Phono Preamplifier
Phono Preamplifier
Zdravím,potreboval by som poradiť s predzosilovačom.
Momentálne hrám na gramo CLEARAUDIO Concept s MM prenoskou, používam phono vstup ktorý mám integrovaný na svojom zosilovači DENON PMA 700 AE.
Bedne mám CABASSE FARELLA 402, takto mi to hrá obstojne, aj keď viem že ten zosilovač je ten slabší článok v tomto reťazci ...
Kedže mi radili aby som skúsil predzosilovač, hodlám sa na to podujať, akurát že s tým nemám absolútne žiadne skúsenosti.
Viete poradiť aký skúsiť k vyššie uvedenému gramcu ? Samozrejme adekvátne cenovo úmerné k cene gramofónu a bedni, s vyhladkou na to že samotný zosilovač v budúcnosti budem meniť za niečo solídnejšie ... vopred vďaka.
Momentálne hrám na gramo CLEARAUDIO Concept s MM prenoskou, používam phono vstup ktorý mám integrovaný na svojom zosilovači DENON PMA 700 AE.
Bedne mám CABASSE FARELLA 402, takto mi to hrá obstojne, aj keď viem že ten zosilovač je ten slabší článok v tomto reťazci ...
Kedže mi radili aby som skúsil predzosilovač, hodlám sa na to podujať, akurát že s tým nemám absolútne žiadne skúsenosti.
Viete poradiť aký skúsiť k vyššie uvedenému gramcu ? Samozrejme adekvátne cenovo úmerné k cene gramofónu a bedni, s vyhladkou na to že samotný zosilovač v budúcnosti budem meniť za niečo solídnejšie ... vopred vďaka.
- liboraudiotechnika
- Kontaktovat uživatele:
Re: Phono Preamplifier
Používám Cambridge Audio 651P a jsem s ním spokojen. taky bych k tvé sestavě zvážil i MC vložku.
Díky za tip, vyzerá pekne, jednoducho, akurát tam nikde nevidím nastavovanie, znamená že si to poradí s každou prenoskou automaticky ?liboraudiotechnika píše:Používám Cambridge Audio 651P a jsem s ním spokojen. taky bych k tvé sestavě zvážil i MC vložku.
Cena je pre mňa fajn, videl som u slovenského distribútora predávať za 190 eur ... čo sa týka prenosky, túto MM mám novú, keď doslúži, môžem sa porozhliadnuť aj po MC ..

Skús tomu gramofónu prihodiť niečo čo si zaslúži, Pro-Ject Phono Box DS, DS+ alebo aj RS by mu slušali, zvlášt keď uvažuješ nad zmenou zosilovača, ak ostaneš pri tom MM porozhliadni sa možno aj po firemných preampoch Smart alebo Basic+, ale s uprgradom prenosky na slušnú MC si napr. s P-J PhonoBox RS otvoríš dalšie možnosti.
Inak možností je mnoho, skutočne záleži iba od toho, na koľko sa tvoja penaženka cíti, a na rozdiel od prenosky nie je problém si phono preamp zapožičat, mal som ich doma takto fakt dost.
Inak možností je mnoho, skutočne záleži iba od toho, na koľko sa tvoja penaženka cíti, a na rozdiel od prenosky nie je problém si phono preamp zapožičat, mal som ich doma takto fakt dost.
Ako píšeš, možností je plný googleMB píše:Skús tomu gramofónu prihodiť niečo čo si zaslúži, Pro-Ject Phono Box DS, DS+ alebo aj RS by mu slušali, zvlášt keď uvažuješ nad zmenou zosilovača, ak ostaneš pri tom MM porozhliadni sa možno aj po firemných preampoch Smart alebo Basic+, ale s uprgradom prenosky na slušnú MC si napr. s P-J PhonoBox RS otvoríš dalšie možnosti.
Zosilovač meniť budem, ale nie v tak blízkej budúcnosti, takže zatiaľ by som si zvuk chcel aspoň trochu vylepšiť phono preampom ..
MC prenosky sú tiež nie lacný špás, ale nebránim sa, každopádne MM od Clearaudia nie je vôbec zlá a ako varvím, je nová a zatiaľ mi vyhovuje ...
Pokud mas namontovanou i prenosku Clearaudio („Concept MM“?) potom jednoznacne phono-pre od Clearaudio.RoXoR píše:....Momentálne hrám na gramo CLEARAUDIO Concept s MM prenoskou....
napr.:
http://www.hifi-regler.de/shop/clearaud ... 4d613f7963
nebo:
http://www.hifi-regler.de/shop/clearaud ... ono_v2.php
S prenoskami "z domaci staje" si rozumeji velmi dobre, pan Suchy vi, co dela….
Oba som spominal v mojom pripevku.
„Nano Phono“ ne!
Ale ne, vazne:
Jednotlive komponenty Clearaudia si navzajem opravdu dobre “sednou” (jak pisu, pan Suchy vi, co dela) a tak myslim, ze je volba phono-pre z “domaci” vyroby asi nejrozumejsi. (A "V2" / = druha verze/ Nanophono je opravdu zase o kousek dal, nez byla puvodni "jednicka".
)
: To byl take duvod, proc jsem muj gramec koupil bez “seriove dodavane” prenosky (“Maestro Wood”). Chtel jsem mit proste volnou ruku - a to nejen pri vyberu prenosek ale i phono-pre. 
Ale ne, vazne:
Jednotlive komponenty Clearaudia si navzajem opravdu dobre “sednou” (jak pisu, pan Suchy vi, co dela) a tak myslim, ze je volba phono-pre z “domaci” vyroby asi nejrozumejsi. (A "V2" / = druha verze/ Nanophono je opravdu zase o kousek dal, nez byla puvodni "jednicka".
Áno, mám MM prenosku od Clearaudio .. keď som si gramec kupoval, predvádzali mi ho v shope s predzosíkom PRIMARE, ale to je momentálne liga na ktorú moja peňaženka nestačí..Prospero píše:Pokud mas namontovanou i prenosku Clearaudio („Concept MM“?) potom jednoznacne phono-pre od Clearaudio.RoXoR píše:....Momentálne hrám na gramo CLEARAUDIO Concept s MM prenoskou....![]()
Čo sa týka Clearaudio, pozdáva sa mi cenou ten nano phono v2, vďaka za tip.
To že som mal nainštalovanú prenosku už z výroby, mi nevadí, skôr naopak, nie som natoľko technicky zdatný aby som sa o takéto veci pokúšal sám, časom možno skúsim niečo iné, ale teraz si hlavne užívam že mi to hrá
Tak ako, co si vybral?
Stále som vo fáze vyberaniaMB píše:Tak ako, co si vybral?
Cca pred troma mesiacmi som totižto starý integráč vymenil za Primare I 22. Je to síce starší model, ale kúpil som ho za velmi dobrú sumu a rozdiel a posun je jednoznačný.
A tu som už nútený zakúpiť phono pre-amp, pretože tento integráč žiadny vstavaný predzosilovač nemá.
Takže začalo obchádzanie lokálnych Hi-Fi štúdií a zapožičiavanie. Mám za sebou tri modely :
Project Phono Box MM - cenovka cca 60e, low cost, zvuk nič moc, horší ako to čo som mal vstavané v bývalom integráči, čo je teda dosť smutné, ohrial sa u nás dva dni ...
Creek OBH 15 - cenovka cca 300e, podľa referencií na internete som čakal teda viac, ako rozhodne to bolo lepšie ako ten základný Project, alebo to čo som mal vstavané, ale v tejto cenovke by som nečakal úplne zahuhlané spodky, rozplasknuté basy, pokial sme hrali nejaké tie popiny (Tina Turner, Roxette) tak to ešte ušlo, ale akonáhle som zvolil nejaké tie poctivé rockové nahrávky (Iron Maiden, Kiss, ale aj komercia Brian Adams) tak to šlo do ...
Vincent Pho 8 - cenovka cca 300e, tu som si sľuboval veľa, jednak sa mi pozdával oddelený zdroj, krásny dizajn, ale nakoniec hral horšie ako ten Creek
Takže sa začínam obávať, či na to aby som dosiahol pri rockovej muzike obstojný zvuk, musím utratiť za phono pre-amp sumu rovnú akú som dal napr za gramofón ?
Nano phono od Clearaudia som mal možnosť počuť v rovnakom zapojení ako mám doma v štúdiu, je to velmi slabé .. Ich vyššie modely phono začínajú olizovať cenovky čo stál celý gramofón ...
Ak máte niekto nejaké typy ako z toho vykorčulovať z rozumným zvukom a neutratiť 1000e budem rád.
Vďaka.
Požičaj si ten RS od Pro-jectu...
Phonobox RS můžu jenom doporučit,u mě asi nejvetší zvukový skok z celé sestavy,ale cena je trochu vyšší
Vzhledem k tomu ale jak hraje,tak je cena vpodstatě nízká proti konkurenčním značkám
I já hlasuji jednoznačně pro Project RS. Sice je to zpočátku vyšší investice, ale budeš mít vystaráno "napořád"
.
A pokud přece jen by to bylo moc, tak pak doporučuji v cenové kategorii "PHO8" volit project DS...
A pokud přece jen by to bylo moc, tak pak doporučuji v cenové kategorii "PHO8" volit project DS...
počkejte si do léta na Phono Box S2, to bude přímo převratné phono v poměru cena/výkon