Pro-Ject Debut

Prostor pro milovníky poslechu LP
faktotum
Kontaktovat uživatele:

Re: Pro-Ject Debut

Příspěvek od faktotum »

Luki píše: Nejdřív přečtí tohle:
http://hifinazory.cz/forum/viewtopic.php?f=9&t=3254
A tohle jsem začal poctivě číst...ale na první stránce se týpci jenom dohadujou a masírujou ego. Tak nevim, má-li to přínos.

Nicméně ale, děkuji ti za reakci.

faktotum
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od faktotum »

obrázek co se nezobrazuje tady http://www.imgbank.cz/images/2012/12/14/KFmH.gif

faktotum
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od faktotum »

tak se omlouvám za off-topics, našel jsem manual v Eng a je to tak jak jsem myslel. Bi-amp. Front jde do výšek, surr. back (biamp) do basů.

pls Admina aby smazal posl. 4 moje příspěvky.

Luki
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Luki »

faktotum píše:Tak to nějak nechápu. Proč je u toho receiveru jasně napsaná možnost BI-AMP. A jsou na to přímo svorky - BI-AMP for front speaker - ty se buď použijí na surround back, nebo právě na bi-amp.

Tady, na strankach o hifi jsem našel tento obrázek, který je totožný s tím, co jsem vytvořil: http://www.imgbank.cz/images/2012/12/14/CbG1W.jpg

A tady ze stránek hifipassion je o biampingu také řeč.

V praxi lze ovšem vysledovat několik odlišnosti, za prvé pro majitele multikanálových zesilovačů existuje možnost zapojit biamping a tak využit 4 kanály pro stereo. Pro každou bednu se použijí dva SAMOSTATNÉ kanály AVR.

Obrázek
Ano, máš pravdu, u toho ONKYO je BI-AMP možný. Psal jsem o BI-WIRING-u.

faktotum
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od faktotum »

Tak úspěšně doručeno, pro-ject debut zapojen s ONKYO TX-SR705E S a je to paráda. Zarážejí mě ale některé věci. Nový vinyly a některé lehce lupou a některé jakoby hučí, lehce šumí. Některé O.K. A co je ještě divné, z gramo hraje hudba potišeji než z PC. Není samo že problem, zesílit, ale je to normální ? Stejně teda ještě plánuju koupi předzesíku od pro-ject.

Znovu díky všem za rady a čas.

novtom
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od novtom »

K Vánocům jsem dostal též Debuta, pan Zatloukal mi k tomu doporučil i předzesilovač AQ MM2, že je to spolu vyzkoušený. Řeším teď jen, jakými kabely jej zapojit do zesilovače. Mám Audixy od p. Bricha z HK, ale to jsou RG 62 a tady ve fóru jsem se dočetl, že se k sobě absolutně nehoděj. Čím máte Debuta (či podobné gramofony) připojeny vy?

Díky

bohus
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od bohus »

Nooo, já bych šel do jedné značky a když víš, že se analogové cestě věnuje Pro-Ject od A do Z, tak bych to vyzkoušel s phonopředzesem i kabelama od nich.
Já to zkoušel od počátku a můj vytuněný Tube Box SE II je excelentní. Pravda je však, že teď používám přenosku za cca 40 litrů tak jsem k tomu
i trochu změnil předzes, ale i na P-J TB SE II je to šupa jak mraky.
Hlavně nespěchej a zkoušej co kdo půjčí, neb kolotoč výměn bývá zklamáním.

PMA
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od PMA »

Support your local sheriff! :mrgreen:
Pavel Macura Audio

novtom
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od novtom »

Můžete mi ještě někdo dát tip, jak se zbavit toho kabelu, který je na tvrdo vyveden? Předpokládám, že to bude "kus trojlinky" pochybné kvality a řekl bych, že toto je na mé soustavě asi nejslabší článek :cry:

Prospero
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Prospero »

???
Jestli se nemylim, ma Debut vzadu „terminal“ s cinch konektory. (?) Pokud ne, jedna se asi o model se starsim 8,6" ramenkem, do ktereho by potom kabel mel byt zapojen pomoci 5-tipoloveho konektoru, primo na spodni strane gramofonu. V tomto pripade bys musel koupit kabel v tomto provedeni, napr. Pro-Ject Connect-it 5P – C. Pro pripojeni k zesilovaci bych doporucil bud take Pro-Ject Connect-it, van den Hul D 102 Mk.III nebo Clearaudio Discovery Trident.

efičák
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od efičák »

*jupi* novtom nervoza?
Je mi líto, když jsi na tom stejně jako já. :-)

Propojení z Debutu do předzesilovače je úplně v klidu.
Nelíbí-li se ti RG62, s čím to srovnáváš...

Audioquest, Tara Labs, RG-304, Heliax, smaltovaný plný měděný drát, stříbrný plný drát ze zlatnické metráže, Nordost, Oaide, Furutech, Atlas, to všechno možná hraje trochu jinak. Ke všemu je jiný příběh a design. :-)

novtom
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od novtom »

Nervóza je slabý slovo.

Mám RG 62 audix z Britexu z HK, dále Evenness také z Britexu, Oelbach 1N, King Cobra. Nejhůře to hraje s RG62, úplně plechový zvuk, nejlépe asi s Kobrou, ale tu mám v DACu a to nehodlám měnit.
Přijde mi, že FLAC z MyDac Micromega hraje lépe, než ten Debut. Vezmu-li CD a tentýž vinyl, přijde mi to srovnatelné, pořád nemohu dosáhnout takové té vinyl atmosféry.
Ještě se zítra stanu majitelem referenčního zesilovače Pioneer A-676, takže zkusím udělat to, že předzes (AQ MM 2) odpojím a zapojím jej přimo, jestli třeba tím nejslabšim článkem nebude právě ten předzesilovač.

novtom
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od novtom »

Tak a jdu spát, mám toho dost, 5 hodin hraní na novém zesilovači. Všechno hraje mnohem lépe a uhlazeněji, přirozeněji, lepší prostor atp... Co se Debuta týče, pokud hraju přímo na phono v zesilovači, je to nemastné, neslané, s velkým šumem, bez prostoru - prostě jako z pouličního rozhlasu. Přidám-li AQ MM2, šum téměř zmizí, tím, že jsou tam ty Evenness kabely z Briteku, je celkový dojem z poslechu mnohem lepší, takže určitě nejslabší článek soustavy nebude AQ MM2. Ale jak jsem psal výše, asi budu muset opravdu zainvestovat do nějakého předzesilovače (asi elektronkového jako je Tube Phonobox). Jelikož ale toho na vinylech ještě moc nemám, zůstávám u této konfigurace. A třeba časem, až přibudou desky, pořídím i lepší předzes.

@ Prospero: kabel je tam na pevno, nevím, jesti by tam ten Pro-Ject Connect-it 5P – C vůbec šel. Konec vede do takového válečku v šasi vespod ramínka.

Prospero
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Prospero »

No a ten valecek by mel byt konektor, ktery je zespod zastrcen primo do ramenka. Je jen otazka, jestli ten original kabel uz nahodou neni jen jinak potazeny Connect-It. (???) Ale i jine firmy vyrabjeji (i lepsi) kabely s timto osazenim. Nezbyde ti, nez to prozkoumat. ;)

novtom
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od novtom »

Ve FAQ píšou že nemá cenu měnit kabel od ramínka, že to kýžený efekt nepřinese. Ale už to vypadá snad lépe, vypadá to že se Ortofon rozehrává. Jak dlouho trvá než se rozehraje MM přenoska? MC údajně i 100 hod. Přijde mi že některé skladby už neznějí jako z pouličního tlampače, ale subjektivně pořád vedou CD přes MyDac (třeba srovnávám neporovnatelné).

Odpovědět