Sony PS-LX60/prenoska

Prostor pro milovníky poslechu LP
Odpovědět
Chrochnivoj
Kontaktovat uživatele:

Sony PS-LX60/prenoska

Příspěvek od Chrochnivoj »

Prijemny dobry vecer,

nakolko som tuto na fore novy, hodim do plena par informacii o mne. Volam sa Chrochnivoj ( resp. Viktor ) , mam 31 a zijem v Cechach, v blizkosti Brna. LPcka som miloval odmala, pamatam si na to, ako som si na starej Tesle pustal Zlatu Branu - nefungovali nam repraky ( nepamatam si dovod ) , tak som pocuval bez nich. Prilozene ucho pri prenoske - co to pocut bolo :) Vyrastal som na platnach od The Bee Gees, The Queen, Beatles, Elan, Gombitova, Modus, M.Jackson. Casom som si zamiloval Jazz, Blues.

Dlhe roky som si planoval zaobstarat gramo. Ale bud na to nebol cas, alebo peniaze. Zhodou nahod som sa teraz dostal k zostave od Sony - X0-D50 - Zosik,Tuner,CD prehravac, MC prehravac, Gramofon- PS-LX60. Viem ze to nie je nic moc, ale, je to pozostalost po mojom nebohom dedovi a vela pre mna znamena. Zostava stala minimalne 10 rokov bez povsimnutia. Samotne gramo , podla dosavadnych informacii, nebolo nikdy pouzite. Prenoska tam je original SONY.

Nema to antiskating, nevidim na konci ziadne zavazia. Gramo sa vypina samo , ramienko sa vrati na miesto, dosadne, bud na konci platne, alebo stlaceni tlacitka STOP. Ma aj tlacitko play atd..

Urcite si ho mam v plane nechat. Ale takisto, by som ho chcel nejako ozivit. Minimalne prenoskou. Co som sa dotycal tuto na fore, tak ORTOFONkou nemozem nic pokazit. Otazkou ale ostava , ktora. Zvazujem zatial Ortofon 2M Red. Ale neviem ci sa hodi na posluch Jazz/Blues/Rock a ci vobec na moje rameno bude pasovat. Ak aj ano, tak nastavit gramofon neviem ..Rozpocet na prenosku mam 3000 CZK, mozno aj s headshellom ak to bude potrebne.

Preto Vas milovnici analogov, ziadam o pomoc pri vybere spravnej prenosky a odporucenie firmy alebo pana v blizkosti Brna, ktory by mi za financnu odmenu tu prenosku vymenil a gramofon nastavil.

Dakujem za Vas cas a odpovede

lidumil
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Re: Sony PS-LX60/prenoska

Příspěvek od lidumil »

Tady http://www.manualslib.com/manual/987546 ... -Lx60.html máš manuál, třeba tam najdeš nějaké užitečné info o nastavení a výměně přenosky. Není to nic složitého.

Chrochnivoj
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Chrochnivoj »

Ahoj Lidumil,

dakujem pekne za odkaz na manual gramofonu. Bohuzial nastavenie gramofonu som tam nenasiel, resp, uprimne povedane ani neviem co tam mam hladat. Ide mi hlavne o radu , ci vobec mozem vymenit prenosku za nejaku inu a odporucenie konkretnej prenosky na typ hudby, ktory preferujem.

Na druhej strane, do nastavenia gramofonu sa pustat urcite sam nechcem. Ten je pre mna velka vzacnost nakolko sa jedna o pozostalost a nerad by som nieco pokazil laickym zaobchadzanim. Preto vymenu a nastavenie zverim radsej odbnornikom, ci uz tuto na fore , alebo servisu v blizkosti Brna.

Za radu,kontakt, vopred dakujem.

lidumil
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od lidumil »

Já ten návod nestudoval, tak nevím. Ale jistě tam nějaká doporučení a schémata najdeš. A co se týče přenosky, tak s OM2 Red jistě chybu neuděláš.

Odpovědět