prenosky Audio-Technica

Prostor pro milovníky poslechu LP
kite19
Kontaktovat uživatele:

prenosky Audio-Technica

Příspěvek od kite19 »

Tak som dnes pozeral kde čo, až som narazil na túto prenosku. Má s týmito modelmi od Audio-Technica niekto skúsenosť ? Len tak pre zaujímavosť, mne tá druhá pripomína Denon a nič iné o nich neviem.
Dizajnovo sú veľmi zaujímavé a cenou sú zaujímavé ešte viac :D ak by hrali ako vyzerajú, tak v danej cene by to bola dobrá voľba na MC prenosku.

Obrázek
•Uchycení: 1/2“
•Konstrukce: Dual Moving coil
•Frekvenční rozsah: 15 - 50,000 Hz
•Výstupní napětí: 0.4 mV (1 kHz, 5cm/sec.)
•Separace kanálů: 30 dB (1 kHz)
•Vyvážení kanálů: 0,5 dB (1 kHz)
•Přítlak: 1.88 - 2.2 g (standard: 2 g)
•Doporučená impedance zátěže: Min. 100 Ω

Obrázek
•Uchycení: 1/2“
•Konstrukce: Dual Moving coil (MC)
•Frekvenční rozsah: 15 - 50,000 Hz
•Výstupní napětí: 0.3 mV (1 kHz, 5cm/sec.)
•Impedance cívky: 10 Ω
•Separace kanálů: 30 dB (1 kHz)
•Vyvážení kanálů: 0,5 dB (1 kHz)
•Přítlak: 1.88 - 2.2 g (standard: 2 g)
•Úhel čtení: 23°
•Hrot: elipsa, diamant
•Doporučená impedance zátěže: Min. 100 Ω
•Hmotnost: 6.9 g

fox
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Re: prenosky Audio-Technica

Příspěvek od fox »

Pouze eliptický hrot. *thumbs down* Benz Micro Glider má borovou chvějku. *thumbs up*
Nešpekuluj a raději vyčkej.
Myslím, že tady nikdo moc zkušeností s touto přenoskou nemá. Když jsem začínal, taky jsem se na ni vyptával. Nikdo mi tehdy neuměl poradit.

kite19
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od kite19 »

Už som rozhodnutý, toto je len tak pre zaujímavosť, oslovil ma dizajn :D Ja nešpekulujem, rozhodol som sa a dal na rady, veď som sa radil dosť! Akurát som dnes na toto narazil (boli skladom) :D Teraz hľadám nejaký seriózny obchod na nejaký pekný headshell, vieš k starému Japoncovi, brutálne sa mi pozdával koetsu s tými japonskými písmenkami, ale neviem nájsť v Československu obchodík kde by mali niečo slušné mimo ortofonu.

fox
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od fox »

Obrázek

Obrázek

Krasavec mezi headshell je Oyaide. Prodává studio Panský dvůr. Má ji kamarád a je s ní moc spokojený.

S499_1023
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od S499_1023 »

AT-OC9MkIII má hrot line contact 7 x 40 um a bórovou chvějku, AT-33 má sice jen nahatou elipsu a hliník ale o 20 éček dražší AT-33PTG má už microlinear a bórovou trubičku.

kite19
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od kite19 »

Vyzerá super, budem nad ním rozmýšľať, tá druhá alternatíva je Ortofon 9000. Je veľa obchodov s prenoskami, ale headshell niektoré ani nemajú v ponuke.

kite19
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od kite19 »

S499_1023:
No práve, že to prevedenie je poctivé a cena je veľmi priaznivá.
Hľadal som iné značky prenosiek, lebo na nete ako keby existoval len ortofon, sumiko, benz micro a základné modely audio technica.
Tieto modely od Audio Technica sa mi veľmi zapáčili.
Nemajú high-end cenu, ale hrať môžu dobre.

Prospero
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Prospero »

Jake mas vlastne ramenko?
Jen proto, ze se ti AT libi designove jeste neznamena, ze si s nim take zvukove “sednou”. :P
Ta AT 33 EV ma pomerne nizkou poddajnost a jak psal fox “jen” elipticky hrot. Lepsi hrot micro line (na borove chvejce) ma AT33 PTG, ta je uz ale drazssi.
OC9 ML III je pro stredne tezka ramenka s kvalitnimi lozisky (!), podle meho, lepsi volba. Ma hrot mico line na borove chvejce, vyssi poddajnost a malinko vyssi vystupni napeti. Zvukove jsou obe velmi prijemne, OC9 je oproti AT33 (znam ale jen PTG) malinko “stihlejsi”, zato mirne detajlnejsi.
Obe ale potrebuji take dobry phono pre s moznosti experimentovat se zatizenim Tech 100Ohmu je pouze dolni hranice, muze se ale stat, ze se jako optimalni ukaze uplne jina hodnota, napr 230 nebo i 400Ohmu. (Dobry phono pre ale v podtate potrebuji vsechny MC LO prenosky.) Jak uz jsem napsal, obe jsou, co se ramenka tyka, pomerne vybirave.
Samozrejme hraji i na “nevhodnem” ramenku, zdaleka ale neukazi, co opravdu umeji.
Podle meho ma fox pravdu i v tom, ze by "Benzka" byla lepsi volba. A nemusel by to byt ani “Glider”, ACE S L udela take spoustu muziky za “malo” penez. Benzky nejlepe hraji pri impedanci kolem 200Ohmu.
A jako "neotrepany" tip bych uvedl Clearaudio MC "Concept", s velmi dobrymi parametry i zvukem. ;)

kite19
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od kite19 »

Ďakujem, ja som rozhodnutý pre tú benz micro glider, toto som sem hodil len tak pre zaujímavosť, hlavne ma zaujímalo to čo si napísal. Tieto informácie sa dajú získať len od ľudí čo ich už počuli a pre mňa je to veľká neznáma. Audio-Technicu mám len nejaký úplne základný model a na tieto som narazil na internete, tak skúšam kto čo o nich vie. Možno pri nastavovaní benz-ky niečo rupne a budem sa musieť poobzerať po niečom lacnejšom :D - fuj, to som čo napísal za sprostosť :D

Prospero
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Prospero »

Ono uz to sice "nejaky ten patek" je, co jsem je slysel (OC9 jsem take zvazoval) ale stale vim, ze se mi libily. (I me na jeji "uskali" upozornil kamarad. :lol:)

Glider je fajnova a od te doby, co Benz presel na hroty od Gigera (S) jeste lepsi, nez ty starsi.

(A pokud bys ji "podojil" a potreboval levnejsi nahradu, mnou nabizeny "Kontrapunkt b" z "druhe ruky" je stale k mani... :mrgreen:)

Jinak ti preji hodne peknych chvil pri "MC" poslechu. *bravo*

fox
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od fox »

Tvůj zesilovač má tyto parametry:
Input sensitibity/impedance
PHONO MM................2,5mV/47 kOhm
MC................0,15mV/220 Ohm

Prospero píše, že Benzky nejlépe hrají pří impedanci 200 Ohmů. Tvůj zesilovač má doporučeno 220 Ohm. To by mělo vyhovovat.

kite19
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od kite19 »

No veď už len vyčkať kedy príde, počkať je asi rozumnejšie, len keď ja som človek, ktorý keď sa rozhodne tak to chcem mať hneď. Tu v Bratislave, okrem Ketosu(majú Ortofon) nemajú prenosky nikde a v podstate ostatné Hifi štúdiá objednajú až po záväznej objednávke, ak to objednávam z ČR, cena je nižšia ako v hifi štúdiách a čakacia doba je tá istá + to mám v pohodlí doma a nemusím chodiť po štúdiách. Len to čakanie ma ničí :D

Lukina
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Lukina »

Dobry den,

myslite, ze prenoska AT440MLa se vyplati do gramofonu Audio-Technica AT-PL120 aby tak nahradila stavajici a uz dovela ohranou AT95?

Dekuji za nazory a pokud nekdo man zkusenosti s technologii microline, prosim, podelte se s nimi. dekuji!

LK

lechos
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od lechos »

Foxi: tak silonové montážní šroubky, že mě to hned nenapadlo...žádný magnetismus, lehounké a nereznou...

kodel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od kodel »

Lukina - AT440mla mám na Debut Carbonu a jsem jí úplně nadšen. Má dvě nevýhody, které se ale dají docela dobře překonat:

1. Nastavení - je třeba dobře nastavit geometrii, VTF je ale zase například nastavitelná v širokých mezích, tak si s tím může člověk vyhrát. A dále údajně vzhledem k velké indukčnosti cívek vyžaduje malou kapacitu vstupu zesilovače (opravdu do 100pF), jinak může nastat rezonanční nárůst ve výškách. To se ale dá zvládnout - kabel atd... Já na Carbonu se SonyTA-F 770es zesilovačem problém nemám.... Ovšem až po rozehrání....

2. Rozehrání - píšou to všichni a je to pravda, zvukově začne být ta přenoska dobrá až po opravdu dlouhé době (řekl bych tak 30-50 hodin... Asi taky podle VTF síly a toho, co hraješ ??)

Jinak ale neuvěřitelně snímá - NEEXISTUJE zkreslená nahrávka, střed nebo začátek desky s touhle přenoskou není zvukově žádný rozdíl ani na ojetinách z bazaru. To je úplně neuvěřitelná změna, já si před výměnou přenosky (nová eliptika Ortofon OM 10, ale ani Red nebyla lepší) nahrál na DAT některé kritické skladby na koncích desek a po výměně přenosky jsem měl nakonec i bez porovnání pocit, že hraju úplně jiný desky *2thumbsup* *2thumbsup* - i ukrutně zkreslující desky (exponované vokály na posledních písních novějších dlouhých desek) jsou čisté....

Zvukově jsou určitě i lepší přenosky, ale já mám stovky ohraných desek a tahle přenoska je snímá tak, že bych nikdy nevěřil tomu, co se z nich ještě dá dostat ;-)

Odpovědět