Stala se mi nehoda, kdyz mi dohrala deska a chtel sem ji vyndat tak sem prastil do ramenka to sjelo po desce az nakonec, kde se odrazilo.
Ted samozrejme gramofon nehraje, vydava jenom nejaky pazvuky takze bude rozbita prenoska, ale jde mi oto jestli se noposkodilo tim narazem i nejake vedeni celeho ramenka, protoze kdyz ted zapnu gramofon, dam na zacatek desky tak to ramenko sjede nekam doprostred a tam treba zustane nebo nekdy zajede rovnou nakonec a pak se vypne. Dalo by se takhe z fleku rict jestli neni poskozene?
Jestli by byla poskozena jen prenoska jakou bych mohl koupit pro gramofon Sony PS-LX 231, AT 91 ? nebo nejakou drazsi?
Predem diky za nazory.
Rozbity gramofon?
Re: Rozbity gramofon?
Stačí dokoupit samotný hrot přenosky pokud seženeš origoš, vyjde to podstatně levnějc...AT 91 ? No nevím to je půlpalec (1/2" 12.6 mm) a Tvůj gramec Sony potřebuje tuším systém montáže T4P ale dostupných náhrad je zatím dost. Nebo adaptor ale to je další (a zbytečný) výdaj, já bych zachoval původní sestavu krásného aparátu.

Diky za odpoved
Jsem v oblasti gramofonu celkem novacek
, tak se radsi ptam abych nekopil nejakou blbost.
U nas jsem nahradni nenasel, na ebay jsou nejake NoName hroty asi nevalne kvality tak ten nejlevnejsi koupim a zjistim jestli je oravdu spatny jen ten hrot, kdyz nekde bude origos za dobrou cenu tak koupim ten.
Jsem v oblasti gramofonu celkem novacek
U nas jsem nahradni nenasel, na ebay jsou nejake NoName hroty asi nevalne kvality tak ten nejlevnejsi koupim a zjistim jestli je oravdu spatny jen ten hrot, kdyz nekde bude origos za dobrou cenu tak koupim ten.
V kamenné prodejně Ti určitě dobře poradí, zn.Ortofon může řešit situaci...vem sebou starou přenosku a porovnej na místě jestliže velikost a poloha pinů pasuje. Kupovat na dobírku je trochu riziko zajíce v pytli a je to dražší kvůlí dopravě, ale větší výběr, tož tak asi.
Tak nakonec se sehnal na Aukru originalni hrot Sony i s vlozkou, udajne novy.
Mam ale jeste jeden dotaz, vlozka ve ktery je nasazeny hrot ma vuli, hybe se ze strany na stranu, to by asi nemela ne?
Jsou tam ze spoda dva sroubky, kteryma by se to melo nejspis dotahnout, ale nevim jak, ramenko nadzvednout nejde, musim ramenko kvuli dotazeni sroubku vymontovat?
Mam ale jeste jeden dotaz, vlozka ve ktery je nasazeny hrot ma vuli, hybe se ze strany na stranu, to by asi nemela ne?
Jsou tam ze spoda dva sroubky, kteryma by se to melo nejspis dotahnout, ale nevim jak, ramenko nadzvednout nejde, musim ramenko kvuli dotazeni sroubku vymontovat?
Velmi malým šroubováčkem by to snad opatrně šlo dotáhnout bez nutnosti demontáže ramínka...dráty ve starém stroji budou křehké a ulomí se snadno, raději hrej jak je, mírné výkyvy nevadí.
OK, kdyz nenajdu maly sroubovak tak to necham jak je, stejnak sem na tom normalne hral do ted.
Snad neskonci po mem zasahu v popelnici, byla by ho skoda
Diky ti za rady LECHOS
Snad neskonci po mem zasahu v popelnici, byla by ho skoda
Diky ti za rady LECHOS