Raménko NC 440

Prostor pro milovníky poslechu LP
Odpovědět
SENANUK
Kontaktovat uživatele:

Raménko NC 440

Příspěvek od SENANUK »

Zdravím.
Chystám se předrátovat ramínko.
Máte nějaké tipy jaké kablíky použít?
Chtěl bych se vejít +/- do 1000Kč.
Díky

ron

Re: Raménko NC 440

Příspěvek od ron »

Do tvojho rozpočtu sa s prehľadom vojdeš, napríklad s medenými káblikmi van den hul. striebro je rádovo drahšie, na ramienko k 440ke by to asi bol overkill.. Akú prenosku k tomu plánuješ?
Skús kontaktovať miestneho člena Renowna ;-)

JanekPo
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od JanekPo »

Také jsem experimentoval s předrátováním raménka a není kablík jako kablík, jako první jsem zkusil z ekonomických důvodů levnější VDH MSS 7, což je postříbřená měď. Zvuk se po předrátování stal velmi nepříjemně prezentním (vyšší středy) a tak putoval zpět původní kablík. Pak jsem vyzkoušel Pro-ject od Renowna a zvuk se o 100% zlepšil oproti původnímu 30 let starému kablíku. Zřejmě zde hraje velkou roli kapacita kablíku, protože se mi nepodařilo tento zvuk nijak vylepšit, ať jsem nastavoval zatěžovací impedanci jak chtěl (na phono Pro-Ject Tube Box S). Na zahraničních e-shopech se dá sehnat ještě Cardas - http://www.analogueseduction.net/tonear ... e-kit.html. Za 28 doláčů je přibalena i stříbrná pájka...Na našich serverech se občas také něco objeví - http://www.fajnelektro.cz/gramo-kabel-k ... alni-p9694, ale to je podle mě uvedený Pro-Ject kablík. Původně jsem se chystal do kablíku Clearaudio z Highend.cz, ale Pro-ject mi nepřijde vůbec špatný a tak tuto výměnu zatím odkládám... Je to alchimie a výsledek je nejistý, v sázce je spousta parametrů a nemusí si to vždy sednout...

SENANUK
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od SENANUK »

Díky za odpovědi pánové!
Kábly z odkazu objednám a budu doufat, že si to do řetězce pěkně sedne. O přenosce rozhodnutý nejsem, buďto klasickou Ortofonku, Audiotechnicu, nebo jsem přemýšlel o nějaké Shurce, uvidím o co si gramec po předrátování řekne.

Odpovědět