Slipmat - jaký zvolit ?
Re: Slipmat - jaký zvolit ?
Zatím jsem tu asi jediný kdo napsal zvukovou zkušenost...
Korek se mě jeví tak, že nahrávka zní níže položená, teplejší, více odpouštějící. Chceš-li příjemnější, korigující nectnosti levnějších přenosek...můj pocit. Uf.
- sostakovic
- Kontaktovat uživatele:
Ano, je to cca 2kg těžký talířek, který se pokládá na talíř gramofonu. Je to tuningový díl, který se vyráběl ke gramofonům Micro Seiki vyšších řad. Jde samozřejmě použít i jinam, ale musí se jednat o gramofon, jehož ložisko to nebude neúměrně zatěžovat.TAB píše:
To sostakovic: Zajímavé ale to už není slipmat to je nějaký vysoustružený pomalu talíř
Vliv na zvuk to má dlemého názoru pozitivní (proti původní gumové podložce) Zvuk otevřenější, lépe separované nástroje.
Já jsem kdysi od člena, který sem už dlouho nechodí (Mike - mj, co je s ním, Paule, nevíš?) dostal slipmat v kůži a vrátil jsem se k původní gumě. Kůže byla zvlněná a dokázala nadzvednout desku. V té době jsem neměl klamp, dnes by to asi bylo jiné.
DOmnívám se, že rozdíl ve zvuku nebyl žádný.
DOmnívám se, že rozdíl ve zvuku nebyl žádný.
Zdeny - jj,pamatuji si na ty tvé zkoušky s tou kůží.Doufám,že ten clamp ode mě ti dobře slouží
-s Mikem jsem občas ve spojení,má pořešenou akustiku i aparát,je spokojený a to je nejdůležitější,tak to moc neřeší a potom,co prý tady čte ty zbytečné hádky už raději ani nepřispívá

-s Mikem jsem občas ve spojení,má pořešenou akustiku i aparát,je spokojený a to je nejdůležitější,tak to moc neřeší a potom,co prý tady čte ty zbytečné hádky už raději ani nepřispívá
JJ, slouží dobře.Paul píše:Zdeny - jj,pamatuji si na ty tvé zkoušky s tou kůží.Doufám,že ten clamp ode mě ti dobře slouží![]()
Jsem pro osobní zkušenosti a názory na dané téma a né pro styl fuckboku,sms a dalších nic neříkajících výkřiků!!! Zpátky ke strojům 

-
- Kontaktovat uživatele:
Minule tady někdo pronesl "co tak zkusit bublinkovou folii.
A vite že to neni až takova blbost ? včera jsem se s tím začal hrát. Jde o to, že u gramců se síť. motorkem nejde zcela ideálně odfiltrovat mechanické chvění pocházející z kmitočtu sítě 50Hz. Trpí tím všechny tesly i Projecty. U dobře seřízeného stroje to sice není tragické a je to "v normě" ,ale při poslechu na sluchátka to tam je a ruší to. Zatim jsem to zkoušel u NC470. Není to sice bůhvíjaký útlum (čekal jsem víc) ale tlumí to odhadem cca 5 dB. Budu pokračovat i na dalších strojích a provedu solidní měření, pak dám vědět. Zkoušel jsem fólie dvou typů s menšími a většími bublinkami, ty menší dopadly líp.
Zkuste taky, dejte vědět.
A vite že to neni až takova blbost ? včera jsem se s tím začal hrát. Jde o to, že u gramců se síť. motorkem nejde zcela ideálně odfiltrovat mechanické chvění pocházející z kmitočtu sítě 50Hz. Trpí tím všechny tesly i Projecty. U dobře seřízeného stroje to sice není tragické a je to "v normě" ,ale při poslechu na sluchátka to tam je a ruší to. Zatim jsem to zkoušel u NC470. Není to sice bůhvíjaký útlum (čekal jsem víc) ale tlumí to odhadem cca 5 dB. Budu pokračovat i na dalších strojích a provedu solidní měření, pak dám vědět. Zkoušel jsem fólie dvou typů s menšími a většími bublinkami, ty menší dopadly líp.
Zkuste taky, dejte vědět.
Bohužel u mě pasé... Peru se s dcerou o každou bublinku 

Ale ted trochu vazneji.

Ten napad neni vubec spatny, problemy ale asi zapricini prave velikost bublinek, tedy tloustka teto podlozky.
Pokud by slo ramenko nastavit na potrebny VTA, mohlo by to dokonce v pohode fungovat, mam ale pocit, ze prave tohle nastaveni bude u "NC 470-ky" asi problem.
Proto si myslim, ze se sice pouzitim "bublinek", mozna, snizi hluk motorku, nevhodne to ale zase ovlivni uhel ramenka a tim i kvalitu vysledneho zvuku.

Dlouhá léta používám sorbothanovou podložku od Auioquestu a je to bezkonkurenčně to nejlepší, co jsem vyzkoušel. Deska se k ní jakoby lehce "přilepí" a tím se eliminují veškeré vibrace vznikající při přehrávání. Zklidnění zvuku, snížení šumu i ostatních rušení je slyšet na první poslech.
S těma bublinkama jsem to byl já
Zatím jsem však žádný, rovnoměrný kus doma nenašel, protože zbytek rodiny se na nich "vystresoval".
Ty, které jsem zkusil, nepravidelně nadzvedávaly desky a to se mi nelíbilo.
Teď mám na talíři protiskluzovou podložku (mřížku). Ale pozor, musí se něčím tenkým přeložit, třeba papírem. Jinak se po delším ponechání přetiskne do LP, neodstranitelně
Nemám nastavitelné VTA, takže hledám pouze materiály, které svou výškou vyhovují mému gramci.

Zatím jsem však žádný, rovnoměrný kus doma nenašel, protože zbytek rodiny se na nich "vystresoval".
Ty, které jsem zkusil, nepravidelně nadzvedávaly desky a to se mi nelíbilo.
Teď mám na talíři protiskluzovou podložku (mřížku). Ale pozor, musí se něčím tenkým přeložit, třeba papírem. Jinak se po delším ponechání přetiskne do LP, neodstranitelně

Nemám nastavitelné VTA, takže hledám pouze materiály, které svou výškou vyhovují mému gramci.
-
- Kontaktovat uživatele:
U NC470 jsem použil přímo tu s menšími bublinami, převýšení je cca 2,5mm , u folie s většími jsem sundal gumu, folie přímo na plech. Připomínám, že při ověřeném a trvalém používání výšku raménka bude nutno upravit, zatim to jsou jen první pokusy jestli vůbec to má vliv a jaký.
Co je to ten "slipmat" ? Neprovokuji, fakt to nevím.