přeslech
Re: přeslech
kluci klid...v přenoskách to není
To já jen pro úplnost, na čem všem jsem to slyšel. Jasně, že v přenoskách to není.
Asi mám štěstí na nahrávky nebo jsem hluchý. U žádné ze svých desek tohle nepozoruju.
"co uslyšíme..nápověda"...to mě pobavilo. Vtipné přirovnání. Začátek skladby o otáčku dříve než začne chápu u gramo, já to slyším ale tři vteřinky i u některých skladeb na některých CD...takovou lehounkou ozvěnu toho, co přijde za chvilku....
Tak na CD...to mě překvapilo, mám jich dost ale nikdy s ozvěnou, slyším hůře než dříve, to je pravda...ještě bych chápal u AAD disků, poslouchám staré věci z období 60-70 let min. století ale stejně...
Je to třeba velmi dobře slyšet na CD Shelby Lynne...just a little lovin..skladba č.1. Vydáno 2008...myslím, že i tentýž rok nazvučeno...
U gramce to slyším poměrně často....na kazeťáku taktéž....
U gramce to slyším poměrně často....na kazeťáku taktéž....
Na LP deskách se s tímto jevem potkávám dost často. Je však zajímavé, že se o něm moc nediskutuje.
Vono to nějak k vinylu patří, zrovna jak praskot a šum...no a pokud se ripne CD-R z LP tak to máš se všemi doplňky jako za starých časů, ještě výšky oříznout ekváčem...
Děkuji za podnětné informace. Jen mě překvapuje že je to na test record. A ten přeslech je před začátkem vpravo a na konci vlevo. "channel orientation" - na tom to de krásně slyšet. Ještě mě napadlo, jestli to nemůže být tím že eliptický hrot nejede tak hluboko a bere i "hrany" drážky - tedy i následující/předchozí drážku.
Na testovacích deskách běžně, jakmile je velký poměr hlasitosí (ticho - signál, L - R atd.). Technicky má vinyl dost velká omezení, je to v podstatě nedokonalost sama.
Pavel Macura Audio