_2011.pdf) je o nem mozno cist jen pozitiva.

P.S.: Pochybuji, ze je ten model od TR v necem lepsi, prehrala i „Lehmann Black Cube SE”….. :mrgreen: (Nekde dokonce cetl, ze skutecnou konkurenci pro "AD 20" predstavuje teprve Linn "Linto" a ten uz je opravdu pomerne dost "vysoko". ;)

TriezvyAudiofil
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od TriezvyAudiofil »

Ahoj Tom,
nechcem rozputavat nejake vasne, ja nemam s Accuphase najlepsiu skusenost. Viem, ze v testoch su vzdy vysoko, ale ... no mam na to svoj nazor... Neviem aka je cenova relacia tej karty, ja by som urcite isiel do samostatneho preampu. Jeden z najlepsich co som kedy pocul bol od AMR, ten je cenovo okolo 8k EUR, ale kedze mas Cadenza Black, tak prachy asi nie su problem. Dobre hraju aj preampy od Aesthetix. Ja osobne mam Canor TP306VR+ a som tiez velmi spokojny. Ta karta od Accuphase na mna posobi ako lacne preampy max okolo 1000 EUR (to uz mozes uvazovat aj nad najvyssim Projectom).

HighEndTom
Kontaktovat uživatele:

Mám možnost si ji půjčit v Niseli ji mají a v Opavě ji bude mít,proti záloze nebude problém.
Taky si říkám o Accuphase když to dělají až pro E-560 tak to nemůže být propadák.Další co mě napadlo je to asi 1000 euro bez napájecího zdroje,který je tvořen zesilovačem.Já jen chtěl porovnat AD-20 s něčím od Transrotoru,Avidu a např.Projektu.
Tento týden zveřejním něco o sobe a sestavě s fotografiemi.Pokud je tady někdo z okolí Opavy,Ostravy sbírám zkušenosti s Vinylem a nejen sním.
Prospero píše:Slysel jsem tu kartu pred par lety v nejakem nizsim modelu ACP (260, 360?) a musim rict, ze se mi to velmi libilo. (Prenoska tenkrat byla, myslim, VDH „The Frog“.)

Jak pise efi – je to poctivy, „diskretne postaveny“ modul a je mysleny i pro model "E 560"(!), takze bych asi moc nevahal.
I v testu z roku 2011(http://www.accuphase.com/review_pdf/Ste ... 8_2011.pdf) je o nem mozno cist jen pozitiva.

P.S.: Pochybuji, ze je ten model od TR v necem lepsi, prehrala i „Lehmann Black Cube SE”….. :mrgreen: (Nekde dokonce cetl, ze skutecnou konkurenci pro "AD 20" predstavuje teprve Linn "Linto" a ten uz je opravdu pomerne dost "vysoko". ;)

HighEndTom
Kontaktovat uživatele:

Cadenza black jsem zvolil proto,že jsem si byl poslechnout ZET1 s MM Umcelo,prostě základ jak je prodáván,Zvuk takový mdlý.Pak jsem byl poslechnout AVID s MC podobné třídy jako Cadenza Black a tady zvuk který mě uzemnil,převálcoval CD s převodníkem CASEA o třídu.Tady jsem začal uvažovat že gramofón ano,ale pouze tehdy když bude hrát lépe než zmiňované CD Marantz s Casea.Vinyl mám rád už jen z nostalgie,retro pohled na mládí. Peníze jsou u mě velký problém,šetřím léta na to co mám
Taktéž Accuphase AD-27 je pro mě nedosažitelné,3 vstupy nevyužiji.Do preampu dám jen tolik abych nedegradoval přenosku Cadenza Black.Proto jsem se ptal váš názor AD-20 vs ostatní. Na gramec už finance mám ale na preamp ne,takže poraďte!!!Nad nejvyšším Projektem uvažuji,ale bez porovnání s AD-20 si ho nekoupím.(AD-20 840 euro)
TriezvyAudiofil píše:Ahoj Tom,
nechcem rozputavat nejake vasne, ja nemam s Accuphase najlepsiu skusenost. Viem, ze v testoch su vzdy vysoko, ale ... no mam na to svoj nazor... Neviem aka je cenova relacia tej karty, ja by som urcite isiel do samostatneho preampu. Jeden z najlepsich co som kedy pocul bol od AMR, ten je cenovo okolo 8k EUR, ale kedze mas Cadenza Black, tak prachy asi nie su problem. Dobre hraju aj preampy od Aesthetix. Ja osobne mam Canor TP306VR+ a som tiez velmi spokojny. Ta karta od Accuphase na mna posobi ako lacne preampy max okolo 1000 EUR (to uz mozes uvazovat aj nad najvyssim Projectom).

efičák
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od efičák »

Musím Tě pochválit za to, že přeskakuješ nižší a střední třídu vinylových potřeb a z špičkového digitálu, přecházíš na špičkový vinyl.
K mým pocitům z té sestavy:
bych spíš ubral, máš integrovaný zesilovač, nároky na phono, jaké klade Cadenza Black dle mých pocitových zkušeností :-) neodpovídají možnostem integráče, protože je z principu rozlišení jaké umí špičkové dělené zesilovače prostě nepředá.

Doporučuji k integráči doplnit sladěnou integrovanou kartu která je rozlišením a kompaktibilitou akorát k celkovým možnostem aparatury.

Koupit špičkové phono a očakávat zázrak je omyl. Vydáš velké peníze a výsledek nebude úměrný.
Jistě kup si co chceš, jen píšu v rámci komunity, já bych býval rád, kdyby mi v začátku někdo poradil. Přeber si ti.

Cadenza Black je až moc dobrá, gramec je super, na dobrém gramci hraje dobře i přenoska za 2 tisíce, pokud máš rád zvuk z vinylu.

Dal bych :

- Ortofon Quintet Black - boron chvějka a diamant broušený na Shibatu, rozumné výstupní napětí pro phono
- integrovanou kartu Accuphasece, ušetříš za druhý kabel z phona do Accu a snížíš počet připojených přístrojů
na kartě navolíš MC a doporučenou hodnotu Ohmů a hraješ
- do karty pořádný, velmi kvalitní phono kabel

Výsledek považuju za vyvážený. Kvalitou a charakterem výsledku jako jistý krok bez zklamání ze zbytečného utrácení, když nemáš naftový vrt a nepotřebuješ ukázat jak jsi TOP.

Můj případ, přenoska zvukem za 30t., phono Audio Research P4 za 60t. a integráč třebaže za 60t., .. Výsledek dobrý ale když tu moji přenosku instaloval kamarád na své nekompromisní aparatuře, sebralo mi to dech. 2 roky jsem na ni hrál a nikdy ji vlastně neslyšel ! Nebo asi tak na 60% její kvality. To rozlišení, separace detailů, vzdušnost na středních kmitočtech a barvy činel, jistá prezentace barev hlasů u klasické hudby, pěvecké sbory byly najednou nahrané po jednom každém hlase a smyčce získaly všechny struny.

Klavír, koncertní křídlo to mi můj aparátek vůbec nepředal, u mne kliprklampr, u kamaráda dynamyka dvoutunového býka se sešláplým pedálem a velejemná mechanika Steinway & Sons se spoustou hrmonických frekvencí...

Dělený zesilovač a lampové phono s trafem MC/MM a tehdy jsem zjistil, že ten můj integráč nerozliší MC přenosku za 10, od dramaticky lepší přenosky nad 30 a více.

Zvuk integráče má své sjednocující rozlišení, a nic nad své možnosti nepředá.
Accu je špička, má velmi kultivovaný zvuk a to je důležité.

Kdybys měl dělence, doporučím co takovou přenosku co máš vybranou, ale asi ji v plné síle neuslyšíš.
Samozřejmě dělej jak myslíš, jen mi přijde, že velmi tlačíš na prodejce ať se snaží ti nabídnou to nejlepší, poznámka dokud to neuslyším - nekoupím, mi přijde jako pýcha a samozřejmost, že se ostatní musí snažit abys koupil.

Co se týká Tvého prvního dotazu který je rozumný, výběr z 2 možností je dle mne možné si oba nějak poslechnout najednou a máš jasno. Jakmile se pustíš cestou externích phon a shánění poslechu, je to cesta na několik let.
Poslechni si to chromované, nevadí že tam jsou operáky, ladí to k gramci a bývá koupit jen kabel, pak přepni na Accu kartu.
Já věřím v Accu ale může to být všechno jinak.

Ramínko Jelco má těžší konstrukci, vyšší ef. hmotnost, gramec má těžký masivní talíř, zvuk bude temnější klidný, integrované Accu mi přijdou jako kultivované, výsledek by mohl nenaplnit Tvou představu...

Nevím jak to bude k světlejšímu rozlišení Casea modifikace digitálu s níž jsi tak spokojený, píšeš že Tě MMko na gramci odradilo...

Nějak se nám vlákno komplikuje, založ k nám členům sebe Tome, rozebereme to komplexně.
Protože už tu máme :

Phono Transrotor - Accu karta - Canor 206/306 - Pro-Ject - Lehman - Moon - vintage předzesilovače s diskrétně stavěnýma phonama (super cena) atd. atd.

Těším se na diskuzi, strašně rád nakupuju s šťastnějšíma kolegama jejich nové radosti.
:D

Obrázek

HighEndTom
Kontaktovat uživatele:

Ahoj a děkuji že sis udělal tolik času s odpovědí.Pokusím se některé své kroky a postoje vysvětlit.Nejdříve písnu něco o sobě,už dlouho otom uvažuji.Nižší a střední třídu přeskakuji proto ,že jsem byl jen v ní a nikdy výše asi od roku 1984 do loňského roku,jen jsem o tom nepsal.
eficak píše:Musím Tě pochválit za to, že přeskakuješ nižší a střední třídu vinylových potřeb a z špičkového digitálu, přecházíš na špičkový vinyl.
K mým pocitům z té sestavy:
bych spíš ubral, máš integrovaný zesilovač, nároky na phono, jaké klade Cadenza Black dle mých pocitových zkušeností :-) neodpovídají možnostem integráče, protože je z principu rozlišení jaké umí špičkové dělené zesilovače prostě nepředá.

Doporučuji k integráči doplnit sladěnou integrovanou kartu která je rozlišením a kompaktibilitou akorát k celkovým možnostem aparatury.

Koupit špičkové phono a očakávat zázrak je omyl. Vydáš velké peníze a výsledek nebude úměrný.
Jistě kup si co chceš, jen píšu v rámci komunity, já bych býval rád, kdyby mi v začátku někdo poradil. Přeber si ti.

Cadenza Black je až moc dobrá, gramec je super, na dobrém gramci hraje dobře i přenoska za 2 tisíce, pokud máš rád zvuk z vinylu.

Dal bych :

- Ortofon Quintet Black - boron chvějka a diamant broušený na Shibatu, rozumné výstupní napětí pro phono
- integrovanou kartu Accuphasece, ušetříš za druhý kabel z phona do Accu a snížíš počet připojených přístrojů
na kartě navolíš MC a doporučenou hodnotu Ohmů a hraješ
- do karty pořádný, velmi kvalitní phono kabel

Výsledek považuju za vyvážený. Kvalitou a charakterem výsledku jako jistý krok bez zklamání ze zbytečného utrácení, když nemáš naftový vrt a nepotřebuješ ukázat jak jsi TOP.

Můj případ, přenoska zvukem za 30t., phono Audio Research P4 za 60t. a integráč třebaže za 60t., .. Výsledek dobrý ale když tu moji přenosku instaloval kamarád na své nekompromisní aparatuře, sebralo mi to dech. 2 roky jsem na ni hrál a nikdy ji vlastně neslyšel ! Nebo asi tak na 60% její kvality. To rozlišení, separace detailů, vzdušnost na středních kmitočtech a barvy činel, jistá prezentace barev hlasů u klasické hudby, pěvecké sbory byly najednou nahrané po jednom každém hlase a smyčce získaly všechny struny.

Klavír, koncertní křídlo to mi můj aparátek vůbec nepředal, u mne kliprklampr, u kamaráda dynamyka dvoutunového býka se sešláplým pedálem a velejemná mechanika Steinway & Sons se spoustou hrmonických frekvencí...

Dělený zesilovač a lampové phono s trafem MC/MM a tehdy jsem zjistil, že ten můj integráč nerozliší MC přenosku za 10, od dramaticky lepší přenosky nad 30 a více.

Zvuk integráče má své sjednocující rozlišení, a nic nad své možnosti nepředá.
Accu je špička, má velmi kultivovaný zvuk a to je důležité.

Kdybys měl dělence, doporučím co takovou přenosku co máš vybranou, ale asi ji v plné síle neuslyšíš.
Samozřejmě dělej jak myslíš, jen mi přijde, že velmi tlačíš na prodejce ať se snaží ti nabídnou to nejlepší, poznámka dokud to neuslyším - nekoupím, mi přijde jako pýcha a samozřejmost, že se ostatní musí snažit abys koupil.

Co se týká Tvého prvního dotazu který je rozumný, výběr z 2 možností je dle mne možné si oba nějak poslechnout najednou a máš jasno. Jakmile se pustíš cestou externích phon a shánění poslechu, je to cesta na několik let.
Poslechni si to chromované, nevadí že tam jsou operáky, ladí to k gramci a bývá koupit jen kabel, pak přepni na Accu kartu.
Já věřím v Accu ale může to být všechno jinak.

Ramínko Jelco má těžší konstrukci, vyšší ef. hmotnost, gramec má těžký masivní talíř, zvuk bude temnější klidný, integrované Accu mi přijdou jako kultivované, výsledek by mohl nenaplnit Tvou představu...

Nevím jak to bude k světlejšímu rozlišení Casea modifikace digitálu s níž jsi tak spokojený, píšeš že Tě MMko na gramci odradilo...

Nějak se nám vlákno komplikuje, založ k nám členům sebe Tome, rozebereme to komplexně.
Protože už tu máme :

Phono Transrotor - Accu karta - Canor 206/306 - Pro-Ject - Lehman - Moon - vintage předzesilovače s diskrétně stavěnýma phonama (super cena) atd. atd.

Těším se na diskuzi, strašně rád nakupuju s šťastnějšíma kolegama jejich nové radosti.
:D

Obrázek

tujatuja
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od tujatuja »

Phono board od Accuphase je dobrý, ale třeba Project Phonobox RS je lepší - přinejmenším z hlediska možností přizpůsobení jakékoli přenosce.

Je to ovšem další krabice a kabely navíc.

Pokud máš možnost zápůjčky a vyzkoušeni, pak neváhej.

TriezvyAudiofil
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od TriezvyAudiofil »

Ahoj este raz Tom,
Eficak ma v zasade pravdu, rozpisal to, co som myslel a to uplne trefne. Nema zmysel ku Cadenza Black riesit phono stage v leveli tej karty, preto bolo moje odporucanie na vyssie pristroje - mal som za to, ze ku Cadenza Black ani neriesis nieco pod 3000 EUR. Ak zoberies usetrene peniaze medzi Quintet a Cadenza Black, vyjde ti na slusny phono stage. Pri vystupe ci jednej alebo druhej prenosky 0,3 mV sa bez kvalitneho phono stage s kvalitnym step-up trafom nevyhnes. Ak mas rad tranzistory, ja by som dal sancu tomu Projectu RS, aj ked ja osobne preferujem lampy a tento Pro-ject som nepocul. Z recenzii ide sama chvala, takze sancu by som mu urcite dal. Ak zoberies ten Quintet a Project RS, este ti z ceny Cadenzy zostane 300 EUR doma na vyborne platne (bacha na nove, radsej pozhanaj stare, nech to nie su vyhodene peniaze) :-)

HighEndTom
Kontaktovat uživatele:

Díky,ono to není tak jednoduché,nechci nic extra jen aby to hrálo tak hezky abych si neřekl než LP raději CD.Potíž je v tom že si nemůžů koupit cobych chtěl,jako asi my všichni,ale jak jsem v úvodu napsal ZET1 v setu od výrobce nehrál hezky,možná nebyl seřízený,nechci jmenovat ve kterém studiu jsem byl,dostal jsem tři nabídky vylepšení. Ta nejvyšší byla Cadenza black s ramenem Jelco,pak byla možnost s ramenem SME ??+20 tis a s SME3009 + 40 tis.Na to už fakt nemám.
Proto jsem založil toto vlákno,nechci koupit něco co mě nebude bavit když na to šetřím dlouhou dobu.Když čtu Vaše příspěvky napadá mě,že se stejně nevyhnu pozdějšímu upgrade např. na SME rameno.Když jsem si zvolil verzi JELCO+ cadenza blacka a asi budu muset koupit ten nejdostupnější preamp AD-20,protože na víc už letos mít nebudu.Snad to bude stačit,a když ne tak budu AD-20 příští rok se ztrátou prodávat.Od svých 20 let to je 27 let upgraduji,k zesilovači bych časem chtěl vyvážené partnery proto jeden z nich ZET1,líbí se mi desingem.Budu rád když mi stím pomůžete,phono kabely?? .a další.
Když jsem už vložil prostředky do poslechové místnosti a manželka mi to i toleruje(tchýně prý horší obyvák neviděla) byla by škoda toho nevyužit.Musím nějak s Vinylem začít i když to budou skoky levelů,časem to srovnám.
Taky kdo máte zájem přijeďte okouknout,poslechnout.
Nechci se ukazovat že mám nebo nemám,nemyslím si že gramec za 100k je TOP když jsou 4 a více dražší,jen chci aby to hrálo lépe než CD a raději i SACD,na vše se léta šetřilo,nejsem student bohatých rodičů.Nehulím,nepiju raději plytu vinylovu kůpim. :D ,a tady hledám stejně postižené Highendem,s kterýma se můžu o hifi pobavit.V místě bydliště dvou vesnic znám jen jednoho!!!
TriezvyAudiofil píše:Ahoj este raz Tom,
Eficak ma v zasade pravdu, rozpisal to, co som myslel a to uplne trefne. Nema zmysel ku Cadenza Black riesit phono stage v leveli tej karty, preto bolo moje odporucanie na vyssie pristroje - mal som za to, ze ku Cadenza Black ani neriesis nieco pod 3000 EUR. Ak zoberies usetrene peniaze medzi Quintet a Cadenza Black, vyjde ti na slusny phono stage. Pri vystupe ci jednej alebo druhej prenosky 0,3 mV sa bez kvalitneho phono stage s kvalitnym step-up trafom nevyhnes. Ak mas rad tranzistory, ja by som dal sancu tomu Projectu RS, aj ked ja osobne preferujem lampy a tento Pro-ject som nepocul. Z recenzii ide sama chvala, takze sancu by som mu urcite dal. Ak zoberies ten Quintet a Project RS, este ti z ceny Cadenzy zostane 300 EUR doma na vyborne platne (bacha na nove, radsej pozhanaj stare, nech to nie su vyhodene peniaze) :-)

MartinSt4
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od MartinSt4 »

Cesta postupného vylepšování "vinylového řetezce" je vždy problematická. Je mi jasné, že finance v rozhodování mají velkou roli. Pokud se celý řetezec nedá na +- stejnou úroveň bude vždy v něčem ošizené a další upgrade znamená zbytečnou finanční ztrátu. Pokud Z1+ cadenza black, tak rameno SME + odpovídající phono. Osobně bych řešil opačně, Z1+SME3009 k tomu levnou MM přenosku a phono (klidně bazar) a k druhé době si pořídil adekvátní přenosku + phono. Finanční ztráta bude nejmenší a Z1+SME je velmi solidní základ na další rozvoj. K Z1 bych dporučil ještě Konstant Studio-regulátor otáček.

efičák
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od efičák »

Souhlasím s MartinemSt4.

Audionutkání je velmi vzácná porucha, tady jsi mezi svými... :-)

Jelco má myslím vlastní velmi dobrý kabel, tím bys měl do karty Accu všechno komplet.

Moc děkuju za fotky, pokojík máš špičkový. V dobrém závidím.
*thumbs up*

Obrázek

brav
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od brav »

Dobrý deň, snažím sa nejak zostaviť gramofónovú zostavu, ale mám problém pri výbere vhodného preampu. Gramofón si plánujem zaobstarať Project Xpression III s Ortofon 2M Red a neskôr prejsť asi na 2M Bronze.

Zatiaľ som sa obzeral hlavne po týchto dvoch:

Project Phono Box DS
Cabridge Audio Azur 651 P

Moja jediná skúsenosť s gramofónom je s Teslou NZC 150, takže nemám s čím porovnávať :D. Neviem, čo by bola podla vás najlepšia voľba ? Prípadne mi prosím poradte iný preamp v tej cenovej relácii do 7000 Kč (280€).

Ďakujem vopred za info :)

Renown
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Renown »

Kup si Project Phono Box MM, nebo Phono Box E, to bude k 2M Red naprosto vyhovující partner.
K 2M Bronze by mohl být Phono Box S nebo DS.
Osobně mám radši zvuk Phono Boxu S nebo Tube Boxu S než Phono Boxu DS a to především s MM přenoskami.

Odpovědět