Slipmat - jaký zvolit ?

Prostor pro milovníky poslechu LP
DRVOŠTĚP
Kontaktovat uživatele:

Re: Slipmat - jaký zvolit ?

Příspěvek od DRVOŠTĚP »

Zatím jsem tu asi jediný kdo napsal zvukovou zkušenost...

lubin
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od lubin »

Korek se mě jeví tak, že nahrávka zní níže položená, teplejší, více odpouštějící. Chceš-li příjemnější, korigující nectnosti levnějších přenosek...můj pocit. Uf.

sostakovic
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od sostakovic »

TAB píše:
To sostakovic: Zajímavé ale to už není slipmat to je nějaký vysoustružený pomalu talíř :D
Ano, je to cca 2kg těžký talířek, který se pokládá na talíř gramofonu. Je to tuningový díl, který se vyráběl ke gramofonům Micro Seiki vyšších řad. Jde samozřejmě použít i jinam, ale musí se jednat o gramofon, jehož ložisko to nebude neúměrně zatěžovat.
Vliv na zvuk to má dlemého názoru pozitivní (proti původní gumové podložce) Zvuk otevřenější, lépe separované nástroje.

Zdeny
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Zdeny »

Já jsem kdysi od člena, který sem už dlouho nechodí (Mike - mj, co je s ním, Paule, nevíš?) dostal slipmat v kůži a vrátil jsem se k původní gumě. Kůže byla zvlněná a dokázala nadzvednout desku. V té době jsem neměl klamp, dnes by to asi bylo jiné.

DOmnívám se, že rozdíl ve zvuku nebyl žádný.

Paul
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Paul »

Zdeny - jj,pamatuji si na ty tvé zkoušky s tou kůží.Doufám,že ten clamp ode mě ti dobře slouží ;)
-s Mikem jsem občas ve spojení,má pořešenou akustiku i aparát,je spokojený a to je nejdůležitější,tak to moc neřeší a potom,co prý tady čte ty zbytečné hádky už raději ani nepřispívá

boxer

Příspěvek od boxer »

Já mám a k plné spokojenosti používám tuto kůžičku.

Zdeny
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Zdeny »

Paul píše:Zdeny - jj,pamatuji si na ty tvé zkoušky s tou kůží.Doufám,že ten clamp ode mě ti dobře slouží ;)
-s Mikem jsem občas ve spojení,má pořešenou akustiku i aparát,je spokojený a to je nejdůležitější,tak to moc neřeší a potom,co prý tady čte ty zbytečné hádky už raději ani nepřispívá
JJ, slouží dobře.

DRVOŠTĚP
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od DRVOŠTĚP »

Jsem pro osobní zkušenosti a názory na dané téma a né pro styl fuckboku,sms a dalších nic neříkajících výkřiků!!! Zpátky ke strojům :P

TRANSIWATT
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od TRANSIWATT »

Minule tady někdo pronesl "co tak zkusit bublinkovou folii.
A vite že to neni až takova blbost ? včera jsem se s tím začal hrát. Jde o to, že u gramců se síť. motorkem nejde zcela ideálně odfiltrovat mechanické chvění pocházející z kmitočtu sítě 50Hz. Trpí tím všechny tesly i Projecty. U dobře seřízeného stroje to sice není tragické a je to "v normě" ,ale při poslechu na sluchátka to tam je a ruší to. Zatim jsem to zkoušel u NC470. Není to sice bůhvíjaký útlum (čekal jsem víc) ale tlumí to odhadem cca 5 dB. Budu pokračovat i na dalších strojích a provedu solidní měření, pak dám vědět. Zkoušel jsem fólie dvou typů s menšími a většími bublinkami, ty menší dopadly líp.
Zkuste taky, dejte vědět.

DRVOŠTĚP
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od DRVOŠTĚP »

Bohužel u mě pasé... Peru se s dcerou o každou bublinku :lol:

Prospero
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Prospero »

:D :D

Ale ted trochu vazneji. ;)
Ten napad neni vubec spatny, problemy ale asi zapricini prave velikost bublinek, tedy tloustka teto podlozky.
Pokud by slo ramenko nastavit na potrebny VTA, mohlo by to dokonce v pohode fungovat, mam ale pocit, ze prave tohle nastaveni bude u "NC 470-ky" asi problem.
Proto si myslim, ze se sice pouzitim "bublinek", mozna, snizi hluk motorku, nevhodne to ale zase ovlivni uhel ramenka a tim i kvalitu vysledneho zvuku. :roll: ( :?: )

mac
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od mac »

Dlouhá léta používám sorbothanovou podložku od Auioquestu a je to bezkonkurenčně to nejlepší, co jsem vyzkoušel. Deska se k ní jakoby lehce "přilepí" a tím se eliminují veškeré vibrace vznikající při přehrávání. Zklidnění zvuku, snížení šumu i ostatních rušení je slyšet na první poslech.

Ramones
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Ramones »

S těma bublinkama jsem to byl já ;)
Zatím jsem však žádný, rovnoměrný kus doma nenašel, protože zbytek rodiny se na nich "vystresoval".
Ty, které jsem zkusil, nepravidelně nadzvedávaly desky a to se mi nelíbilo.
Teď mám na talíři protiskluzovou podložku (mřížku). Ale pozor, musí se něčím tenkým přeložit, třeba papírem. Jinak se po delším ponechání přetiskne do LP, neodstranitelně *taktone*
Nemám nastavitelné VTA, takže hledám pouze materiály, které svou výškou vyhovují mému gramci.

TRANSIWATT
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od TRANSIWATT »

U NC470 jsem použil přímo tu s menšími bublinami, převýšení je cca 2,5mm , u folie s většími jsem sundal gumu, folie přímo na plech. Připomínám, že při ověřeném a trvalém používání výšku raménka bude nutno upravit, zatim to jsou jen první pokusy jestli vůbec to má vliv a jaký.

lechos
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od lechos »

Co je to ten "slipmat" ? Neprovokuji, fakt to nevím.

Odpovědět